Mi számít csendháborításnak? (tudásbázis kérdés)
Nem jól van a köztudatban!
Időpont megadása nélkül..aki másokat zavar, az megvalósítja a csendháborítást.
Nekünk 25kg-os sztafink volt,de most a telken lakik.zavarta a lakókat a hangja,na meg mikor megszültem nyomós okkal elvitte a párom a lakásból,mert rájött nem pici baba mellé való,azóta a lakók hálásak nekem.
Viszont az ebéd meghíváson még gondolkodom:)köszi:)
Ez nem számít csendháborításnak. Viszont minden esélyetek megvan rá, hogy változtatniuk kelljen a helyzeten.
1. A cigivel megfosztanak benneteket az egészséghez való jogtól. Amúgy is elképesztő ez az egész sztori. Az nem kijelölt dohányzó, hogy más ablaka alatt cigiznek.
2. A lényeg, hogy ha beköltözésetekkor már ki volt adva a működési engedély, akkor tolerálnotok kell minden olyan zajt, és eseményt, ami az intézmény profiljával együtt járhat. Tehát nem szólhatsz az miatt, ha több a parkoló autó, többen járnak be abba a házba, stb. Viszont a dohányzás és az utcán való üvöltözés nem tartozik bele automatikusan egy felnőttoktatás profiljába. Tehát nem vagy köteles elviselni. Az intézménynek kellene szólni szerintem elsősorban, hiszen ez lenne a legegyszerűbb, és legtisztább. Ha semmi foganatja, akkor jegyző, hivatalos panasz, és legvégső esetben kérni lehet, hogy vonják vissza a működési engedélyüket.
Egyébként az, hogy mit kell elviselnetek, egy bírósági tárgyalás során általában egyéni elbírálás alá esik, tehát a bíró dönti el. Nincs leírva sehova, mi az, amit még tolerálni kell.
A szitu a következő...
Egymás melett van közvetlen L alakban 2 társasház..a mellettünk lévőben egy felnőtt oktatási intézmény működik...nagyon sok a problémánk velük..konkrétan nem tudunk ablakot nyitni, mert itt 30-40 főt kell elképzelni akik egyszerre az ablak alatt dohányoznak..ez az ügy már az önkormányzatnál van, hogy mit lehet tenni, erre mostmár az is többször előfordul, hogy reggel már fél 6-kor kezdik a termekben a takarítást és húzzák-vonják a padokat, majd bele lehet őrűlni egy- másfél órán keresztül, és hétvégén..és ma kicsapta a biztosítékot az, hogy nem elég hogy reggel rájuk ébredtem, ma egy hosszabb vizsga lehetett és még d.u fél 4-kor sem tudtam pihenni, mert kinnt sikoltoztak az utcán ahogy várták az eredményeket..szóval ezért kérdeztem ezt az egészet..Bocsi, kicsit hosszú voltam..
:)...má kezdtelek sajnálni,az a legfinibb kaja:)....gondoltam meghívlak ebédre!:)
Furi egy ház a tiétek:)
Az én kutyámnak mondhatnák h maradjon csendben....ha nyílik az ajtó,mint egy véreb ront ki az előszobába....pedig csak 2kg-ot nyom:)....de hangja,az felér egy nagyéval:)
De eszünk:)
én is meglepetten olvastam a házirendünket.Ja,meg a kutyát is némitani kell,mert az sem ugathat.....fura egy társasház....
?...És ak ti házatokban nem esznek rántott húst?:)
Nálunk az az ébresztő vasárnap....kinyitom a szemem és már tudom h hétvége van:)
Én is az este 10 utánit tudom....
Mért kérded?Bosszantanak a szomszédok?
Vagy esetleg téged akarnak feljelenteni?
Én úgy tudom, hogy a jogszabály módosult. Eszerint minden annak számít, ha valakinek több a soknál.
kb ez....
szombaton és vasárnap cintányéron játszani.
Hétköznap éjjel füvet nyírni.
Nappal csinál mindenki amit akar. Na meg persze máskor is. :(
Légyszi az segítsen aki tisztában van a jogszabállyal, mikortól lehet valakit csendháborítás miatt feljelenteni? Létezik még ilyen?
Előre is köszi
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- 2 bicajozó 8 éves gyerek már csendháborító?
- Faluban mi számít szerintetek csendháborításnak?
- A csendháborítást hogyan lehet kezelni?
- Létezik még csendháborítás?
- Mit lehet tenni, ha a községi hivatal hajnali 4-ig engedélyt ad a szomszéd kocsmának a csendháborításra?