Mi okozhatja a frissen mosott ruhák savanyú szagát (hónaljban)? (tudásbázis kérdés)
Mielőtt gépbe teszed a ruhákat, a hónalji részeket szappannal dörzsöld át 1x, 2x, mert általában a mosógép nem szedi ki a lerakódott dolgokat.
Ecettel öblíts, legalább néha.
Nekem már évek óta nincs is öblítőm.
Nem kell 60°C-on mosni, elég a 40 is.
A bacikat az ecet megöli.
Két ember, két különböző dezodor. Feladtad a leckét. Akkor valami gyengébb mosószer után lehet bennük maradék. Gondolok itt arra, hogy akár nem váltottál mosószert de az egyik szérián rossz volt a gépsor adagolója beállítva, kevesebb hatóanyaggal jött ki.
Én a helyedben amit lehet, átmosnék 60 fokon is, és mindent fertőtlenítő öblítővel. Meg a ruhák hónalját megküldeném folttisztítóval is. Aztán csak eltűnik egyszer.
Deot nem, mosószerrel mostanság kísérletezek, ahogy öblítővel is. Pont az említett rossz szagok miatt. Nagyon sokáig a*ielt, majd a dm saját márkás mosóporát használtam (mindkettőt évekig), aztán jött a lidl saját márkás, most a rossmannos. Nem spórolás miatt választom a saját márkásakat, hanem hatékonyság miatt.
Öblítő volt az elmúlt évben bio, lenor, silan, és ezeken belül is különféle illatok.
Amit kifelejtettem, hogy Párom nem ugyanazt a deot használja, és Nála is jelentkezik a probléma, de friss izzadásnál. Amint felszárad, Nála is a megszokott, enyhe szag érezhető, mint Nálam.
Masszívan a hónaplajam izzad, a többi rész szinte semennyire, így nem lehet összehasonlítani más területekkel. És még ha máshol is jelentkezne a jelenség, nem érezném, mert messze lenne az orromtól.
Érdekes, hogy egész napos használat és esetleg izzadás után viszont visszaáll a ruha szaga a megszokott izzadtságszagra. Eltűnik az az orrfacsaró szag.
Esetleg valtottal mosószert, dezodort?
Amugy szerintem a dezodortol van. Tuti van benne vmi anyag ami ezt okozza. Reakcioba lép. Stb.
A ruhán nyilván jobban megáll az izzadság-deó-baktérium egyveleg, amiből, amiben a szag keletkezik.
Aki nem hiszi, járjon utána... Fertőtlenítsd is át a ruháidat egyszer, aztán ha megint minden ugyanolyan büdös lesz, akkor próbálj ki más dezodort! Nem az egész ruha lesz rajtad büdös, csak a hónalja, pedig azért csak volt már olyan, hogy nem csak a hónaljad izzadt. Akkor mi az eltérés a felületek közt? Az ápolószer.
Fontosak:
- amikor kiveszem a mosógépből, nincs semmi kellemetlen szaguk, az öblítő érződik
- amikor elkezdek izzadni, nagyon keserű szag érződik a hónapljban
- egyáltalán nem az izzadságom szaga az, ami érződik a ruhán (tudom, mert mikor ruha fedése nélkül izzadok például nyáron, annak teljesen más a szaga, sokszor teljesen szagtalan is)
- természetes deot használok
Nagyon kellemetlen, mert nem az én szagom, és nagyon kellemetlenül érzem magam, mikor én érzem saját magamon,
További ajánlott fórumok:
- Mi okozhatja a vetélést? Mi ennek az oka? Erre keresem a választ..:(
- Mi okozhatja a miómát, cisztákat, mellrákot?
- Állandó jobboldali hátfájdalom reggeltől, másnál volt már hasonló, mi okozhatja, mi segíthet?
- Mi okozhatja? Erős fájdalom a derék jobb oldalán, ami sugárzik az alhasba is, és véres vizelet?
- 5 hós baba alvásproblémáját mi okozhatja?
- Frissen kibontott tej savanyú.Tudnátok gyorsan elkészithető receptet?