Mi lett volna, ha a csernobili erőmű összes blokkja felrobban? (beszélgetés)
Neked van fogalmad arról, miket írsz?
Nem volt előjele, egy hülyegyerek" kísérletezett, mert valakinek a valakije volt. Nem jött be a dolog, aztán lett a nagy bumm.
Mi lett volna ha...
Mi lett volna, ha Paula annak idején nem Mézga Gézához, hanem Hufnágel Pistihez megy feleségül?
Bocs. Tudom, hogy összehasonlíthatatlan a két kérdés, mert a tiéd egy komoly felvetés, de ez a mi lett volna ha...ilyen dolgokon nem emésztem magam. Ami múlt, az elmúlt, ami meg nem következett be, azon minek agyalni, hogy mi lett volna, ha mégis bekövetkezik?
Így van.
Leginkább nem tudom.
De emlék megmaradt belőle, hogy anyu barátnője Kalocsán volt óvónő és ő telefonált (ők Paks miatt valami riadó láncban előrébb voltak az értésítéseknél), hogy húzzunk be a házba, ajtó, ablak becsuk. Nyilván ekkor már rég késő volt.
Ja meg arra emlékszem, hogy ezután a böliben sokáig spenót és saláta volt a kaja. Gondolom valakivel fel kellett etetni a "necces" növényeket, amit a piacon nem lehetett eladni.
Nem voltam még 3 éves, így ennyi az emlékem.
Nem volt előjele...
Egyetlen rossz döntés,ès már robbant is.
Ez van akkor ha magasról tesz valaki az előírásokra!
Egy pillanat műve.
Hol a francba voltàl 86-ban???
Ekkora hülyeséget...
Mégis hülyeséget beszélsz megint.
(5. hsz főleg, de a többi is)
Én is azzal kezdtem, olvass vissza!!! hogy igenis van előjele, nem az van, hogy egyik percben még minden oké, a másikban pedig már robban!!!
Nem kell utána olvasnom, már akkor sem voltam gyerek!
Ahham, 36 órás késéssel kezdődtek a kitelepítések és őket is csak 50 km-rel vitték odébb. Azonnal államtitokká nyilvánították és ha a svédek nem észlelik a meteorológiai megfigyelőállomással talán ki sem derült volna. A sugárzás extrém mértéke ellenére mindenféle védőfelszerelés nélkül küldték a "fészekbe" a teherautó sofőröket, katonákat, stb...
Volt előjele, többszörös emberi mulasztás történt.Olvass utána mi történt valójában.
Van fogalmad róla, mi történt ott?
Te ugye burokban nőttél fel?
Persze, hogy több nap, talán egy hét is eltelt, mire elismerték...Nem tudták tovább leplezni, mert a nyugatiak tisztán látták műholdon (akármin) keresztül, hogy ott bizony bajok vannak.
Azért mondom, hogy az az esetleges robbanás nem egyik percről a másikra történik meg, hogy nincs idő a lakosságot értesíteni.
Mikor jeleztèk??
Mikor már akkora volt a baj,hogy nem tudták leplezni!
Amikor gond lett az 1-es blokkal, már akkor jelezték a hatóságoknak, és volt lehetőség a lakosságot kimenekíteni, a várost kiüríteni.
Azért nem gondolnám, hogy egy ilyen erőmű egyik percben még tökéletesen működik, a következőben pedig minden előjel nélkül már robban is.
További ajánlott fórumok:
- Mennyire szennyeződhetett a csernobili katasztrófától a mi hazánk?
- Segítenétek Eldönteni egy vitát? Felrobbanok a dühtől
- Beszélgessünk Csernobilról 1986.04.26.
- Utálom magam, mert főzés közben mindig szinte felrobbantom...
- Ti elmennétek a csernobili atomerőmű katasztrófa helyszínére?
- Járt már valaki Prypiat-ban, Csernobilban?