Utálom magam, mert főzés közben mindig szinte felrobbantom... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Pontosan:)
Emiatt nem kell elkeseredni, mindannyian megtanultuk :)
Én is a folyamatos mosogatás híve vagyok.Nagyon kiábrándító lenne,ha a több órányi munka után,nettó 10 perc alatt megesszük az ételt,és újabb óra/órák telnek a pakolással.
És ahogy valaki írta,itt folyamattervezés meg logisztika kell.Mit, milyen sorrendben,milyen edényekben csinálok,meleg legyen,amikor enni akarjuk stb.És,nekem ez munka,azért főzök és sütök mert abba szocializálódtam hogy ez a nőnek a kötelessége otthon.Úgyhogy csak annyi időt akarok tölteni vele,amennyit feltétlen muszáj-ezért is kell jól megtervezni.
Egyszer még kezdetekkor mondta: mama így szokta, anya úgy szokta. Jó, én meg így! Főzzél te ha olyan okos vagy! 😃
Nem fogja fel, hogy én máshonnan jöttem. Próbáltam pár alföldi módszert ellesni, mert nagyon nagyon más az ízvilág mint amigez szoktam. Ráadásul az sem könnyíti meg a helyzetemet, hogy iszonyatosan válogatós! Azért kétnaponta főzök, szereti is. Legalább a kajámra még sosem fujjogott. Nálunk fordítva volt. Én tanítom/tanítottam főzni, miután egyszer kórházba kerültem. Tudjon enni ha nem leszek!😃😃
Tiktokon néha nézek liveokat. Attttyagatya! Láttam olyan hámozást! Úgy felcseszett! 😩😃
Másik halálom a méteres műköröm, kiengedett hajjal!
Nálam nincs a napnak vége, míg a konyhában nincs rend. Nagyon utálnék úgy belépni a konyhába reggel, hogy tele van mosatlannal. Az egész napom el lenne rontva.
A főzéssel is így vagyok. Tiszta konyhában kezdem és abban is fejezem be.
Nekem a kiskésekkel nem megy a pucolás gyorsan. Régen a 100Ft-os kinai kis pucolókat használtam, de kaptam egy tényleg minőségit (valami német márka) és azzal álom a pucolás.
Apritóm többféle van, de azokat csak akkor szedem elő, ha nagyobb mennyiséggel van dolgom.
Mindig irigyeltem a főzőműsorokban azokat, akik nagy, széles séf késsel pikk-pakk felaprítanak bármit. Videókat nézegetve megtanultam.:)
Vigyáznom kell az ujjaimra, az ujjbegyeimre az ujjlenyomatolvasók miatt.:)
🤣🤣🤣🤣 xd
Ja, a hétköznapokban nekem már nem vergodik ott, csak ha nagyobb főzést kell eszközölnom. Leszokott róla, csak pár mondatot szól. Amúgy én tőle tanultam főzni, de mivel neki nem kellett ezzel foglalkoznia, gyengült ez a skillje🤣🤣🤣 ha néha csinál vmit, egy vmit csinál három óráig, a család már ehenhal. Xd akkor leszolom, mire megsertodik, és közli, hogy jó, akkor O többet nem főz, mert mindig leszolom 😂🤣🤣 de kar🤣
Ez a palacsintas, lol😀😀🤣🤣🤣 sztem 20 éve nem meregetem a hozzávalókat 😆😆😆😆
Én volt, hogy már beküldtem! Mondtam, légyszives menj be, vagy el valahová….
Palacsintához basszus receptet keres a neten és kiméri a hozzávalókat! 😫
Te!
Mit keres nálad a férjem?😁
Ja, meg hülye ötleteket ad 🙈🙈
Hajam kihullik 🤣 aztán bevonul inkább a szobába 😂
Viszont én meg vásárolni nem tudok, vagy inkább nem szeretek, azt ő intézi, abban ő a profi! ☺️
Úgy úgy! 😅😅
De tudja ám, hogy hamar megvagyok mindennel, ennek ellenére is méltatlankodik. Beszarás. 😅😅
Másik példa a sütés, ami azért több hozzávalót igényel, mérni kell, ott fontos a sorrend.
Sok kelt tésztát készítek, első mindig az élesztő futtatása tejben, ezt én egy fél literes kis kancsóban teszem, mert bele tudom mérni a tejet egyenesen.
Míg ez fut, a dagasztótálba belemérem a lisztet, sót. Beleöntöm a felfutott élesztős tejet, ebbe a kancsóba beleütöm a tojást, úgy megy a tálba, vajat hamarabb kiveszem a hűtőből, nem kell olvasztani, azt is mehet bele a dagasztótálba.
A gép kidagasztja, ebben a tálban tud kelni is.
Azaz elkészült a kelttésztám egy tálban és használtam egy kancsót és egy teáskanalat.
További ajánlott fórumok:
- Utálom magam és az életem
- Miért utálom ennyire az embereket? Nem szándékos a dolog, de szinte hányni tudnék minden embertől
- Szerintetek hogy lehetne elég akaraterőm lefogyni 20kg-ot? Tizennégy éve próbálkozom és mára már utálom magam!
- Mit tegyek, utálom a fejbőröm, utálom magam
- Naponta többször babahintőporozom magam, szinte az egész...
- Nagyon jól érzem magam itt, a Hoxán. Szinte a 2. otthonom!