Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Utálom magam, mert főzés közben mindig szinte felrobbantom... fórum

Utálom magam, mert főzés közben mindig szinte felrobbantom... (beszélgetés)


Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
51. Csillagszem38 (válaszként erre: 48. - Nancy Ann)
jan. 16. 15:20

Pontosan:)

Emiatt nem kell elkeseredni, mindannyian megtanultuk :)

50. lolita2112 (válaszként erre: 44. - Epresturmix)
jan. 16. 02:38
kivancsi leszek fog e neki izleni,en orommel megennem,de nalunk nincs most anyag hozza!
49. 73b43dd0e2 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 15. 00:18
Dinamit?🧨
48. Nancy Ann (válaszként erre: 7. - Csillagszem38)
jan. 14. 23:18

Én is a folyamatos mosogatás híve vagyok.Nagyon kiábrándító lenne,ha a több órányi munka után,nettó 10 perc alatt megesszük az ételt,és újabb óra/órák telnek a pakolással.

És ahogy valaki írta,itt folyamattervezés meg logisztika kell.Mit, milyen sorrendben,milyen edényekben csinálok,meleg legyen,amikor enni akarjuk stb.És,nekem ez munka,azért főzök és sütök mert abba szocializálódtam hogy ez a nőnek a kötelessége otthon.Úgyhogy csak annyi időt akarok tölteni vele,amennyit feltétlen muszáj-ezért is kell jól megtervezni.

47. globus (válaszként erre: 44. - Epresturmix)
jan. 14. 22:55
Mondd neki, hogy ez egy hideg leves. Végülis az.
46. Epresturmix (válaszként erre: 45. - A97b9a4e4e)
jan. 14. 22:39
Édesem. Tudom vicc vót, de 22 éve nem élek anyámmal és nem tartom valószínűnek, hogy ebben az életben már fogok. Ahogy látom, nem éltél még férfival, különben úgy nagyjából értetted volna amit és ahogyan írtam. 😊
45. a97b9a4e4e (válaszként erre: 30. - Epresturmix)
jan. 14. 21:49
Én is így kezdtem. :D Meg mindenki. Miért baj ez? Lehet tökéletesíteni akarja a palacsinta receptjét. Addig keres amíg meg nem találja az igazit. Aztan mehetsz anyádhoz. :D
44. Epresturmix (válaszként erre: 39. - Lolita2112)
jan. 14. 21:19
Képzeld. Holnap életében először kocsonyát fog kóstolni! 😃
43. birebora (válaszként erre: 19. - Globus)
jan. 14. 14:25
Ezért mondom, egy család nem egy emberes.
jan. 14. 13:28
Igaz egyedül élek ettől, függetlenül készítek ebédet. Mikor olyan ebédet csinálok Én is felrobbantom a konyhámat. De mire ebédelek full rend van és jobban esik az ebéd is.
jan. 14. 13:24
Én sem, sőt tudod mit ami még ilyen lisztes dologgal jár, főleg a panírozás.. de a végén olyan finooom szóval ennyiből "kibírom". :)
40. tumbo2 (válaszként erre: 29. - Globus)
jan. 14. 09:18
engem is,a lányom szokta használni.nekem van egy kézhez álló kiskésem,azzal mindent lehet.
39. lolita2112 (válaszként erre: 38. - Epresturmix)
jan. 14. 01:08
ismerem min mentel at paroddal,mert az en parom kuldfoldi es szinten roppant valogatos!
38. Epresturmix (válaszként erre: 33. - Csillagszem38)
jan. 13. 22:03

Egyszer még kezdetekkor mondta: mama így szokta, anya úgy szokta. Jó, én meg így! Főzzél te ha olyan okos vagy! 😃

Nem fogja fel, hogy én máshonnan jöttem. Próbáltam pár alföldi módszert ellesni, mert nagyon nagyon más az ízvilág mint amigez szoktam. Ráadásul az sem könnyíti meg a helyzetemet, hogy iszonyatosan válogatós! Azért kétnaponta főzök, szereti is. Legalább a kajámra még sosem fujjogott. Nálunk fordítva volt. Én tanítom/tanítottam főzni, miután egyszer kórházba kerültem. Tudjon enni ha nem leszek!😃😃

37. Epresturmix (válaszként erre: 32. - Globus)
jan. 13. 21:57

Tiktokon néha nézek liveokat. Attttyagatya! Láttam olyan hámozást! Úgy felcseszett! 😩😃

Másik halálom a méteres műköröm, kiengedett hajjal!

jan. 13. 21:46

Nálam nincs a napnak vége, míg a konyhában nincs rend. Nagyon utálnék úgy belépni a konyhába reggel, hogy tele van mosatlannal. Az egész napom el lenne rontva.

A főzéssel is így vagyok. Tiszta konyhában kezdem és abban is fejezem be.

35. Amaunet (válaszként erre: 29. - Globus)
jan. 13. 21:39

Nekem a kiskésekkel nem megy a pucolás gyorsan. Régen a 100Ft-os kinai kis pucolókat használtam, de kaptam egy tényleg minőségit (valami német márka) és azzal álom a pucolás.

Apritóm többféle van, de azokat csak akkor szedem elő, ha nagyobb mennyiséggel van dolgom.

Mindig irigyeltem a főzőműsorokban azokat, akik nagy, széles séf késsel pikk-pakk felaprítanak bármit. Videókat nézegetve megtanultam.:)

Vigyáznom kell az ujjaimra, az ujjbegyeimre az ujjlenyomatolvasók miatt.:)

34. Csillagszem38 (válaszként erre: 29. - Globus)
jan. 13. 21:31
Én is csak repahoz használok hamozot
33. Csillagszem38 (válaszként erre: 30. - Epresturmix)
jan. 13. 21:30

🤣🤣🤣🤣 xd


Ja, a hétköznapokban nekem már nem vergodik ott, csak ha nagyobb főzést kell eszközölnom. Leszokott róla, csak pár mondatot szól. Amúgy én tőle tanultam főzni, de mivel neki nem kellett ezzel foglalkoznia, gyengült ez a skillje🤣🤣🤣 ha néha csinál vmit, egy vmit csinál három óráig, a család már ehenhal. Xd akkor leszolom, mire megsertodik, és közli, hogy jó, akkor O többet nem főz, mert mindig leszolom 😂🤣🤣 de kar🤣


Ez a palacsintas, lol😀😀🤣🤣🤣 sztem 20 éve nem meregetem a hozzávalókat 😆😆😆😆

32. globus (válaszként erre: 31. - Epresturmix)
jan. 13. 20:59
Valamelyik Konyhafőnökben egy srác úgy hámozott késsel krumplit, ahogy karót szokás hegyezni, kifelé.
31. Epresturmix (válaszként erre: 29. - Globus)
jan. 13. 20:48
Ahhh felejtős. Késsel hamar megvagyok. Répához volt egy tök jó hámozóm, de szerintem a krumpli héjával együtt kidobtam. Vettem egy Aldiban, recés. Hát semmit nem ér.
30. Epresturmix (válaszként erre: 26. - Csillagszem38)
jan. 13. 20:46

Én volt, hogy már beküldtem! Mondtam, légyszives menj be, vagy el valahová….

Palacsintához basszus receptet keres a neten és kiméri a hozzávalókat! 😫

29. globus (válaszként erre: 23. - Epresturmix)
jan. 13. 20:44
Engem a hamozó csak idegel, talán egyedül sárgarépához való. Ha picit fonnyadtabb a fehér, már nem jó, gömb alakúakon röhögőgörcs. Kiskéssel a krumpli hamarabb megvan.
28. Csillagszem38 (válaszként erre: 27. - Tien)
jan. 13. 20:15
😁😁🤣
27. tien (válaszként erre: 26. - Csillagszem38)
jan. 13. 20:10

Te!

Mit keres nálad a férjem?😁

26. Csillagszem38 (válaszként erre: 24. - Epresturmix)
jan. 13. 19:07

Ja, meg hülye ötleteket ad 🙈🙈

Hajam kihullik 🤣 aztán bevonul inkább a szobába 😂


Viszont én meg vásárolni nem tudok, vagy inkább nem szeretek, azt ő intézi, abban ő a profi! ☺️

25. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 13. 19:01
Kell egy rendszer, gyakorlat és akkor nem lesz káosz.
24. Epresturmix (válaszként erre: 16. - Csillagszem38)
jan. 13. 18:45

Úgy úgy! 😅😅

De tudja ám, hogy hamar megvagyok mindennel, ennek ellenére is méltatlankodik. Beszarás. 😅😅

23. Epresturmix (válaszként erre: 20. - Jooeva)
jan. 13. 18:43
Én sem deszkán vágom. Krumpli, hagyma, répa többnyire hamarabb megvan a kezemben vágva egy kedvenc kiskéssel pikpakk megvagyok. :)
22. jooeva
jan. 13. 17:24

Másik példa a sütés, ami azért több hozzávalót igényel, mérni kell, ott fontos a sorrend.

Sok kelt tésztát készítek, első mindig az élesztő futtatása tejben, ezt én egy fél literes kis kancsóban teszem, mert bele tudom mérni a tejet egyenesen.

Míg ez fut, a dagasztótálba belemérem a lisztet, sót. Beleöntöm a felfutott élesztős tejet, ebbe a kancsóba beleütöm a tojást, úgy megy a tálba, vajat hamarabb kiveszem a hűtőből, nem kell olvasztani, azt is mehet bele a dagasztótálba.

A gép kidagasztja, ebben a tálban tud kelni is.

Azaz elkészült a kelttésztám egy tálban és használtam egy kancsót és egy teáskanalat.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook