Mi lehet ez a lüktető érzés a hasamban? Pár napja érzem, eddig nem zavart.. de most már igen. (tudásbázis)
Mi lett ennek a vége...?:)
Én az utána való lábadozástól (is) félek... Mondjuk szülések után nem volt gondom. 2-3 óra múlva simán sétáltam:)
Ha most választani kéne,egy ugyanannyi órán át tartó epegörcs, vagy vajúdás +szülés között... utóbbit választanám:)
Nekem is volt epeműtétem. Kolléganőm besértődött mert kórházba kellett mennem, előtte azt hajtogatta hogy rutinműtét. Hát kösz. Nekem nem volt belőle rutinom.
A görcsök meg hajaj... Hát ezért bírtam a vajúdást :) (a végén viszont császár lett)
Megvan... de jobban félek egy epeműtéttől, mint a szülésektől:S Komolyan!
Pedig tudom, rutinműtét nem kellene parázni... de még szerencsére, sose vágtak...
Hát a szülésről még nem nyilatkozhatok, de ha az is van ilyen fájdalmas, akkor..........
Ha megvan még az epehólyagod, jó volna kivenni.
mondjuk (ha ez pozitívum) az erős epegörcs sokkal rosszabb, mint egy szülés... szülésből 3 volt, epegörcsből kb ...sok... vagy 15:(
Tegnap volt egy kicsi :// nem volt vészes, de leányálom sem. Szerencsére hamar elmúlt.
uh...epe... (sajna tudom, mi az) vigyázz magatokra, mert babavárás alatt epegörcs nagyon rossz lenne:SSS!
Én is kb. így voltam.. mikor megmozdult a picikém, akkor én eleinte a bélmozgásra fogtam.. :// ciki vagy nem, de tényleg. Semmilyen tünetem nem volt a gyomorégésen kívül, de mivel év végén megállapították, hogy epés vagyok, és már akkor mondták, hogy ne lepődjek meg, ha égni fog a gyomrom, így nem terhességre gyanakodtam, ráadásul a terhességem első pár hónapjában én még menstruáltam is. Tök hülyének éreztem magam a doktornál, mikor mondta, hogy ez már szép, nagy baba. Persze időközben elmaradt a vérzésem, de időközben haláleset történt, apukámról kiderült, hogy nagyon beteg, nagyapámat műtötték.. rengeteg volt a stressz, így csak utólag tűnt fel a dolog. Be is jelentkeztem nőgyógyászhoz: március elején május 11-re kaptam időpontot. Úgyhogy mikor pozitív lett a teszt, kénytelen voltam magándokihoz menni. Ma szerencsére a "sima" doki is fogad, nagy rábeszélésre, így ma már megtudom, hogy kisfiam lesz e vagy kislányom :) tegnap voltam védőnőnél.. ő is meglepődött, de azt mondta: van ilyen, főleg ha valakinek nem rendszeres a ciklusa és ehhez még tünetek sincsenek, akkor meg persze, hogy nem terhességre gondol az ember. Az émelygés is mostanában jött elő, de nem vészes. Kívánós sem vagyok.. kivéve a fagyit :)) de azt mindig is imádtam. Tegnap meghallgattuk a szívverését, nagyon szépen vert :))
Én lombikkal estem teherbe, és még pszichoszomatikus tüneteket se produkáltam :-). Se hányinger, se émelygés, se kívánosság, semmi. Az első tünetem a gyerek mozgása volt, a második meg félidőtől a számomra iszonyú gyors szívverés volt (általán 60-62, akkor meg 100-110 volt alapjáraton).
Az ismerősömnek már akkor évek óta nem volt meg (pedig fiatal!), így nem gondolt a védekezésre, és nem is gondolt volna a terhességre, hiszen már évek óta nem védekeztek...
A doki bácsi javasolta neki, hogy olvassa el újra a Gólya hozza-t, ha nem akar több meglepi gyereket :-)).
Gratula :-)))).
Én írtam, hogy egy ismerősömnél is így volt.
Hány hetes?
Mindhárom terhességet úgy kezdtem, hogy az első három hónapban 5 kg-kat fogytam!:) Szerencsére nekem se volt hányós időszakom, némi émelygés ,de csak az első hetekben. Igaz, én mindhármat tudtam már a második héttől:)
Párod? Mit szólt?
Ja igen! Én mindig azt hittem, hogy majd végig fognak kísérni a klasszikus, filmbéli tünetek is: ájulás, émelygés, hányinger, falánkság. Ehhez képest: semmi. Igazából én az utóbbi időben több mint 10 kilót fogytam, és részben arra is fogtam, hogy nem jött meg, de aztán csak bejelentkeztem a dokihoz..
Engem is meglepett.. nem volt semmi tünetem. Még az se tűnt fel, hogy a hasam kerekebb lett. Annyira rohantam mindenhova, hogy nem is figyeltem, anyukámnak tűnt fel. Most kezdem érezni, hogy fáj a mellem, hányinger, stb.. de amúgy semmi. Az feltűnt, hogy nincs menzeszem, be is jelentkeztem a nőgyógyászhoz, és május 11-re kaptam időpontot (március közepén). Úgyhogy marad a magándoki, holnap megyek.
dejóóóóóó! gratula! sok boldogságot Nektek!
Érdekes :) Gratulálok! Nem gondoltam volna :O
Pont azon gondolkodtam... : első babámat a 18. héten kezdtem érezni...az meg már majdnem félidő:)
Igaz a 2. és 3. -nál már a 13. héten tudtam, hogy ficánkolnak, de akkor már tudtam, hogy mire kell figyelni!:)
Lehet gratulálni akkor? :) Kívánom, hogy minden rendben legyen veletek :)
Ez jó hír!!! Akkor most már tudod miért lüktetett! :-))
Gondoltam itt is megírom :) csináltam három tesztet, mind három pozitív lett, a héten irány a doki. Nem kicsit lepődtem meg, hiszen jóformán semmi tünetem nem volt.. :O most meg tessék! :)) az orvos is meg fog lepődni. Remélem minden rendben lesz...
Azt rendszeresen szedem, ideig óráig segít.. most vettem két zacskó ropit, meg háztartási kekszet.. hátha segít. De ez a lüktető akármi is egyre jobban idegesít.. :))
Vagy Rennie... a savmegkötők közül kipróbáltam mindent, amikor egy időben annyira égett a gyomorszájam... ez vált be a legjobban.
Allergiás vagyok a kukoricára.. :((
A natur pattogatott kukoricát próbáld meg gyomorégés ellen.
Tegnap este ropit ettem már kínomban, attól elmúlt, de reggel már megint így keltem. Most megpróbálkozom a pirítóssal.. hátha.
Lehet attól ég, mert nincs mit a savnak dolgoznia... LEgalábbb 1-2 ht kekszet egyél, az nekem jó volt a gyomorégésnek általában.
További ajánlott fórumok: