Mi lehet a gond a varrógéppel? (tudásbázis)
Lehet-e gond a cérna vastagságával?
Ha nem, akkor a tő és a hurokfogó összehangolása...
Végülis a varrógép csak műszerésznél kötött ki:(1 hete ért haza :)Képzeljétek hogy a tűrúdat kellet kicserélni pár miliméteres eltérés volt .
most már nagyon profin megy az én kis gépem:)
Ezt, hogy érted?
70-es vagy 80-as tűvel varrok. Ennél sosem használok vastagabbat.
Most már én is kérdezek:)
A varrógépem szinte minden cérnát szakít, akár milyet veszek. Mitől lehet? Nem beállítás, ugyanis akkor mindet elszakítaná, de csak azokat szakítja el, amelyeket mostanság veszek, a régi lánchíd, Eszter, stb. cérnákkal semmi gond, de a most vásárolt lánchidat szaggatja.
Szerintetek?
Ennek rengeteg oka lehet. Valahol szorul a cérna, az is lehet, hogy vékonyabb a tűd, mint amilyen a cérnához kellene, és ezért, apró gömök keletkeznek rajta, de ahhoz jó minőségű, hogy elszakadjon, ezért csak ideiglenesen megakad, aztán varr tovább.
Műszálas anyagok varrásánál néha még a jól beállított varrógépek is hagynak ki öltést.
Ha a cérna-anyag-tű hármasban valamelyiknem megfelelő vastagságú, akkor is ez a "tünet".
Reméljük, akkor sikerült megoldani a problémát!
Nekem is tudnátok segíteni? Az mitől van, hogy a varrógépem öltéseket hagy ki, varr aztán kihagy, megint varr és így tovább? Előre is köszönöm!
Na, most jól megtornáztattál. Kibányásztam a leírást.
A felső fonal szakadása:
- helytelen befűzés (A felső fonal befűzése és a tű beállítása pontosan feleljen meg a kezelési utasításnak.)
- a felső fonal túlságosan feszes (Lazítsuk meg a felső fonalat a fonalfék recézett kerek anyáját néhány fordulattal balra forgatva.)
- a rossz minőségű, rosszul polírozott lyukak és a hornyokban sorjákkal rendelkező tű miatt (Cseréljünk tűt.)
Az alsó fonal szakadása:
- az orsótokban a fonal helytelenül van befűzve (Az orsótokban a fonalat a kezelési utasításnak megfelelően fűzzük be.)
- túlságosan feszes az alsó szál (Az orsótokon a feszítő rugó szabályozó csavarját kissé megeresztve, lazítsuk meg az alsó szálat.)
a talp lehet hogy nincs beállitva nem tudom:(
80as tű van benne Az orost is forgattam már:((
a kattanást azt hallom:(
Lehet, hogy a szál valahol megszorul.
Nem megfelelően van a talp beállítva.
Nem megfelelő a tű vastagsága.
Szerintem nem pattintod be rendesen. Amikor berakod a bobint, akkor kell hallanod egy kis kattanást és akkor van a helyén.
Az is lehet, hogy laza az alsószál (megszalad az orsó), azon úgy tudsz segíteni, hogy visszafelé rakod bele az orsót a bobinba, mert akkor nem olyan laza, nem tud megszaladni.
Vagy: nem tudom, hogy be kell e fűzni az orsótokba is a cérnát. Lehet ez marad ki?
Csak azt írd meg varrásban vagy szerelésben?
segítsünk...........
Sziasztok kaptam egy régi csajka varrógépet::)
De a bobinnak van az a felső szára ami úgye bele akad a házba.oda állandóan belehurkolja a cérnát!Miért?? Valaki esetleg nem tudja köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet valakit elfelejteni, ha állandóan rá gondolunk?
- Úgy érzem valamiért, hogy nem vagyok elég jó a nőknek férfiként? Mi lehet a gond?
- Mi lehet a gond? Tanácsokat, javaslatokat kérnék....
- Nem értem mi lehet a gond segítsetek!
- Ha foszlik, kikopott, lyukad a kedvenc farmernaci ülepénél, hogyan lehet szépen megjavítani házilag (kézzel, varrógéppel)?
- Milyen varrógéppel lehet rugalmas szegővarrást készíteni?