Mi kell manapság ahhoz, hogy valaki rendőr legyen? (tudásbázis)
Egyébként úgy működik, hogy:
Érettségi minimum kell. Ezt követően jelentkezni kell egy rendőr szakközépiskolába Pl: Szegedre.
A neten beléptek a weboldalukra, ott írják, mi kell ahoz, hogy rendőr légy.
Én lány vagyok, ezere volt szükségem (a nőgyógyászati vizsgálat kivételével ugyanaz, mint férfiaknál)
- erkölcsi
- tüdőszűrés
- háziorvosi vizsgálat
- a rendőrség elvégez egy lakóhely szerinti vizsgálatot, elbeszélget veletek, nálatok
- rendőrségen egy elbeszélgetés a kapitánnyal
- pszichológia
- fizikai az adott iskolában (ez fizikai+műveltségi vizsgát jelent)
- egészségügyi Pesten
Ha mindenen átmentél és a ponthatárod 170-180 körüli, akkor nyerő vagy.
Üdv!
Ezen az oldalon mindent megtalálsz a felvételi menüpont egységcsomag alpontban.
www.mrszki.hu
Nem. Csak bizonyos dipotria fölött, ha jól tudom, 2,5 dioptria a határ.
Mivel műszaki szakközépbe érettségizett ,tovább kell mennie rendészeti szaközépbe,vagy a az RTf-re,mert simán nem sétálhat be csak úgy.Azt hiszem most volt nem rég toborzás a kormányőrséghez, beiskoláztassák őket,és onnan is lehetett volna rendőr.
Akkor most kizáró ok a szemüveg, vagy nem? Engem az irodai rész érdekel és sehol nem találok pontos adatot erről. Aki tud, segítsen!
Köszi!
Felhívtam a toborzást, ott elmondták szinte ugyanezt:-)
menjen el egy rendőrszakközépbe vagy felvételitten a Rendőrtisztire.
Nem lehet csak úgy besétálni hogy heló ba*meg, jöhetek?
Régen nem írt ide senki.
Tévedés bankban már régen nem adnak ruhapénzt.
Nálunk 12 éve. Amikor volt mindenről számlát kellett vinnünk. És nem kaptunk sokat kb. 1 kosztümre és 2 blúzra volt elég.
És nekem is van kérdésem.
Tehát ha a fiam 20 éves és műszaki szakközép iskolában érettségizett, és rendőrként szeretne dolgozni, akkor semmi esélye? Vagy mi a teendő ha van. Menjen be valamelyik őrsre, vagy a Kerepesi úti kiképzőbe, vagy mi az?
Ráadásul valami nagoyn jó haverja van ott valakinek, mert egy szaros bórkabár, gusztustalan és kényelm,etlen, 80ezer,egy szaros farmer, amin meglátszik a vasalás és a mosás csíkokban, 10ezer!!! normálisak??
Nem. Mert következő évre elő van jegyezve.Nem vagyok fajgyűlölő mert van roma, nem barátom,de közeli ismerősöm.De az ilyen eset felháborít. Ugyanis a szomszédom fia az nem kapennyí juttatást ,jeles átlaggal.Valami esélyegyenlőségi program keretén belül jár a romának Ja és unokatesója börtönben ül. Amikor az én lányom jelentkezett még a szomszédokat is kikérdezték a jelleméről..Aztán,hogy van-e a családban alkoholista,idegbeteg..Nemhogy bűnöző..
hu,ezt jól megfogalmaztam:))Azt akartam írni,hogy lehet okos,ha nem felel meg a többi követelésnek,és akkor már egyből nem nyert felvételt.
Nem lehet,hogy a 4-es tanuló orvosilag vagy a fizikai erőpróbán nem jutott túl?Mert valóban lehet eszes gyerek ,ha ezeken nem felel meg.
Pontosítok egy kicsit. Tegnapnem volt túl sok időm.
A helyzet az,hogy az én kis városomban többen jelentkeztek a Miskolci Rendészetire.
Nos volt köztük 1 roma 3-as átlaggal és felvették.
A 4-es tanulót nem ,helyhiányra hívatkozva.
A roma kap az önkormányzattól is felzárkózásít,stb.
A lányom 6 éve van a Bp-i kölekedési rendészetén. Tehát eléggé képben vagyok a rendőri dolgokkal. Családunkban ő az első egyenruhás. Bocs ,de nem akartalak kritizálni,csak síettem..Ezért volak csak a rövid sorok..
Lehet olyan,hogy a prótkósok nem állnak a helyzetük magaslatán,mint aki sajátmaga járta végig az utat.
Ez miért válasz a kérdésre?
Milyen +pénzt kapnak? Ruhapénz- minden bankban, önkormányzatnál, hivatalban, minisztériumban van - sokkal több, mint a rendőrségen és abból nem egyenruhát kell venni.
Sajnos a protkósoknak mindig sikerül helyet szerezni és megoldani, hogy mégis tisztek lehessenek. :( A sógornőm sosem volt protkós, neki mindig azt mondták, már nem indítanak többet, aztán mégis. Sajnos, ha nincs jó kapcsolatod, itt se jutsz előre...
úgy tudom, most már így van! ismerek olyat, aki már nem indulhatott :-)
Az meg egy dolog, hogy mit ad le a retekklub híradója és mi a benti valós helyzet...
Ez nekem szólt?! Olvasok, képzeld pedig rendőr vagyok és tudok olvasni... Persze, toborzás folyik... Aha... Meg azt a kb 1000-1500 főt is el kell helyezni, akik most nyáron végeznek. Errős is hallottál már? Ennyi... Mennyi is a hiány?! 2000 fő?! Max... És nem a megyeszékhelyeken, kisebb városokban. Pesten. Ahol kicsit sok a túl magas rf tiszt is. Nem elsősorban tiszteket keresnek, hanem th-kat. Ugyanis az állománytáblát nem nagyon módosították, létsámstop van. Erről biztos a rokony elfelejtett szólni...
Ja és kapnak + pénzt ,ruhapénzt, stb...
Az én családomban is van rendőr...
Olvasol hireket? Toborzás folyik!!!!
Én a cégnél vagyok és továbbra sem ismerek a korábban leírt lányon kívül mást.
Ez nem humor.Ez tény.És elég szomorú ,hogy így van, pedig ez ma Magyarország . A többség kerül lassan hátrányos helyzetbe.
Kérj roma igazolást!! Az most jó ajánlólevél...
Régebben ész és rendes családi háttér kellett hozzá!!!!
Ezt már olyan régóta mondogatják... Szerintem 4-5 éve tuti...
Ettől függetlenül nem ismerek romát a szervezetnél, csak olyat, akivel együtt végeztem a főiskolát és kitűnően államvizsgázott. Úgyhogy egyelőre nem nagyon látom az előnyüket.
Sajnos nem szüntették be, most is végez egy ismerősöm. Átképzővel...
A rendészeti 2 év,a tiszti nappalin 3 év,de ha levelezőn végzi a tiszit/mint tiszthelyettes/akkor 4 év,legalább is igy volt.
először is érettségi,mehet rendészeti szakközépbe,vagy tisztire,a rendészeti után mehet tisztire,mert vannak olyan szakok,amire csak rendőrvégzettséggel vesznek fel.A rendészetiben is van erőnléti a fevételelin,nem csak a tisztin.
További ajánlott fórumok: