Mi jut eszetekbe a Zelma névről? (beszélgetés)
Nekem tetszik.Dalma és Vanda is.
Női név, más nem jut az eszembe róla! :)
Nekem a szalma jutott róla eszembe. Igaz, hogy szokatlan de szép név.
Én mikor várandós lettem egyből tudtam mi lesz a neve. Mindenki leszólt érte, elég sokan mondták, hogy hülye név pedig ma már nem is ritka :) Kitartottam a saját véleményem mellett és így lett a kisfiam Márk.
Egyébként kedvenc kis unokahúgomat Lukréciának hívják :)
Zelma, hébere eredetű név, jelentése: az Istenség védelme alatt álló nö.
Szerintem szép név, nekel Niels Holgerson jut róla eszembe (Selma Lagerlöf) :)
Magánhangzóval végződő vezetéknévhez nem biztos, hogy jó választás, de egyébként lehet hogy adnám. :)
Stephen King: Kedvencek temetőjében a főszereplő lány tesóját hívták így, meglehetősen hátborzongató figura, majd besz*rtam tőle.
Tuti, nem adnám.
De jó, hogy írtad! Azon gondolkodtam egész este,hogy volt egy kisfiú név,ami úgy tetszett régen, csak kicsit furának találtam. Az Ármin volt az, csak nem jutott eszembe. :-))
Mi arra is próbálunk figyelni most,hogy angol nyelvterületen kimondható legyen a baba neve.
Nálunk egyébként a Flórián volt az első név,ami felmerült. Mindenki szerint öreges,stb. A másik fiam Zétény, ő első perctől az volt,mindenki megszokta, nagyon illik is hozzá. Nekem nagyon bejön a Vince, de inkább a Vincent formája, Vincének becézve. (Nagyon támadják a külföldi hangzás miatt,bár mi már nem itthon élünk, ott nem számít.)
Bocsánat,hogy jöttem saját verziómmal, én is gondolkodom,hogy megkérdezem, de tartok tőle,hogy csak lehangolna.:-)
A Zelmával egyébként nincs baj szerintem.:-)
Nekem a Lili különösen tetszik.
Talán azért, mert az én tacskóm fiú volt és Vili:D
Nekem az jut eszembe,hogy kisfiam lesz és bármi név ami felmerült eddig, valakinek tuti nem tetszik. Közeleg a szülés és mindig elbizonytalanít minket valaki,pedig ezt nekünk kell eldönteni.
Ha nektek ez tetszik, adjátok ezt a babának. Ti fogjátok így szólítani legtöbbet, mások pedig majd megszokják. Sok gyereknek van olyan neve, ami másoknak nem tetszik. De lehet,hogy az ő gyerekük nevétől pedig te lennél kiakadva.:-)
További ajánlott fórumok:
- Írjátok le azt, ami először eszetekbe jut!
- Azok a jó 90-es évek..., mi jut eszetekbe először?!
- Mi jut eszetekbe ha meghalljátok az akaraterő szót?
- Mi jut eszetekbe a középkorról? (esetleg tárgyak, amiket el lehet készíteni)
- Mi jut eszetekbe a Cippóra névről?
- Ha a szüleitekre gondoltok, mi jut elsőnek az eszetekbe róluk?