Mi a véleményetek az AEGON Magánnyugdíjpénztárról? Engem most szeretnének rábeszélni. (tudásbázis)
:)
Én is! Mióta világa világ, náluk van biztosításunk.
Örülj neki 😜 Bőven van még időd gondoskodni magadról. Csak légy résen, kérdezd meg az ügynököt, magának mit választott, és miért pont azt?
És ne ugorj bele az első jól hangzó dologba, olyan emberrel kösd meg, aki évek óta a szakmában van, az tuti nem a jutalékra hajt, aztán utána a vízözön.
Nem egészen...
Soknak tűnik? Mire odakerülsz, pont összeomlik a nyugdíjrendszer, minden valószínűség szerint max. 40 ezret fog kapni mindenki.
Elmész nyugdíjba mondjuk 65 évesen, és élsz csak 15 évet még. Számold ki, mennyi kell a havi 40-en felül a megélhetésedhez majd havonta! Azt szorozd be 12-vel, máris megvan egy évnyi összeg, azt 15-tel (de valósíznűleg tovább élsz).
Ha csak havi 150-nel számolsz, ami igen kevés, az 15 évre 27 millió ft. Azt mostantól a 29 év múlva elkövetkező nyugdíjazásodig havi (!) 77.000ft-tal tudod összerakni.
Messze van? :)
de maga az AB cég állami még, nem?
akkor valószínű önkéntes, igazad van.
Az AB-vel nincs is gond...
Nem önkéntes pénztárba léptél be?
Ne kiabálj! :D
Odaakarod ajándékozni? Ha még nem vették el...
Szia!
Köszi,elküldöm!
Kedves anonim80!
Nem tudom jól értem-e a kérdést. Te most lépnél be az Aegonba másik nyugdíjpénztárból? Vagy teljesen új belépő lennél?
Mert ha átlépni szeretnél, akkor ahhoz igazándiból nem tudok hozzá szólni.
Ha azonban most szeretnél belépni a magánnyugdíjpénztárba, hát jó, ha egy-két dolgot tudsz. Ugye Te még beléphetsz mielőtt a 30. életévedet betöltöd. De utána nincs visszaút. És ha jó ha nem visszalépni a jelenlegi jogszabályok alapján nem tudsz. Nagyon sok ügyfél keres meg naponta telefonon, hogyan tudnának visszalépni, de nem tudnak. Egy magánnyugdíjpénztári emberke mondta, hogy a magánnyugdíjpénztári tagság hosszútávon megéri, mondjuk legalább 15 év esetén, de ilyen gazdasági válságokkal számolni kell. Most azt hiszem a mnyp-ak nagyon sokat buktak, velük együtt az ügyfelek is. És aki most megy el nyugdíjba és meg van a 120 hónapnyi tagsági jogviszonya - nem tud visszalépni - és a válság hatására eltűnt egy csomó pénz a számlájáról... Hát nem szeretnék a helyébe lenni, milyen nyugdíjat fog kapni?!
Na de nem ijesztegetni akarlak, de bármi kérdésed van, vagy bizonytalan vagy, hogy belépj-e nyugodtan keress itt a hoxán.
Lakásbiztosításom, életbiztosításom, kötelezőm is az Aegon-nál van, panaszom nincs rájuk. Viszont a magánnyugdíjpénztárral napi kapcsolatban vagyok, de szerintem hónapok óta teljesen meg vannak zuhanva...
Nekem minden bíztosításom itt van. Az élet-lakás-kocsi-
Meg vagyok elégedve velük.
Nekünk a férjemmel se jó a véleményünk róla. Mi a Generali-ba léptünk át most. Kaptunk is végzáró igazolást az Aegontól. Amin leírták mennyit utalnak. Na képzeljétek a 2008-as évet teljesen kihagyták: 145.000.-Ft-ot fizetett a férjem, én kicsit kevesebbet. Tehát egyből 300ezret zsebre akartak rakni. De utána mentünk, és egy bocsika elnéztükkel lerendezték.
Hát ennyit az Aegonról!!
További ajánlott fórumok:
- Babát szeretnénk 2011-re
- Babát szeretnénk 2010-re
- Akik 2012-ben szülni szeretnének:)
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam?
- Aegon magánnyugdíjpénztár. Tőke kifizetése.. Hogyan?
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárról mi a véleményetek? Eddig Aegonos voltam, de váltani szeretnék.