Mi a véleményetek a vízszűrős porszívóról? (tudásbázis)
Nekem is olyan van:)Ennél jobb porszívót akkor sem tudtam volna venni,ha 50ezerért vettem volna egy "csúcs" gépet.
Egyébként,az előző porszívóm,vizes volt meg porzsákos is.Nem szerettem a vizes dolgát amíg felporszívóztam a házat többször is ki kellett takarítanom a trutyit:(Utáltam.
Itt vannak boltok, árak, vélemények;)
Szeretnék egy vízszűrős porszívót venni.
Mire kell figyelnem? Tartály nagysága, zajszint, szívóerősség?
Esetleg a valaki nevet adna, melyik márkát nézzem.
Köszi.
Nem tudom, nekem bejött a vízszűrős változat. Szerintem pont hogy nem fújja vissza a port, mint a porzsákos. Úgy is érzem, mintha kevesebb lenne a por a lakásban, de ha csak placebó, akkor is úgy látszik.
Tény, hogy kicsit mintha kisebb lenne a teljesítménye, de a port felszívja, mi kell még? (további előnye, hogy nem zúg annyira éppen ezért...)
Amúgy egyáltalán nem macerás a használata. Én a magam részéről mindig utáltam a porzsákokat kezelni, még akkor is, ha papírból voltak. Az is igaz, hogy van hol kiszáradnia ennek a porszívónak és alkatrészeinek...
én nem értek veled egyet! A vizesemet biztosan nem cserélném el porzsákosra:-)
Sokkal könnyebb a vizeset kezelni. szerintem nem jön vissza belőle por.
ja, és a takarítógépem 1200as volt, anyámék porszívója 1400as, azzal voltam egyszer kénytelen takarítani, mert meghalt a takarítógép. az én vizesem 1600as és jobban dolgozik mint anyámék 1400asa.
nekem is azt mondták, hogy levesz a teljesítményből a víz. nem tapasztaltam.
Nem tudom mi az apró por, de 2 naponta porszívózok és mindig 1 maréknyi, mint a porcica vizesen, öntök ki belőle. Egyébként, beleöntöm a vizet, összerakom, kb 1 percet vesz igénybe. amikor végzek, szétszedem, kiöntöm a vízet, 2 adag vízzel ki lehet mosni. az alkatrészeket berakom a dobozba, a tartályt meg a doboz tetejére. megszárad az magától 6-8 óra alatt. nem poshad be. nekem dupla hepás.
és csak jót tudok mondani róla.
valszeg, ha nem kertesben laknék, és nem lenne nyitva állandóan az ablak, még ennyit sem kéne porszívózni ezzel a géppel.
Ne vegyetek vízszűrős porszívót!
Nagyon leveszi a szívóteljesítményt a víz ellenállása. Csak a nagyobb porszemek maradnak a vízben, akármilyen kicsik a buborékok, a por méretének a többszöröse, így visszafújja az apró port a vízcseppekkel együtt. HEPA szűrőt szoktak a drágábbakba tenni, de sajnos a vizzel kevert apró poros levegőt nedvesen nem képes megszűrni.
Arról nem is beszélve, hogy nagyon macerás a használata.Vízzel tölteni, összerakni, kiönteni, kimosni, szárítani, különben beposhad, büdösödik.
Jó minőségű papírzsákost érdemes venni, esetleg HEPA szűrővel a motor után. Az tényleg nem fújja vissza a port, egyszerű a használata, kisméretű.
Nem, ezt a hozzászólást nem Neked írtam.
Pusztán csak egyjóindulatú tanácsot szerettem volna adni.
ha ezt nekem írtad...
én mindig mindenemet rendesen rakom vissza a helyére :))) azóta mióta dolgozom és saját pénzből veszem meg a drága dolgokat :DDDDD vigyázok a cuccaimra mint a szemem fényére :)
természetesen kiöntöm a szutykos vízet, a szivacsot is és a tartályt is kimosom.
de nem zavar, hogy vannak utómunkálatok a takarítás után. megéri :))))
Abból szempontból tényleg jó,hogy nem kerül vissza a levegőbe a por,de takarítás után feltétlen öblítsd ki a tartályt,mert ott jó kis sár keletkezik:)!
"Ma örömmel.....holnap körömmel."
Hali
Mi most szeretnénk a családba venni vizes porszívót.
Tudnátok benne segíteni, hogy milyet lenne érdemes?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek vízszűrős vagy Hepafilteres porszívót érdemes venni?
- Milyen porszívót vegyünk? Textíl/papírporzsákosat, porzsák nélkülit vagy vízszűrőset?
- Mi a véleményetek a vízszűrős porszívókról?
- Mi a véleményetek a Tesco vízszűrős kancsóról?
- Mi a véleményeketek a hauser 1800-as vízes porszívóról?
- Mi a véleményetek az Electrolux Ultra Silencer porszívóról?