Mi a véleményetek a köldökzsinór vér levételéről? (beszélgetés)
Még csak annyit hogy én kissé önző módon arra is gondoltam hogy ha esetleg párommal megöregszünk akkor a kislányunk őssejtjei majd lehet hogy segítenek rajtunk(mert neki sose legyen rá szüksége!!!!!!!!!) ha meg esetleg a "kicsilányunk" majd 80 éves korába izületi panaszai lesznek akkor kap egy őssejt koktél szurit és olyan lesz mint 25 évesen :D:D:D:D na mikor ezekkel traktáltam a szerződés kötéskor a csajt csak mosolygott,de ki tudja mi lesz 80 év múlva nem.........???????
Másrészt meg ha lesz kistesója manónak akkor az is jó!!!!
Mikor felhívtak hogy nem sikerűlt akkor bevallom elsírtam magam :0(((
Még ami pozitívumként eszembe jutott:
interneten keresztül kötöttük a szerződést, nem kellett Bp-re utazni ezért, másik cég elvárta volna, hogy 34 hetesen zötykölődjek z autóban + a levétel után , apa ugorjon auótba és már nem emlékszem , hány fokon tárolva vigye x időn belül a mintát hozzájuk.
Mi is leakartuk vetetni,kb. ha jól emlékszem úgy a 34-35.hében voltam és akkor el is mentünk.Ott minden elmondtak bármit kérdezhettél.......aláírtuk a szerződést és ennyi.
Csak aztán máshogy alakultak a dolgok,a szülésem nem volt zökkenő mentes,már a kitolási szakasznál jártunk mikor a dokinknak(ma is nagyon haragszom rá)végre leesett a tantusz hogy sehogy sem tud kibújni a baba......így irány a műtő.Ott elaltattak.........a kislányom már nagyon rosszúl viselte ezt a tortúrát,így aa köldökzsinórjába és a placentaába sem volt elég vér a levételhez(túl sokáig hagyott minket szenvednia dokink)így kivérzett a placenta és a zsinór is.Ennek ellenére egy minimális mennyiséget sikerűlt levenni azért jött is a futár..........A dokink mondta másnap hogy kevés let........stb.
Kb szülést követő 2.héten hívtaka sejtbankosok és közölték hogy nem elegendő a vér.......sajnos ennek ellenére 50ezer ft-ot fizetnünk kellett(bár ezzel tisztába voltunk nem is a bankosokra hanem a dokinkra haragudtam mert ha látta hogy kevés minek kellett elkűldeni???????????????Szóval a bankot jónak találtunk csak a dokink volt pancser!
Többek között azért ezt a bankot választottuk mert ez volt a legszimpibb és anyagilag a legkedvezőbb.
Mi is levetettük,szerintem is jó dolog.
Ha nem sikerül a levétel,mert nincs elég őssejt amit érdemes lefagyasztani,akkor csak a vizsgálatokért kell fizetni,ami 4 éve 20.000Ft volt(így emlékszem).
Nekem az a véleményem,hogy aki megengedheti magának,vetesse le,nehogy később ezen múljon valami,de figyelmedbe ajánlom a köv. cikket.Nagyon érdekes szerintem,és talán megkönnyiti a döntést(vagy mégjobban megneheziti:))
MNi felét fizettük be egyszerre, a többit 12 havi egyenlő részletben kamatok és egyéb kölségek nélkül.
Ja és az árban benne vannak a szűrővizsgálatok árai, melyeket elvégeznek a vérből pl. Hepatitis, Aids stb...
A kórházba nem kell érte fizetni, a szülészorvos veszi le.
A cégnek az eszközökért a szállításért és a 20 évre való tárolásért kb. 340000Ft-ot fizettünk, 2007-ben.
Szia!
Megkérdezhetem mennyiért veszik le????
köszönöm ha válaszolsz!!!
de jóóóóó, végre eredmény!
Egyre biztosabb a döntés!
És ti kivel csináltátok? Írd meg légyszi priviben!
Mi levetettük az első babánál, sajnos most a másodiknál nincs rá lehetőségünk (pénz:(, de több, mint 90%-ban mondják, hogy édestestvérek egymásét fel tudják használni, ha netán szükség lenne rá. Mi sajnos gyakori előfordulók vagyunk a II. sz. Gyermekklinika Hematológiáján, de a kisfiam betegségére nem megoldás az Őssejt (sajnos vagy inkább szerencsére). De ott találkoztam olyan anyukával aki éppen a 2. babáját várta napokon belül és mivel a kislánya leikémiás volt így az újszülöttnek ingyen vették le az Őssejtet, amit a kislány meg is kapott! Ennek már lassan 1 éve és úgy néz ki, hogy ezáltal, + a kezelések hatására a kislány meggyógyul.
Szóval én is mindenkinek ajánlom, aki teheti!
További ajánlott fórumok:
- Rossz szülők lennénk, csak mert nem tetetjük el a köldökzsinór vért?
- A 33. héten vagyok és a doki ma látta az ultrahangon, hogy rá van tekeredve a gyerek nyakára a köldökzsinór. Ez mennyire veszélyes?
- A köldökzsinórvér-őssejtek megőrzésének fontossága
- A menyem május végén fog szülni. Fontolgatjuk a köldökzsinórvér levételét. Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata?
- A köldökgyűrű magasságában 6x5 mm képlet türemkedik a köldökzsinórban
- Hol van egy objektív forrás, aki meg tudja mondani, hogy a köldökzsinorvért lehet-e szaporítani, avagy sem?