Mi a véleményed az emberi klónozásról? (beszélgetés)
Visszaolvastam az előző kommenteket, és a chupacabrának utána néztem egy kicsit. Azt olvastam, hogy mindenki máshogy írta le őket, meg hogy mitikus lény. Szerintem meg vámpírok. Az is lehet nem, hogy a vámpírok ebből a lényből fejlődtek ki, vagy ide korcsosultak el. Na mindegy, ebbe most inkább nem megyek bele... mivel itt a klónozásról van szó.:)
Az emberi klónozásról különösebb véleményem nincs, csak az, hogy egyrészről butaságnak tartom, hogy az ember kötelességének érzi, hogy mindenbe beleavatkozzon, másrészről viszont, ha az orvostudomány fejlődése érdekében klónoznak embert, akkor nem ellenzem. Akár kísérletezhetnek is rajta, de akkor próbáljanak egy olyan embert, bábut "alkotni" aminek nincsenek érzései. Ez így leírva eléggé brutálisnak tűnik és embertelennek, viszont ha így meg tudják találni a rák vagy az aids gyógyszerét, akkor szerintem csak nyugodtan.
Miert kellene az embereket klonozni? Nem vagyunk eppen elegen a Foldon?
El fogjuk pusztitani onmagunkat.Es a Foldet is.
Filmben??
Neeem, én újságra emlékszem! Igaz, elég régen volt már.
De ha esetleg tudsz ilyen filmet, aminek hasonló, vagy ez a sztorija, írd le kérlek a címét, megnézném! :-)
hát szerintem van igazság abban amit mondassz, de az őssejtek gyakorlatilag kortalanok!
a tanítható génállomány persze jelen van, de az szerintem erős tulzás hogy 2 éves volt eleve egy klón a megszületése pillanatában!
egyszer volt egy kollégám, az átkosban amikor Dacia volt a sporautó:)
büszkén mondta egy hétfő reggel hogy közelekedési lámpa után 5 méterrel fényképezték le, 80-al...!
a kezdő sebesség a klón setében is hasonló lenne, elméletileg igaz...
Nem hiszem, azaz kételyeim vannk. Mindenesetre a klón sem egyezik meg teljesen az eredetivel, mert jelen eseteben a kezdő sejt már két éves volt, tehát a klón már a születésnapján 2 év + 9 hónapos, vagyis sejtöregedés szempontjából majdnem 3 évvel öregebb.
A sikeres klónállatok érzékenyebbek, sokkal hajlamosabbak betegségekre, rendellenességekre, korai elhalálozásra. Tudomásom szerint.
Na jó, de azért érted, mire gondoltam... :-P
Ugyanolyan kinézetű, és állítólag a mozdulatai, a kedvenc étele, játéka stb. is megegyezett az elhunyt kisfiúéval.
(Persze nem biztos, h ebből bármi is igaz, de nincs kizárva...)
Egyszer olvastam egy cikket, amiben egy egy házaspárról írtak, akiknek a 2 vagy 4 éves kisfiát baleset érte és meghalt. De a házaspárnak nem lehetett több gyereke, ezért kérték hogy klónozzák a holtestét, hogy ugyanolyan kisfiuk lehessen, mint amilyen volt. Gondodlom béranya hordta ki a babát (részletekre már nem emlékszem), de sikerült állítólag ugyanolyan kisfiút "létrehozni". Őket valahol megértem...
De én sem vagyok híve a klónozásnak, tényleg utólag derülhet ki, h valamit elszúrtak, és egy rakás mutáns mászkálna közöttünk...
Szerintem pont így jó, hogy mindenki egyedi! :-)
nem keveri, én is olvastam hasonlórol....
ausztrália melett van...
Pl ha engem klónoznának, az nagyon jó lenne, de akkor úgy, hogy velem egyidős lenne.
(Húúúúú, mennyi kimenőm lehetne!)
Csak vicc volt. De az ember teremtése is klónozás, nem?
További ajánlott fórumok:
- Megszűnt az emberi együttérzés?
- Szerinted mi az emberi lét értelme? Véletlen-e
- A Facebook rombolja az emberi kapcsolatokat?
- Vagyontalan emberek emberi értékei nem számítanak?
- Mit néztek meg egy emberi testen először? Férfiak és nők, mire indultok be?
- Valóban rossz iskola a Kodolányi Főiskola? Emberi erőforrás szakra jelentkeznék a közelsége miatt választanám. De a vélemények elriasztanak.