A szeretővarázsa szerintem abban van, hogy nem mindig elérhető. Szervezést igényel egy találka, ahol valóban nem a hétköznapi dolgok megbeszélése a cél.
A szeretővel nem a mindennapokról beszélgetnek, nem a napi és állandó gondok, problémák a téma. A tiltott gyümölcs, a lopott órák, a szervezés, hazudozás, stb, mind-mind olyan tényezők, amik miatt felértékelődik a kapcsolat. De ritka, hogy egy ilyen viszony a hétköznapok sodrában, ezen tényezők NÉLKÜL működjön. A szexuális együttlét ritkulása is evidens, hiszen szeretőként ki kell használni minden lehetőséget, de párként ez már nincs így, hiszen bármikor együtt lehettek, és akkor jön a 'majd holnap, most fáradt vagyok'. Bár én nem voltam szerető sosem.. De egy párt nem csak az érzelmeik kötnek össze, hanem a közös gondjaik is, amik elől könnyebb egy szeretőhöz menekülni, mint megoldani. És ezt nem csak a férfiakra értem.
Mostani párommal szeretők voltunk 4 évvel ezelőtt. Életem legvarazslatosabb időszaka volt, tudom, elítélendő, de egymásba szerettünk. Azóta is együtt vagyunk, boldogok vagyunk. De! Valahogy ellaposodott a szexuális része... még beszéltük is, többet voltunk együtt az ágyban, mîg nem voltunk együtt.. bedarálhatnak a hétköznapok? Hogy lehet az hogy az az ember akivel ez a legizgalmasabb volt, mostmár olyan mint egy régi “ellaposodott” házasságban ?