Mi a célja ezekkel a kijelentésekkel? Számára nem unalmas? (beszélgetés)
Ismerős. Szerintem minden családban van egy ilyen öregedő szülő, nagyszülő aki megkeseredett és megkeseriti a környezetét.
Jól tetted, hogy továbbléptél. Egyszer lehet, hogy el kellene neki mondani, bár ilyenkor még nagyobb hanggal hangoztatják mártirságukat és nem lesz igazad a szemében.
Azt vettem észre az utóbbi időben, hogy nem lehet nagyanyámnak semmit mondani. Minden vasárnap meghívnak a szüleim ebédre, ahol jelen van nagymamám is, mivel odaadta a szüleimnek a házat azzal a feltétellel, hogy gondozzák majd őt idősebb korában vagy ha baja van.
Amikor összeül a család szóba kerül elég sok téma, viszont azt vettem észre, hogyha mesélnek valamit a szüleim, ami nem tetszik a mamának, akkor elkezd támadni, hogy őt senki nem tűri már meg, ő fogja magát és elköltözik. Ezt heti szinten eljátssza mostanában. Nyilvánvaló, hogy nem fog sehova menni, de folyton ezzel van, hogy ő elmegy az öregek otthonába. Ha valami nem úgy történik, ahogy neki kedvező, ha nem hangoztatja valaki, hogy ő milyen jó, okos, ügyes asszony, akkor kiakad… Miért?
Az én elköltözésem oka ő volt, amit soha nem mondtam neki, de elegem volt abból, hogy őt körbe kell ugrálni. Ő nem hajlandó feltétel nélkül szeretni, mert mindig vele egy HA… nem mondtam neki, de nem akartam a szüleim sorsára jutni, ezért inkább elköltöztem…
További ajánlott fórumok:
- Hogy reagálnátok erre a nem hétköznapi kijelentésre ?
- Mit tennél ha az anyósod kijelentené, hogy neki köszönheted hogy van gyermeked...
- Ősszel letelik a gyesem, és volt főnököm kijelentette, nem vesz vissza, mit tehetek, ha el akar küldeni?
- Hogyan kell értelmezni? A szerelem nem egy, hanem az egyetlen lehetőség, hogy boldogok legyünk... ez vallomás, vagy csak kijelentés?
- Van értelme 1 hónapra előre kijelenteni bármit is az iskolanyitásról?
- Mit jelenthet ez a kijelentés egy férfitól?