Meztelenkedjünk-e a gyerek előtt? (tudásbázis)
Ez így van, nagyon kiváncsiak.
Én babysitterként dolgozom és amikor öltözöm bizony az 5 éves kisfiú is megbámul. Ez úgylátszik genetikailag benne van már a férfi nemben.
Nálunk ez soha nem volt kérdés,bármikor bejöhettek a gyerekek a fürdőszobába,és ha öltöztem például.
Nem is volt sohasem ezzel kapcsolatosan furcsa vagy zavarbaejtő kérdésük,egyszerűen így szokták meg.
Kislányként szüleimmel is, de ha mamáéknál voltam és velük szerettem volna fürdeni, akkor az is meg volt engedve. Egy bizonyos korig. Nem csináltak belőle tabu témát. Ha kérdeztem (mi-micsoda), akkor a koromnak megfelelő szinten elmagyarázták.
Cáfolom a "könnyebben fog meztelenkedni" dolgot. Idegenek előtt soha nem mutogattam magam. Amikor felnőttem és komoly barátom lett, akkor hosszú hónapok teltek el, míg meg mertem mutatni, hogy mi van a ruha alatt.
Szerintem ez a dolog nem a gyerekkori együtt fürdésen múlik, hanem neveltetésen!
Nem lettem sem lelkileg, sem érzelmileg sérült ettől a dologtól.
A szüleimet soha nem láttam meztelenül sőt fürödni se fürödtünk együtt és még se lettem kukkolós de a két öcsém se.Nem azt mondom hogy tabuként kezelték a dolgot de nem emelték ki mint fontos kérdést.Valahogy ez automatikusan így alakult.
Nekem két lányom van és továbbra sem divat a meztelenkedés.Szerintem ha azt szokja meg akkor idegenek előtt is könnyebben fog meztelenkedni.
A fürdéssel kapcsolatban szerintem nem kéne együtt fürödni nincs rá szükség.Arra ott van az uszoda,strand.
Nálunk ez nem volt kérdés. Olyan volt mint az alvás, evés, beszélgetés. Meztelenül alszunk, így a felébredés, az esti lefekvéshez készülődés meztelenül zajlott, zajlik. A gyerekek is így élték át a mindennapokat. HA fáztak pizsamát vettek, ha nem, akkor nélküle aludtak. A fürdési időszakban fürödtünk, együtt voltunk a fürdőszobában és ha úgy alakult valaki bement a másik mellé is. A lehető legtermészetesebb módon élték meg a lányom és a fiam a serdülő kort. A nemiség nem tabu, mindenről beszélgettünk. Nem felvilágosító beszélgetések formájában, hanem spontán, ahogy jött. Amikor a fiam fütyijén megjelent valami elváltozás a kamaszkorában, simán megmutatta anyukájának. A lányom meg nekem a punciját, ha gondja volt és éppen én voltam otthon. Szóval nem félek attól, hogy mi lesz ha fürdetniük kell majd valami miatt engem.
Végül is mindannyian egyformák vagyunk apró különbségekkel, miért kéne a családunk tagjai előtt szégyenkezni. Ja és a wc ajtaja is hol csukva, hol nyitva. Na ez onnan jött, hogy a telepen együtt volt a fürdővel. HA kellett, akkor nem vártunk órákat. Szóval attól még nem vagyunk benszülöttek, ha természetesnek vesszük a családban a testünket. A gondok nem ebből adódnak. Az elfojtások, a nem megbeszélésék, a titkolózások nagyobb problémákat okozhatnak. Volt gyerekkoromban a családomban egy rokon, aki annyira szégyenlős volt, hogy a fürdő ajtaját kulcsra zárta. Rosszul lett és ott fulladt meg a kádban...
Látom már jó rég indult ez a fórum, de azért vannak még friss hozzászólások.
A mi családunkban teljesen természetes a meztelenkedés. Van egy 31 éves nővérem és egy 32 éves bátyám, a mai napig senkit nem zavar, ha pl. zuhanyozik és valaki más (családtag) bemegy közben a fürdőbe. Legyen az pl. apu, anyu, bátyám, nővérem. (Természetesen ez most már elég ritkán fordul elő, mert semelyikünk nem lakik otthon, de vannak olyan alkalmak, mikor összegyűlik otthon a család.)
Nálunk ez abszolút nem gond. Biztos, van, aki azt gondolja, hogy ez nem normális, vagy akár, hogy beteges, de mi így lettünk szoktatva.
Én sem fogom magam takargatni a gyermekem előtt, az biztos.
Lehet meztelenkedni, de csak egy bizonyos ideig. Apumat sosem láttam meztelenül, nem is szeretném :P, anyumat a mai napig látom, de én lány vagyok, és ez természetes. Tesóm, aki fiú most 14 éves, ő még most is szokta anyut meztelenül látni, de ez nálunk nem gond. Azt hiszem tesóm sem látta még apát meztelenkedni... a nudi csak anyunak szabad! :)
Ha nekem lesz gyerekem, szerintem hasonlóan fognak működni a dolgok!
Nekem ez már nem fér bele.
Anyukám még oké, de apukámat nem kérem meg, hogy mossa meg a hátam.
Sőt kimegy vagy én megyek ha öltözködök, ez fordítva is igaz, én sem szeretném őt meztelenül látni.
Hozzáteszem hogy 7 éve külön lakunk, de 20 éves koromig sem fordult elő sosem.
Az egészség határán belül, normálisnak tartom.
De az hogy meztelenül rohangáljak fel-alá a lakásban, az nem.
Pl. ha öltözök nem feltétlenül fordulok el, vagy takargatom magam.
Amikor szültem segített anyukám fürödni, sőt műtét után is amikor nem bírtam hajolni.
Nálunk sincs gond a meztelenkedéssel - és még kényelmes is. :)
Én a kisfiammal élek (9 és fél éves), és természetes otthon a meztelenség. Így nem is érdekli őt annyira a testiség és a szexualitás, mint a többi korabeli gyerkőcöt...
Szó sem esik róla, hogy mi otthon miért pucérkodunk, nekünk ez tényleg természetes, fel sem tűnik...
Hivatalos álláspont szerint a szélsőségek kerülendők, tehát nem jó az állig gombolkozás, a kulcsra zárt fürdőajtó, de a másik véglet sem, pl. 3-4 éves koron túl a pucéran együttfürdés (főleg ellenkező nemű szülővel), fényes nappal pucéran mászkálás. A kettő között meg kinek-kinek vérmérsékletére van bízva.
Szerintem ez logikus.
További ajánlott fórumok:
- Nem vetettem el a gyerekemet az apa és anyám kívánságára, most meg a szülés előtt egyedül maradtam vele
- Helyes dolog a boltban még fizetés előtt odaadni a gyereknek a csokit, kiflit enni?
- Alkohol - ti isztok a gyerek előtt?
- Mennyi időt ülhet a gyerek a tv előtt?
- Bűn 4 hónapos kor előtt (minőségi!) bébiitallal kínálni a gyereket, mert sokat akar enni?(nem szopik, tápszeres)
- A gyerek mindenek előtt! De nem túlzás ez már?