Mézeskalács szárított gyümölccsel recept
A Mézeskalács szárított gyümölccsel hozzávalói:(Egy rúdhoz)
* 25 dkg folyékony méz
* 10 dkg szárított gyümölcs (például dió, mandula, mazsola, aszalt sárgabarack stb.)
* 20 dkg liszt
* fél csomag sütőpor
* 10 dkg vaj
* 5 dkg barna cukor
* 1 dl tej
* 1 tojás
* 1 teáskanál mézeskalácsfűszer
* egy csipet só
A Mézeskalács szárított gyümölccsel elkészítési módja:
1. Öntsük tálba a tejet, és adjuk hozzá a darabokra vágott vajat, melyet előtte mikrohullámú sütőben egy percig 800 watton melegítettünk. 2. Csorgassuk bele a mézet, és habverővel keverjük simára. 3. A sorrendre ügyelve adjuk hozzá a lisztet, a barna cukrot, a tojást, a sót és a mézeskalácsfűszert, majd alaposan keverjük össze. Végül tegyük bele a szárított gyümölcsöket is. 4. A tésztát töltsük sütőpapírral bélelt hosszúkás formába, és előmelegített sütőben 150 C°-on (gázsütő 5-ös fokozat) süssük 45 percig. 5. Öt perc pihentetés után vegyük ki a süteményt a formából, és rácsra téve hagyjuk hűlni. Sütőpapírba csomagolva pihentessük egy éjszakát.
Szobahőmérsékleten fogyasszuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kangaroo, 2009. jan. 29. 14:23
A mézeskalács szárított gyümölccsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.