Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézeskalács szárított gyümölccsel recept

Mézeskalács szárított gyümölccsel recept

A Mézeskalács szárított gyümölccsel hozzávalói:
(Egy rúdhoz)

* 25 dkg folyékony méz
* 10 dkg szárított gyümölcs (például dió, mandula, mazsola, aszalt sárgabarack stb.)
* 20 dkg liszt
* fél csomag sütőpor
* 10 dkg vaj
* 5 dkg barna cukor
* 1 dl tej
* 1 tojás
* 1 teáskanál mézeskalácsfűszer
* egy csipet só


A Mézeskalács szárított gyümölccsel elkészítési módja:
1. Öntsük tálba a tejet, és adjuk hozzá a darabokra vágott vajat, melyet előtte mikrohullámú sütőben egy percig 800 watton melegítettünk. 2. Csorgassuk bele a mézet, és habverővel keverjük simára. 3. A sorrendre ügyelve adjuk hozzá a lisztet, a barna cukrot, a tojást, a sót és a mézeskalácsfűszert, majd alaposan keverjük össze. Végül tegyük bele a szárított gyümölcsöket is. 4. A tésztát töltsük sütőpapírral bélelt hosszúkás formába, és előmelegített sütőben 150 C°-on (gázsütő 5-ös fokozat) süssük 45 percig. 5. Öt perc pihentetés után vegyük ki a süteményt a formából, és rácsra téve hagyjuk hűlni. Sütőpapírba csomagolva pihentessük egy éjszakát.

Szobahőmérsékleten fogyasszuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézeskalács szárított gyümölccsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook