Mézeskalács adag/darab (beszélgetés)
1 centire nyújtást ír, hát úgy kevés. Én 4-5 mm-re szoktam nyújtani és úgy is keksz vastagságúra dagad.
Mi tegnap sütöttünk kb 65 dkg lisztből, egy nagy sütis doboz lett tele. Darabszámot nem tudok, figurától függően kb 25 db ment egy tespibe és lett 5 teljes tepsi meg még néhány darab, tehát kb 80 darab. De dupla annyi liszt sokkal vékonyabbra nyújtva.
Darabot nem tudok mondani, mi kisebb figurákat csináltunk belőle, 4-5 centis kiszúrókkal. Kb 6-7 ment egy sorba, meg talán 5 sor egy tepsibe. És ebből lett 3 tepsi.
Frissen sülve puha volt, aztán kicsit megkeményedett, de nem tettem zárt tárolóba. Pár napra rá tettem be műanyag fedeles dobozba.
De én tényleg vékonyra nyújtottam, sztem kb 3-4 mm vékonyra.
Ha gondolod este amikor hazamentem lefotózom és meg tudom mutatni.
Sziasztok. Alább belinkeltem egy receptet, amelyet szeretnék kipróbálni karácsonyra, soha nem sütöttem még mézeskalácsot, így a tapasztaltabbak segítségét szeretném kérni. A recept 33 dkg. lisztet ír, ami 8 adagnak felel meg. Ez kb. hány darab lesz? Tudom, hogy függ attól is, hogy milyen vastagságúra nyújtom, de mégis jó lenne tudni, hogy kb mire számítsak, hogy ne legyen nagyon kevés. Nem tudom az adagokat hogyan kell érteni ebben az esetben. Köszönöm, ha valaki segít.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen kutyafajta illenék egy mézeskalács-szerű családi házhoz (piros cserép, vidám színek, kőkerítés, kovácsoltvas kapu)?
- Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni?
- Hogyan lehet mézeskalács házat készíteni?
- Mit tegyek, ha rossz lett a mézeskalács tésztám? :(
- Megtaláltam! A tökéletes, puha mézeskalács receptje
- Fincsi mézeskalács receptet szeretnék, ki tud ilyet?