Mézes-mutáros csirkemellfilé... recept


50 dkg csirkemell filé
200 g főzőtejszín (20 %-os)
2.5 dl tej
3 ek méz
1.5 ek mustár
2 teáskanál gyömbér
2 csipet bazsalikom (szárított)
2 csipet majoranna (szárított)
2 csipet oregánó (szárított)
2 csipet petrezselyem
1 csipet só
bors ízlés szerint
A Mézes-mutáros csirkemellfilé... elkészítési módja:
Megtisztítjuk a csirkemellfiléket, majd felkockázzuk őket, és egy serpenyőben megfehérítjük. Ezután egy picit felöntjük vízzel, és lassú lángon hagyjuk puhulni a husit néhány percig (kb 5-10 perc). Aztán hozzáadjuk a mézet és egy kis sót, borsot ízlés szerint. Közben előkészítjük a tejszínes öntetet. Összekeverjük a tejszínt, tejet és a fűszereket (gyömbér, bazsalikom, oregánó, majoranna, petrezselyem). Ha ez megvan, akkor hozzáöntjük a húshoz, és 5-10 percig közepes lángon kavargatjuk. Végül hozzáadjuk a mustárt is, és így főzzük még 2-3 percig.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2014. nov. 14. 11:19
A mézes-mutáros csirkemellfilé... elkészítési módja és hozzávalói.