Méz árak, és minden ami édes..... (beszélgetős fórum)
Az biztos, hogy emelkedni fog.
De mi nem!!!
dede csak tudni kell hova kell menni!!! sumákol egynémelyeik mint régen a fűszerpaprikába kevertek kőport meg ezt azt.
az aki egy kicsit is ad magára és a nevére az jó minőséget fog adni
szegény őstermelők, kiviszik a mézet a piacra, és máris le vannak írva. :(
Szép!
Sajnos ez így van, de hát mit tehetünk.
Ha nagyon szükségünk van rá, megvesszük ha tudjuk.
Jesszum pepi. mire kell annyi méz? valamihez alapanyag?
Én csak azt tudom mondani hogy termelőket keress és ne boltokból vedd. jobb ötletem nincs. ott a környéken biztos van. piac pl!!! meg kell érdeklődni
Igen, nagyjából így van. Mondjuk hogy minimális más virágpor kerül begyűjtésre. így lehet hogy "fajtamézeket" tudnak csinálni a méhek.
de ugyanígy van akác, hárs, repce, és a medvehagymavirág (stb) is :)
nem vagyok méhész így nem tudom pontosan a folyamatát. :)
A vegyes virágméznél meg ugye adott hogy több fajta.
csak az érzékletesség miatt vettem a példát amúgy én amolyan gombócartúr vagyok :) ét, fehér, tej, kerek, szögletes, lukas... :DDD minden jöhet
A medvehagymavirág méznek tényleg van egy medvecukorra emlékeztető (de nem olyan erőteljes) íze. a medvecukrot nem szerettem de ez! anno egy vásárban volt egy kistermelő akik csináltak egy csomó félét és végigkóstoltam őket (kb 10 félét) a medvehagyma nyert :))) meg a narancsos krém méz :)) ezekből vettem. horror ára volt már akkor is mert egy max 10-15 dekás üveggel került 500 forintba de mennyei (számomra)
azóta se találtam... és azóta is vadászom. :)
További ajánlott fórumok:
- Székrekedés megszűnéséért mit kell tenni? Nem akarok életem végéig teákat és mindenféle más kütyüt enni/inni! Már nem bírom!
- Gyereked mindennap eszik édességet?
- Prosztatarák - kezelése, teendők, infók, minden jöhet!!
- Miért keres mégis, ha minden veszekedés alkalmával azt vágja a fejemhez, hogy nem kellek neki?
- Fogyókúrázók esztek csokit vagy bármilyen édességet? Minden nap? Mennyit?
- Kész kínszenvedés mindennap bemennem a suliba, és nemcsak azért, mert utálom, egyszerűen lelkileg rosszul vagyok, mit csináljak?