Mesterséges megtermékenyítés (beszélgetés)
Sziasztok!
Lehet hogy hülye kérdés,de ha tudja valaki a választ,szivesen olvasnám.
Van -e lehetőség mesterséges megtermékenyítésre,ha nem egészségügyi okokból nem jön össze a fogamzás,fogantatás.Egyszerű,nem akarok egyéjszakás kalandot sem,túlsúlyom miatt zárkózott vagyok,nehezen ismerkedem,munka után sem erőm,sem energiám nincs sem akaratom arra hogy "csak azért" beüljek valahova.Szóval ezzel a témával vannak nehézségeim.Gyermeket nagyon szeretnék már,a harmincas éveimet élem,ez a téma nagyon érdekel:Egyedülálló nőnek van -e lehetősége mesterséges megtermékenyítésre?Ha igen hol,van-e költsége ha igen mennyi,és mi az menete a dolognak??????
a krio nem jogosult lombikra, max inszeminaciora..
a krio.hu oldalon meg tudjatok nezni, ez az intezet biztosit himivarsajt donort ha igeny merul fel ra, es ossejtekkel is foglalkoznak, igazabol sperma es ossejtbank
en a lombikbaba alapitvanznak vagyok kuratorimi tagja, van weboldalunk a regi oldal
www.lombikbaba.hu, es a megujult oldal forummal
www.lombikbaba.civil.co.hu
itt minden intezetet megtalalsz osszegyujtve es minden informaciot a kivizsgalasokrol stb
remelem tud segiteni az oldal abban amit keresel, sok sikert
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segiteni abban, hogy Magyarországon a János Kòrházon kivül van-e más olyan intézet, kòrház v. privát kórházak, ahol mesterséges megtermékenyitést végeznek?
Köszönöm!
Sziasztok.
Van egy ismerősöm,aki a Krióba jár.Tudtok-e erről az intézetről valamit?
meg lehet birkozni nem volt es a ferjem is kulfoldon volt
neha fizettetm noverkeknek a korhazbol hogy jojjenek el hogy el tudjak menni valamit elintezni, meg parszor anyu feljott hozzam, mert o meg videken lakik
meg lehet szokni sztem:)
igen 3.lombikra, herebiopsziaval..
a tortenetunket a lombikbaba.hu oldalon a tortenetek kozott, Bernie es a harmas ikrek alatt olvashatod el, ha erdekel es van idod:)
mi donort is foglaltunk de vegul a 3-nal nem kellett...
erzelmi segitsegre gondolsz? hat igazabol mindenki tudta hogy lombik de azt senmki nem erti meg csak aki benne van, szerintem..
a parom akkor meg nem volt a ferjem es ugy volt ha nem sikerul ez akkor vege, mert tobb herebiospziat nem akart, en meg akartam gyereket es nekem nem igazan volt bajom, magas prolaktin meg progi volt de az helyreallt..
mi majdnem szakitottunk mar elotte is, total nem birtuk a stresszt
igen 3as ikrek
negyen voltak de egy a 8.heten eltunt, a lanyok egypetejuek...
de nekunk legalabb sikerult, es igy szerencsenek modnhatom magam, hoyg megmaradt, amugy neki is van a lepeben egy ciszta de niscn tole baja,es remelhetoleg nem is lesz..
szval nekunk sikerult igy orulok, de nem fogom elfelejteni soha hogy milyen nehez volt es mit ereztem...
ha eu ben vagy akkor tenyleg sokat latsz amit nem is kene:( tisztellek erte!!
elhiszem hogy sokkent ert ezt nem is lehet feldolgozni soha teljesen szerintem
nekem a 13.heten mosntak es a 21.heten tudtam meg hogy nincs genetikai bajuk a lanyoknak igy ugy kellett kihordanom hogy csak ketto fog megmaradni.. nem volt jo, de azzal vigasztaltak hogy lesz ket egeszseges gyerekem ha nem eli tul... hat mit ne mondjak nekem ez nem volt vigasz nem is mertem gondolkodni:(
milyen a termeszet... van egy baratnom akinek lombikkal fagyasztott petesejtbol lettek ikrei, papirjuk van rola hogy a faszinak nem lehet gyereke, es most spontan terhes lett a csaj, szval erdekes a termeszet...
az ellenanyag termelest lehet csokkenteni pl ovszerrel, allitolag fel ev utan jobb es kevesebb ellenanyag termelodik
az en kislanyom az egypeteju ikrek kozul omphaloceles, de nalunk nem tudtak megszakitani mert egy burokban voltak igy ki kellett hordanom, de a leheto legjobb tortent, mert meg tudtak muteni es menteni, bar meg lesz egy jo par nagyon komoly mutetje, de most jol van szerencsere
nem latszik rajta csak ha mesztelen...
(nem zarodott be a hasa: 1:10.000 bol:(
Inseminációval kikerülik a méhnyakat, és közvetlenül fölfecskendezik a spermiumokat a méhüregbe, ott már lugos a közeg, és nem pusztulnak el.De 4 sikertelen insemem volt.
Fura, óriási csodaszámba ment hogy ezek ellenére mégis sikerült, és nem is volt semmi gond, csak a 20. heti uh. villámcsapásként sokkolt a hir((EZT MEG FOGJÁK SZAKITANI-közölte az orvos.
Ja és közvetlen a terhességmegszakitás után 2 hónappal nézettem egy prolaktinszintet, és normális érték között mozgott)))))))).
Eü ben dolgozom, ápolónő vagyok, sokmindent tudok, látok, talán tul sokat is(((((((
Nekem alapjáraton azt diagnosztizálták anno hogy a méhnyaknyák elenanyagokat termel, tehát a spermiumok nem tudnak följönni a méhüregbe, tehát lehetetlen teherbe esnem(((((Ezenkivül nincs peteérésem, ami még nagyobb gond.Sok próbálkozás után, többek között ezért volt az inseminácio is, elkezdtem egy sulit, mondom most nem akarok gyereket, el kell végezzem.és a 2. év végén lettem terhes.DDDDDDDDDD
De a jobb veséjébe volt egy ciszta, tehát nem vetéltem, hanem megszakitották a terhességet, fejlődési rendellenesség volt a 20. héten vették észre(((((((
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki jó és kipróbált natúr vagy biokozmetikumot ami minden vegyszertől és mesterséges adaléktól mentes?
- Mesterséges megtermékenyítés hol és mennyiért?
- Mit gondoltok a mesterséges megtermékenyítésről?
- Ki mit tudna javasolni a megtermékenyülés nagyobb valószínüsége érdekében...?
- Fogyás a mesterséges ételek kizárásával. Velem tart valaki?
- Méhen kívüli után mesterséges megtermékenyítés – sorstársakat keresek