Merevfalú vagy puhafalú medence? Milyen tapasztalataitok vannak? (beszélgetés)
A szolárfólia pár centire felmelegíti, de éppen amikor a legjobban süt a Nap, akkor már fürdenek a gyerekek és így inkább a hűlést akadályozza meg másnapra. Szerintem a sima buborékfólia is megteszi. (A buborékos felét kell a vízre tenni.)
Nálunk sokat veszít a víz hőfoka, a sátor miatt. Pedig le lehet venni a tetejét úgy, hogy csak a szúnyogháló marad. Ezért vettük a napkollektort. 150 litert melegít 70-80 fokra kb.4 óránként.
A viharok miatt viszont hasznos a sátor, de jól ki kell kötni és cövekelni.
Sokat silabizáltam, hogy mennyi hideghez, mennyi meleg kell a 10 m3-es medencébe, hogy ne fázzunk. :)
9 m3 24 fokos vízhez, 1 m3 60 fokos kell ahhoz, hogy 27,6 fokos vizet kapjunk.
Köszi amúgy mindenkinek!
Hétvégén megvesszük, már alig várom :)
Tényleg jó a szolárfólia? Állítólag 4 fokkal is emelheti a medence hőmérsékletét.
Szerintem nálunk is a délutáni nap lesz a nyerő.
:)
Mi a délutáni Napot választottuk, mert melegebb és hosszabban süti.
Puhafalú medencénk van már több, mint 10 éve, nagy megelégedésünkre. 4,5 m-es. A talajt kell egyenesre simítani, nehogy boruljon a vízzel teli medence és aláteríteni vastagabb műanyagot.
Férjem rendszeresen ápolja a vizet, "porszívózza" az alját, hosszú nyéllel, hogy ne kelljen belemenni a hideg vízbe, amikor lehűl.
Buborékfóliával körbetekerjük és a tetejére is szolárfóliát teszünk.
Aztán egyik költség jön a másik után. :) Vettünk medence sátrat így a bogarak is távol maradnak, majd vettünk egy 15 csöves napkollektort és a saját vizét forgatjuk, hogy hamarabb melegedjen.
Ha tönkre megy, újra puhafalú medencénk lesz, bár szerintem még kibír pár évet.
Leástátok?
Nektek hatalmas a kertetek, a miénkben nem férne el egy igazi medence.
Már az is buli, ha bele kell mászni, nekem tetszene. :)
Puhafalú nekünk 2 szezont bírt ki. A felfújható felső pereme lyukas, s nem tudjuk megtalálni, hogy hol. Emiatt aztán alig van benne víz, mert ha teleengedjük, akkor lenyomja a peremét és kiömlik a víz.
A tisztántartás egyszerű: vízforgató, klór és algaölő. A pumpa szinte minden éjjel megy, minden este dobok bele egy marék klórt (por), de jó a nagy klórtabletta is, ami 7-10 nap alatt oldódik (ezt kivesszük, amikor fürdés van és utána visszarakjuk). Algaölőt hetente 1-2 alkalommal locsolok bele, ez függ a víz hőmérsékletétől. Nagy melegben kétszer is lehet egy héten. Kell még egy jó háló, amivel a szemetet kihalásszuk-ez mondjuk elég idegölő, mert a legyek, rovarok előszeretettel próbálják ki az úszást...
Sziasztok lányok, szeretném a segítségeteket kérni!
Medencéket nézegetek a kicsi kertünkbe, ahová hol itt, hol ott süt be a nap, de olyan hely nincs, ahol egész nap sütné. Olyan helyre tennétek, ahol reggel-délelőtt éri a nap, vagy ahol inkább délután? Felmelegszik a víz ott is, ahol nem éri közvetlenül a nap?
A másik dilemmám, hogy puhafalú vagy merevfalú medencét vegyünk? A merevfalú valamivel drágább, de tényleg annyival jobb? Könnyen kilyukad a felfújhatós?
Találtam itt a hoxán ezzel kapcsolatos fórumokat, de nincs is türelmem végigolvasni, és úgy látom, nem is éppen ezekre a kérdésekre keresik a választ.
A víz tisztán tartása is érdekelne még. Milyen tablettát használtok, milyen praktikák váltak be?
Előre is köszi, ha megosztjátok a tapasztalataitokat!
További ajánlott fórumok:
- Sziasztok ! Segítséget szeretnék kérni puhafalú medencével kapcsolatban.
- Tudsz Budapest 100km-es körzetében jó thermál hotelt, vagy hasonlót ahol van melegvizes medence?(fontos)"
- A puhafalú medencén egy lyukat mivel kell megragasztani?
- Ajánlanátok wellness szállodát Fejér vagy Pest megyében, ami gyerekbarát és van bent is gyerekmedence is?
- Puhafalú medence
- Felfújhatós medencék esetében a megadott méret a külső vagy a belsőméret?