Merek több lenni annál, mint amit a szüleim elértek az életben (beszélgetés)
Nem, csak kiforgatod.
Leírtam egy általánosságban is használt mondatot a szülőkről. Akikről te beszélsz nem nevezném szülőknek.
CIAO
Nem értem félre, csak cáfolom. Millió szülő van, aki különböző okokból nem így tekint a gyerekére. És nem csak a szélsőségekre gondolok, amikor jobb esetben a kórházban hagyja az újszülöttet. Persze ideális esetben mindenkinek a tudatosan vállalt gyermeke a szeme fénye, akinek minél jobbat akar. De csak egy kicsit kell körbenézni, és rengeteg olyan esettel találkozni, ahol a gyermek nem ezt a bánásmódot kapja. Nem egy esetben előfordul például, hogy a szülő folyton azt érezteti a gyerekkel, hogy egy semmirevaló ember, aki semmire sem fogja vinni az életben. Ha például a FI is ilyen szülő mellett nőtt fel, akkor kifejezetten büszke lehet rá, hogy ki mer lépni ebből az elnyomásból.
Ok. Mindenképp bele akarsz kötni abba, amit írtam. :)
Módosítom.
NEM ISMEREK olyan szülőt, akinek az első gondolata ne az lenne, hogy a gyermeke többre vigye, mit ő.
Nem gondoltam, hogy ezt valaki ennyire félre érti...
ciao
Akkor úgy fogalmazok, hogy nem ismered minden szülő első gondolatát.
Egy szóval sem állítottam.
Nem ismersz minden szülőt. Nagyon nem.
Persze. És főleg kirivóan nagy tehetséggel, szerencsével.
Az is te vagy aki jól meri érezni magát annak ellenére, hogy másoknak problémái vannak?
Esetleg valaki megtiltotta, hogy többre vidd? Vagy családi szabály ez bizonyos szint, amit nem szabad felülmúlni? Kicsit mintha lenéznéd a szüleidet.
Ennek örülök, mert láthatóan nem érted a kérdést.
Többet elér mint amennyit a szülei elértek. Nem tudom mit nem értesz ezen. Ennél jobban nem tudom elmagyarázni és több időt se szánok erre.
Tudom, mit jelent.
De mihez képest? Mi a több?
Lehet lecsúszott drogos alkesz hajléktalan stb...
Azt is aki jelölte a szivecskét!😘
Nagy akarattal segítség nélkül is tehetünk magunkért,vihetjük többre.
2 igy jo. Masik abban, harmadik tanunlt az elozotol. Sikertelenul. Es lett egy negyedik, aki a felig anyjanak mond, de szeret.
Azt jelenti hogy többre vinni.
Mit jelent az, hogy több lenni?
Mitől kevés valaki (a szülők) a szemedben?
Az élet célja a fejlődés. Mi lenne ha mindenki megragadna ott ahol a szüleik vannak? Én nagyon büszke vagyok a fiamra hogy okosabb is nálam, és többre is vitte. A jó Isten áldja meg őt egészséggel, boldogsággal!
Alap törekvés mindenkiben.
Ennek örülök. Sokan nem merik, vagy nem tudják, hogyan tegyék ezt.
Én is többre vittem azért mert lehetőséget adtak rá és segitettek a szüleim! Sőt a férjem is. Minden szülőnek ez a vágya. Ez természetes. Ez nem merés kérdése. Merhetsz te bármit ha nincsenek meg az alapok és nem áll mögötted egy szerető család vagy társ.
Minden szülő azt szeretné, ha a gyereke többre vinné, jobb élete lenne mint neki volt.
Legalább is remélem.
Az enyémek többre vitték.
És büszke vagyok rájuk.
Remélem rád is büszkék.
Furcsa mondat. Kicsit nagyképűnek tűnik.
Nem ismerem a helyzetedet, de gyakori, hogy a szülő nem rossz szándékkal, de visszahúzza a gyerekét, mondván, hogy ami neki jó, az a gyerekének is jó kell, hogy legyen, és nem érti, hogy a gyerek miért akar többet, jobbat, mást. Merj bármi lenni!
Mersz több lenni? Hiszen ők megteremtették neked a lehetőséget. Már azzal is, hogy a világra jöttél.
Minden szülőnek az az első gondolata, hogy a gyermeke több re vigye, mit ő.
Így, ebben a mondatban van egy kis áthallás is. Mintha lenéznéd a szüleidet.
ok nem az hogy nem mertek hanem anyagilag valoszinu,hogy nem volt lehetoseguk elerni almaikat.
További ajánlott fórumok: