Menstruációs tapasz (beszélgetés)
Igen,van. Biointimo menstruációs tapasz. Én a Rossmann-ban vettem. 12 órán át melegít egyfolytában és jó meleg! A bugyira kell ragasztani. Csak az a baj, hogy kicsi. A lányomnak az a jó, ha a két petefészkét is éri, így kettőt kell feltenni. A dobozban sajnos 3 db van. :(
(Neki nagyon szokott görcsölni,elviselhetetlenül.Anyai örökség. :((( )
Ami hatni szokott: folyamatos melegítés, illetve még a görcs halvány jelentkezésénél már be kell vennie egy algopyrint és két no-spat. (Ezt az arányt az ügyeleten mondták, pld. 1 db no-spa + az algopyrin tényleg nem elég, tapasztaltuk.)
Ha akkor veszi be, amikor már kialakult a görcs, késő. A sima izom görcsét oldani akkor már nagyon nehéz. :(((((
azt írják, hogy van mlm-ben is, és az jobb. én nem tudom, mert nekem nincs ilyen gondom,de vannak erről fórumok.
erről még én sem hallottam. nekem mostanába kb fél éve minden második úgy fáj hogy iszonyat. hőhullámaim vannak olyankor és ugy elfehéredek mint a fal. régen még hánytam is úgy fájt. én is meleg vízbe ülök vagy párom fogja a hasam. de majd megnézem dm-be én is háthta használ valamit. köszi a tippet.
keress rá a neten! én is ott olvastam.
Érdekes, erről még nem hallottam. Nekem szinte semmi sem hat, klinikai eset vagyok.
Én használtam anionos betétet....de nem éreztem semmit:(
Lányok az anionos betéteket nem próbáltátok? Arra is ilyesmi hatásokat írnak, bár nekem ilyen problémám életemben talán kétszer volt.
Nálam a Kataflam gyógyszer vált be nagyon.Bár mostanában nagyon ritkán fáj a hasam.
Vizes palackot én is szoktam használni, meg kézmelegítő párnát, az is működik valamennyire, bár nekem elég nagy fájdalmaim vannak. A pálinkás megoldásról is hallottam már, egyik munkatársnőm szokta nyomatni.
Én mindig meleg vizes üveget teszek a hasamra és néha ilyenkor még fájdalomcsillapító se kell. Sőt, volt olyan, hogy így aludtam és a piros betűs ünnepek alatt egyáltalán nem is fájt a hasam. Pedig nagyon meg szokott viselni. Legalábbis régen.
Amikor élt a mamám, mindig meleg fedőt rakott a hasamra, bár nem ötvözte semmivel. Qrva jó volt. A testvérem pedig az alábbiakat alkalmazza nagy sikerrel:
1 fájdalom csillapító+ 1 féldeci pálinka.
Egy olyan tapasz, ami enyhíti a görcsöket és a fájdalmat. Elvileg vulkáni kövek infravörös hatását ötvözi gyógynövényekkel. Ha levegővel érintkezik, felmelegszik, ezáltal csillapítja a fájdalmat. DM-ben is lehet kapni.
Én ilyenről még nem is hallottam!
Az mi? Soha nem hallottam róla.
Van már valakinek jó/rossz tapasztalata menstruációs tapasszal kapcsolatban? Köszi a visszajelzéseket előre is!