Menstruáció után miért mutathat többet a mérleg? (tudásbázis)
Szerencsémre nekem nem volt ilyen komoly okom, de amikor rájöttem, hogy alig iszom, elkezdtem kicsit erőltetni én is.
Aztán egyszer csak megszokja az ember, hogy időnként iszik pár kortyot.
Ez nálam is így volt.Aztán lett nagy műtétem mely után közölték,ha nem iszok meg 1,5-2Litert 1 nap akkor kiszáradhatok mivel egy szervvel kevesebb lettem.
Ezek után hányingerem volt már az ivástól,de erőltettem.
Szerintem ez csak akarat kérdése.
Én gyenge teát iszom már évek óta, nem a hideg csapvizet. (Télen-nyáron melegen.)
Tagadhatatlan, hogy a hólyagomat sörön edzettem, de mára már kevésbé ügyes.
A sűrű pisilési ingert nem muszáj csak úgy elfogadni, szakorvos talán tud segíteni a problémán.
Igen, lehetséges, hogy még visszatartod a vizet.
A meleg miatt is jobban tartalékolja a szervezet a vizet.
Ilyenkor a "sajnos" szót nem értem.
Látod problémát, de úgy kezeled, mintha természeti törvény lenne, holott rajtad múlik.
Ha keveset iszol, kicsit figyelj oda,és emeld az adagot. Sokan szoktattuk rá magunkat a nagyobb folyadékfogyasztásra.
Ha meg nem érdekel, akkor meg miért sajnálkozol?
No de a lényeg az, hogy sokaknál vizet tart vissza a szervezet a menstruációs időpont körül, ez okozza a súlyingadozást. Ez ellen nem tudsz tenni, ez belső folyadékháztartási ügy.
De több folyadékot fogyasztani (azért írom így, mert nemcsak inni lehet, a leves is folyadék) mégis egészségesebb lenne, de ezt magad is tudod a jelek szerint.
Ekkora súlyingadozás semmi, ez menstruaciótól függően simán előfordul két napon belül.
Számít az is, hogy előtte voltál e wc-n, mennyit ittál, mennyit ettél.
További ajánlott fórumok:
- Miért mutat 3 kg-val többet a digitális mérlegem mint a hagyományos? Most melyik mutat valós adatot?
- Nektek volt már olyan, hogy diétáztatok, és tornáztatok, mégis többet mutat a mérleg?
- Miért mutat többet mindig egy digitális mérleg, mint a hagyományos? Melyik az igaz?
- Miért van az, hogy egy ideje tornázom (futok) rendszeresen és ügyelek az étkezésre, mégis többet mutat a mérleg, mint előtte?
- Miért mutat többet a mérleg, ha mikor a cm-rel mértem magam ugyanannyit mutat?
- Miért van az, ha egyik reggel ráállok a mérlegre és van egy adott súly és másnap 2kg-val többet mutat?