Miért mutat többet a mérleg, ha mikor a cm-rel mértem magam ugyanannyit mutat? (tudásbázis)
53 kg voltam ket eve es most hiztam több mint 10 kilot es nem ertem, hogy miert lehet, hogy a gyogyszertöl nem tudom.
De kb egy honapja mertem magam es most kb 2 kiloval vagyok nehezebb es nem ertem miert hizok pedig mar feher kenyeret sem eszem es az edessegre is jobban figyelek. Neha mozgok de nem olyan sokat, hogy ennyi izmom legyen nem ertem. Mar nem merek raallni a merlegre. Söt mar nem tömöm meg magam kajaval mint regen mikor vekony voltam. Csak ertetlenul allok.
Ez a jelenség akkor megfigyelhető jelentékenyen, ha hosszú (pár hét vagy hónap) idő inaktív időszak után valaki elkezd újból sportolni. Ilyenkor az izmok megpróbálják növelni a glikogén raktáraikat, de minden gramm klikogén elraktározásához 4 g víz kerül felhasználásra. Vagyis minden g glikogén 5 g tömegnövekedést jelent.
Sokan ilyenkor hagyják abba a sportot, mert azt látják, hogy a mérleg megy felfelé, ezért elmegy a kedvük a mozgástól.
Az izmok növekedése azért ettől lassúbb folyamat... De így kezdődik.
Egy idő után takarékra áll az anyagcseréd és kevesebbtől is hízol.
De tényleg lehet, hogy izmosodsz, látatlanban nem tudhatom.
Hány cm és kg vagy?
Mert máshova rakódott le a zsír a testeden.
Nem a cm-t kell nézni, hanem a kg-kat.
További ajánlott fórumok:
- Miért mutat 3 kg-val többet a digitális mérlegem mint a hagyományos? Most melyik mutat valós adatot?
- Nektek volt már olyan, hogy diétáztatok, és tornáztatok, mégis többet mutat a mérleg?
- Miért mutat többet mindig egy digitális mérleg, mint a hagyományos? Melyik az igaz?
- Miért van az, hogy egy ideje tornázom (futok) rendszeresen és ügyelek az étkezésre, mégis többet mutat a mérleg, mint előtte?
- Miért van az, ha egyik reggel ráállok a mérlegre és van egy adott súly és másnap 2kg-val többet mutat?
- Menstruáció alatt normális, hogy többet mutat a mérleg?