Mennyire normális, hogy 5. osztályban ennyi a tanulnivaló? Más iskolában is ez van? (tudásbázis kérdés)
Lehet, hogy minden iskolába más a követelmény, de a valódi követelmény az, amit TE követelsz meg a gyerektől. Én elég laza szülő vagyok, nem sajnálni kell a gyereket, hogy sok tanulnivalója van, hanem SEGÍTENI kell neki, hogy ne legyen sok ! Mivel az iskolai követelményeken nem tudunk változtatni, országos szinten meg pláne nem, mást kell tenni ! A sajnálkozás édes kevés !
Én nem várom el, hogy a gyerekem kitűnő tanuló legyen ! Nem várom el, hogy a beadandó dolgozatot mindegyiket személyesen ő írja (megírom én helyette) ! És azt sem, hogy minden kötelező olvasmányt elolvasson ! Van helyette elég sok más megoldandó feladat ! Ha elítéltek, ha nem , nekem ez a véleményem.
Köszönöm a válaszokat :)
Nekünk azt mondták kötelező a napközi de utánajárok mindenképp.
Akkor ugy veszem észre iskolafüggő de remélem hamar megszokják.
A videot pedig mindenképp megnézem
Nekem a kicsi most kezdte az elsőt,azt mondta a tanárnő,év végére fognak tudni írni és olvasni...ezért lepődtem meg sógornőm gyerekén,aki tavaly volt elsős és év végén egy értelmes mondatot nem tudott leírni,és olvasni is kínkeservesen....
De hogy a kérdésnél maradjunk..a nagyobbik 6-os os is tavaly kezdett el nagyon tanulni itthon,mert több a követelmény...ez azért már mégis csak felső tagozat..hozzá kell szokniuk,hogy verseket kell tanulni,hogy könyvet kell kiolvasni,hogy már nem elég ha az órán odafigyel...én nem csak őket sajnálom,hanem az összes gyereket,mert nagyon levannak terhelve..
napközit bekeményítették az tény,de nem kötelező!
Szerintem ez iskolától függ, hogy mennyit követelnek. Az én kisebbik fiam hatodikos, de még idén sem volt az első 1-2 hétben ilyen hajtás, mint nálatok. Verset meg egész évben 1-2-t ha meg kellett tanulniuk. Nagyfiam gimis, ők is csak jövő héttől kezdik el a felmérőket.
Viszont arra emlékszem, hogy nekünk általánosban végig olyan tanárunk volt, akinél folyton verset kellett tanulni - rengeteget. Az enyémek a negyedét sem tanulták. Szóval ez erősen iskolafüggő lehet.
Felsőben nálunk nem kötelező a napközi. Nem lehet ennek utánajárni? Ha úgysem tanulnak, akkor miért nem mehetnek haza? Nálunk egy nyomtatványt kellett kitölteni, hogy kérjük, hogy tanórák után engedjék haza a gyereket.
8. osztályos gimnázium! Tényleg nagy váltás, de nem olyan rossz, mint elsőre kinéz!
Nálunk volt egy tanár, aki az előző, tehát a 4. anyagból minden nap dolgozatot íratott és az átlag jó ha elérte a 2-est! Több szülő lázadt (én sosem), majd megoldódott a dolog!
A gyerekek beleszoktak abba, hogy ez már nem alsó tagozat. A 8 osztályos gimikben felnőttként kezelik őket, de cserébe sok olyan dolgot tanítanak, amik a későbbi továbbtanuláskor, illetve az életben nagyon hasznos. Lásd esszé írás, konzultáció, vizsgák, stb.
Én átalakítanám a mostani 8 osztály! Ha nem is így, de 6+6 osztályra!
Na ezt még nem is hallottam :O
Az én gyerekeim is már elsőbe megtanultak írni, évelején még csak vonalkákat húztak, kapu, horog stb. Aztán elkezdtek írni, olvasni.
Igen tudok nekik segíteni szerencsére bár valamit nekem is el kell többször olvasnom hogy megértsem.
Na erről a tanulás módszertanról nem is hallottam de utánaolvasok
További ajánlott fórumok:
- Pofátlan buktatás általános iskolában
- Szerintetek ciki 12. osztályban terhesnek lenni? Mennyire nehéz úgy tanulni?
- Mit tennél, ha gyermekedről a szalagavatón derülne ki, hogy nincsenek barátai az osztályban?
- Mennyi az iskolában a gyermeked étkezése napközivel?
- Tankönyv csomag ára mennyi lesz az idén a 6. osztályban?
- C ill. D osztályba tartozó közalkalmazottnak kb. mennyi a bruttó fizetése?