Mennyire normális, ha az egyik ismerősöm heti 2-3 alkalommal velem jön haza, de soha nem akar fizetni? (beszélgetés)
Na tessék! Kiszámoltam:
Mostanában 700 Ft az alapdíj, marad 600. Ha 300 Ft egy kilométer, akkor 2 Km útról van szó!
Ezt le is lehet sétálni könnyen. És még az egészsége érdekében is megtehetné! :)
Egyébként akkor ennyi a taxi, ha pont ott inted le - vagy ott a droszt! Ha címre rendeled, még plusz pénzt kérnek!
Miért kell taxival járnia???
Tömegközlekedés?
De 1300-ért nem mehet túl messzire, ezért akár biciklizhetne is!
A házhoz fuvarozást nem, de üzemanyag-térítést azért igen.
Aki meg így jár autóval munkába, akkor szállíthat kollégát is. Nem házhoz, hanem mondjuk egy útba eső pontig.
Engem is vitt párszor autós kolléga addig a buszmegállóig, ahonnan már volt buszom haza. Az a megálló neki pont útba is esett. Tehát kerülő nem volt, csak megállt, míg kiszálltam.
Na és persze az induláskor én siettem, hogy ne kelljen neki várnia.
Ez egy másfél hetes túlóra-időszak volt, mert egyébként volt buszom.
A rendelet tényleg más települést vesz evidenciának.
Helységen belül azért nem szokott probléma lenni a bejárás. Ha meg pesti vagyok, nem kényszerít senki, hogy Káposztásmegyerről járjak Budafokra dolgozni.
Biztos nem tévedek, hiszem nekem fizetik az üzemanyag egy bizonyos részét.
Ilyen esetben pedig nem fogok pénzt kérni senkitől.
De akkor sem kérnék, ha nem fizetne a cég semmit. Hiszen mint korábban írtam a magam kényelme miatt egyébként is kocsival járnék.
Abban az esetben vetném fel az üzemagyag hozzájárulást, ha én kerékpárral, gyalog, vonattal, vagy busszal közelíteném meg a munkahelyem, de ő megkérne, hogy inkább járjunk kocsival.
Tévedésben vagy.
A cégek nem üzemanyag pénzt fizetnek, hanem a busz, vonat, stb. bérlet meghatározott százalékát térítik.
Az ismerős/barát házhoz fuvarozását nem.
Akkor minden lelkifurdalás nélkül, mond meg neki, eddig voltál a 'szállító', itt a vége.
Most, hogy írtad ezt a 300 Ft-ot, kinyílt a bicska a zsebemben. Vannak ilyen gusztustalan emberek is. A kisujjad nyújtod és a karod is kell nekik. Milliós segítséget adtunk egy családnak kamat nélkül építkezéshez. Egyszer volt valami elszámolásunk, jött 100 Ft még jár neki. Összedőlt bennem a világ, tehát ha úgy érzed egy parazita, rázd le. Esetemben is "barátokról' volt szó.
Nekem eszembe sem jutna, hogy pénzt várjak valakitől, ha én egyébként is a magam kényelme miatt autóval mennék a munkahelyemre.
Az más téma, mikor megkér engem egy vagy több munkatárs hogy menjünk közösen az én autómmal . Olyankor általában az üzemanyag pénzt annyi felé szokták szétdobni, ahányan ,,beszállnak a buliba".
Az elején volt néha, hogy felajánlottam neki, viszont az utóbbi időben ő ír rám, hogy nem- jöhetne velem haza, mivel tudja, hogy hogy dolgozom.
Semmiféle szivességet nem tesz, egyszer kértem meg hogy vegyen valamit az üzletből, ahol dolgozik s este adja ide, és úgy jött ki, hogy valami 300Ft visszajárt volna s még azt se adta vissza. Annyit mondott, hogy most nincs nálam pénz, de makd megadom.
Itt is vannak akik kapnak hozzájárulást az útiköltséghez/Németországban élünk/.
De nem az a jellemző.
Egyébként meg mielőtt az ember aláírja a munkaszerződést,előtte át kéne gondolni,hogy hogyan fog bejárni,van e tömegközlekedés,mennyibe kerül ez az egész.
Na majd meglátjuk itt hogy lesz.
Januárban kiderül.
Biztos mindenhol másképp van,
Ahol a gyerekem dolgozik,a távolsági és helyi bérletet a cég adja,nem kellett előre megvenni,oda adták a kezébe.
Van ahol igen.
Tapasztalat.
További ajánlott fórumok:
- Egyik ismerősöm az újszülött babájának a Daevon Dante nevet adta. Te megtennéd ezt a gyerekeddel?
- Egyik ismerősőm elvesztettete az érettségi bizonyítványát. Tavaly érettségizett. Most újra kell érettségiznie vagy lehet pótolni?
- Létezik olyan férfi, aki nem fél senkitől? Azt mondja az egyik férfi ismerősöm, hogy Ő senkitől nem fél, attól se hogy bárki megveri...
- Egyik ismerősömmel elég furcsa dolgok történnek mostanában....mi lehet ez?
- Miért írogat minden alkalommal egy ismerősöm? Miért köszönt mindig?
- Mi történik akkor, ha az ismerősöm nem tudja fizetni a részletet a rendőrségnek gyorshajtásért?