Mennyire nehéz egy kozmetikai karriert felépiteni? (tudásbázis)
Én is 2 évig tanultam.A "gyorstalpaló" arra jó,hogy valakinek nagyon sok pénze legyen belőle :(
Elkezdeni nagyon nehéz,pláne ha vállakozóként kezded,de ha ez az álmod,akkor vágj bele,de tényleg csak akkor ha nagyon szeretnéd.Viszont semmiképp se gyorstalpalót.
nem lesz könnyű, de csak pozitívan!
Sikerülni fog!!
jaja
jó környéken, jó szalonban dolgoztam vendégem is volt, de csak annyit kerestem meg jó estben ami a járulékokra a bérleti díjra és az anyag költségre volt elég, de konkrétan haza nem adtam semmit
hangsúlyozom reggeltől estig dolgoztam
én tavaly végeztem,nekünk is 2 év volt.
a 3 hónap alatt nem tudom,mit tudnak megtanítani...és mit tudsz megtanulni.de babszibobó mindent elmondott.
én sem mennék el egy 3 hónapos kozmihoz!
és igen...nagyon nehéz elkezdeni,kell az induló tőke...és még akkor sem biztos,h lesz elég vendéged...:-(((
én 2008-ban végeztem, akkor még 2 év volt, de kőkemény.
mindennap egy rakat anyag, latinul, laborgyakorlat... szakmai és anyag ismeret vállalkozó, gazdaság ismeret, kémia elektrokozmetika stb. ÉS ezzel párhuzamosan egyéb kiegészítő tanfolyamokra is mennünk kellet, különböző cégek géphasználatáról szólt+a smink itt nem kap nagy hangsúlyt, bár tanultuk, de az alapszintű volt, így sminkes tanfolyamokra is küldött a suli minket
félévente vizsga
+ a "szakmunkásvizsga"-okj érettségi az előfeltétel, ez természetes
SZia!
Nem tudom az milyen tanfolyam ami 3 hónap alatt állítólagos kozmetikust csinál belőled, de az tuti, hogy nem valódi kozmetikáról beszélünk! A képzés minimum 3 év, és még ez is kevés ahhoz, hogy valóban esajátítsd a szakmát!
3 hónap???
Én két évig tanultam nappalin
heti 3*8 óra gyakorlattal+2 nap elmélet
Őszinte legyek
Ha mint vendég tudom, hogy menyi idő alatt végezted el a suli, NEM feküdnék a kezeid közé
Csak az Anatómia több időt vesz igénybe mint 3 hónap...ó és még sorolhatnám
Amúgy most a legtöbb kozmetikus sorban adja vissza a vállalkozóit.
ritka ha ebben a szakmában alkalmaznak, ha igen akkor csak igazi végzettséggel igazi nagy szalonok, de ebből kevés van
További ajánlott fórumok:
- 20 éves csajok klubja, divat, szépség, kozmetika...
- 12 éves fiút vihetek kozmetikába arckezelésre?
- Galvanic Spa professzionális kozmetikai készülék tapasztalatok
- Neked melyik kozmetikai cég termékei váltak be?
- Túlérzékeny bőr...nincs olyan kozmetikai szer, amit elvisel az arcbőröm. Tapasztalatokat szeretnék, mi segíthet?
- Mennyiből lehet felépíteni egy 3 szobás amerikai típusú házat?