Mennyire fontos egy 2 éves gyermek életében a napirend? (tudásbázis)
Igazság szerint a napirend a legfontosabb az ilyen kisgyermekek számára.
Csak az a baj, hogy az "egyebek" gyakran közbeszólnak.
Én pl. visszamentem GYES mellett dolgozni. Azóta borult az egész addigi megszokott rend.
Bölcsibe helyhiány miatt nem veszik be, ezért úgy oldjuk meg, hogy a férjem és az anyukám felváltva vannak vele, amikor én dolgozom. (Jelzem, hogy a férjem is dolgozik 3 műszakban, olyankor anyukám jön.)
Innentől kezdve el lehet képzelni a mi életünket... Lótunk, futunk, szaladunk. Ettől sajna nem tudjuk teljesen megvédeni a gyerekeket.
Ettől függetlenül minden szuper: Nekünk legalább van munkahelyünk, illetve egy állandóan "hívható" nagymama!
Ilyen ismerősöm nekem is van :-DD.
Volt, hogy tőlünk télen - mínuszok röpködtek kint! - este 6-kor elmentek, és mondták hogy még mennek a játszótérre motorozni úgy este nyolcig, és akkor talán 10-1/211-ig elalszik a gyerek!! Engem hat ökörrel se lehetett volna kirángatni. Sötét volt, hideg volt, UTÁLOOM a sötétet meg a hideget. Brrr. Jó lenne ha tavasz lenne.
Még mindig alszik :-(.
Nálunk is napirend van, persze nem percre pontos.
Lehet hogy bújkál valami bajság a gyerekben, mert este 8-tól reggel 9-ig aludt, enni nem evett semmit, fél tizenkettőkor meg szólt, hogy Zozó alszik, és befeküdt az ágyába. Azóta alszik!!
Egyébként meg 7-1/28 körül kel, reggeli 1/29-9, utána játék, vagy csavargás, 12-1/21 körül ebéd, 1-től alvás. Cirka 2-2,5 óra alvás után uzsi, majd 1/27 vacsi, 7-től fürdés, 1/28-8-tól alvás.
Alvásért, fürdésért, evésért nem hisztizik (25 hós). A délutáni alvásnál rendszerint szól, hogy Zozó alszik, és befekszik az ágyába cipőstül :-D. Az ágyban fekve szedem le róla a felesleges ruhadarabokat, meg a cipőt :-DD.
A gyerekorvos szerint még a 18 évesnek sem árt ha van. Sőt, minden embernek biztonságérzetet ad, ha tudja mi fog vele történni. Persze, egy nagy gyereknél vagy felnőttnél már, nem ugyan azon dolgok fontosak. :)
Szóval összegezve, nagyon-nagyon fontos a napirend!!!
ez de jo :))
nekem meg mindig fontos, en ilyen susu vagyok, hogy az allandosag, meg megszokott idopontok, meg napirend igenis fontos. Marcsakugy miheztartas vegett is hasznosak :)
Sziasztok!
Majdnem egy évvel ezelött inditottam el ezt a fórumot, mert komoly problémáim voltak a kisfiam evési, alvási szokásaival. Nos azóta sok minden történt:)
Tudtam én magamtól is, hogy fontos a napirend egy gyermek életében, de azért kiváncsi voltam mások véleményére is, leginkább megerösitésként.
Volt nekünk is szép kis napirendünk kb. 8 hónapos koráig, de különbözö okok miatt teljesen fejreborult minden, én pedig hagytam, hogy teljesen napirend nélkül éljünk.
A következmények késöbb jelentkeztek: nehezen elalvás, aludni nem akarás, nem evés, stb.
Nos örömmel jelentem, hogy ezek már a múlté. Igaz jó sok idönek kellett eltelnie, amig sikerült helyrehozni a bakit, de mondhatom, hogy ma már szinte percre pontos napirendünk van. Kisfiam magától megy délután lefeküdni, ha közeledik az evés idö magától kéri a reggelit, ebédet, stb., magától megy fürdeni (ez is baj volt, minden este harcoltunk a fürdés miatt). Egyetlen gondunk van: az esti elalvás. Elmegy lefeküdni, de egy óra minimum mig elalszik. Az idözités lehet a baj, mert a délutáni alváshoz megtaláltuk a tökéletes idöpontot, bemegy, lefekszik, max. 5 perc múlva alszik. Szóval ezen kell még kicsit dolgoznunk.
Sokkal jobban érzi magát ö is, és persze ettöl én is.
Nagyon szépen köszönöm a véleményeket, remélem másoknak is tudunk segiteni a tapasztalatainkkal!
Ha neki ez a bioritmusa, ok. És a rendszer is megvan.
Az enyém 8 körül kiüti magát, és reggel 7 körül kel.
Nagyon fontos!
A lányom 3 éves és akárhol vagyunk, ha lehet ragaszkodunk a megszokott napirendhez és ha véletlenül borul nagyon nyügi tud lenni.
További ajánlott fórumok:
- Miert szokták azt mondani, hogy az anya-gyermek közötti kötődés kialakulasahoz fontos, hogy az anya természetes úton szülje meg gyermekét...
- 1-3 éves korú gyermekek anyukái! Nálatok hogy van a napirend? Mikor jut időtök magatokra a házimunkára...stb?
- Fontosnak tartjátok-e gyermekeitek életében a konfirmálást, bérmálkozást?
- Változás gyermekek életében
- Egy nagyon fontos kérdés! Olyan szülőket keresek, akiknek gyengén autista vagy indigó gyermeke van!
- Az Apa szerepe a gyermekek életében