Mennyi sóder és cement kell egy 16 m2-es helyiség lebetonozásához? (tudásbázis kérdés)
A "kérdezze meg kőművesét" miatt. A "mi" kőművesünktől minden nap hallottam, végül sajnos nagyon trehány munkát végzett, pedig ismerős, rokon ajánlotta.
Aki mutat nekem egy normálisat, leveszem előtte a kalapom. Tudom, hogy létezik, de eddig valahogy nem sikerült találkozni ilyennel.
...hát ez elég off" lett....
A külföldi munkamorálnak mi köze a feltett kérdéshez? hm...
Azt írtad, hogy nézzen szakirodalmat és bízzon meg szakembert :)
Szerintem jöttek át jó információk, ötletek. Hiába no, vannak itt okos emberek, meg segítőkészek is! Ezért járok én is ide tájékozódni :)
Nem szakembert írtam, hanem szakirodalmat.
Ha fogalmunk sincs, hogy kell egy munkát elvégezni, fellapozunk egy szakkönyvet vagy legalább tájékozódunk az idevágó szakmai weboldalakon, nem?
Lehet, hogy itt értelmesebb választ lehet kapni, mint az állítólagos "szakemberektől".
Vicc, ami "szakember" téren van Magyarországon, oszt rinyálnak, hogy nem lehet megélni, meg elmennek külföldre. Menjenek, hátha tanulnak egy kis munkamorált, meg szakmát is! Mintha a megbízó nem itthoni keresetből fizetné ki - tudom, ez egy kicsit off.
Ez nagyon alapos munkát igényel, több szempontból is. A szintezést már említették..
nem fontolnád meg, hogy szakember csinálja, legalább ezt?
Amúgy hol laktok?
Ha így álltok hozzá, hogy egy női weboldalon érdeklődsz ahelyett, hogy megnéznéd a szakirodalmat - AKKOR INKÁBB NE CSINÁLJATOK SEMMIT!
Bízd szakemberre!
A szintezés igen lényeges
Ki szokás rajzolni körbe a 0 vagy az 1m szintet
Mivel konyha, gondolom legalább 3 része fal, a negyedik részre a szinthez be kell állitani egy egyenes deszkát/zsalut.
Ha betonfolyósitót is bekevernek, akkor önterülő lesz, vízszintes
És kb 1,5-2m3 beton kell, inkább az utóbbi mert hulladék mindig van
Egyetértek szecsillával!Rendelj készbetont!
Automatán keveri a gép, biztos, hogy megfelelőek lesznek az arányok.
Kevesebb izzadás és szerintem még olcsóbb is.
1/3 cement 2/3 sóder, de vannak adalékanyagok is, de ez már más kérdés
Betonba hegesztett vashálót kell fektetni
Földnedves betont teherautórol leszórják az udvarra. Viszont nem kell keverni, csak behordani
Keverési arányok
Ha zsákos akkor Estrich beton, de betonkeverő nélkül nem megy
Estrichböl 20kg/m2 kell 1cm vastagsághoz
Innen már számolás
De itt is egy leírás
és itt
További ajánlott fórumok:
- Kivel vagy most egy helyiségben?
- Magyar helyiségnevek ABC sorrendben
- Helységek, helyiségek
- Ékszerteknős kisbabával lehet egy helyiségben?
- Mennyiből lehetne kihozni egy fürdőszobát, ha csak a helyiség van meg és a falakat plafont is javítani kell?
- Szeretem, ha az otthonom minden helyiségében van legalább egy kis könyvespolc.