Mennyi az az 1 pohár? (tudásbázis)
De most agyag, vagy porcelán a pohár????????????
:))))))))))))))))
persze, hiszen az arányok számítanak.
amikor kicsi voltam, még 2 dl volt a kis tejföl. ma meg talán 145g, biztos, hogy jóval kisebb. csak azért szavaznék inkább a 2dl-es pohárra a tejfölös helyett, nehogy túl kevés legyen a tészta, és végül megégjen a süti.
Mi az a tejfel??? Én csak tejFÖL-t ismerek. Az van ráírva is, nem kell mindent mekegve elmondani. A tejföl az pesten is tejföl, szegeden is, békéscsabán is, mert így van ráírva is. :D Jesszus.
Amúgy szerintem is a tejfölös pohár legyen a mérce. :) Ha meg nem elég, akkor utólag tudod pótolni, ha híg a tészta. :)
Álltalában ez az 1 pohár egy 2 decis poharat jelent!Én is mindig a tejfölös poharat használom mércének:)
Sok sikert a sütihez!:)
Talltam egy kakaós kuglóf receptet, ami az alábbi: 1 pohár tejföl, 1 pohár kristálycukor, 2 egész tojás, fél pohár olaj, 1 pohár darált mogyoró vagy mandula, 2 púpozott ek. kakaó, 1 csipet fahéj, 1 pohár liszt, fél cs. sütőpor.
A kérdés az lenne, hogy mennyi legyen az egy pohár? 2 dl pohár?
További ajánlott fórumok:
- Ti hogyan vezetitek le a hirtelen jött, hatalmas dühöt pohártörés nélkül?
- Segítség!lakótársam domestozozta a poharamat és nem mosta el, állni hagyta, én meg nem vettem észre, beleöntöttem a teát és beleittam.
- Beleszorult egyik poharam a másikba. Hogy tudom kivenni?
- Egy kis pohárka (4 cent) pálinkának mennyire érződik a szaga?
- Mekkora pohár mennyiséget jelent (bögre pohár a mérő) 65 g búzadara és 45 g kristálycukor?
- Az a Mc-es menü, ami mellé poharat is adnak, mennyibe kerül?