Melyik nyelv hasznosabb, könnyebb? (beszélgetős fórum)
Én tanultam spanyolul, angol és olasz után könnyen ment, no de a beszédértés... nem artikulálnak, hadarnak, egy monoton morgásnak hangzik az egész.
Ahhoz képest az olasz arzért nagyon jó, mert szépen artikulálnak, ezért még spayoltudssal is jobban értem őket, mint a spanyolokat.
Ha rendesen megtanulsz olaszul akkor utána akár seperc alatt megtanulhatsz spanyolul is, minden téren nagyon hasonlítanak.
Én olaszul beszélek, annak idején nekem azért volt könnyű megtanulnom mert románul beszéltem és nagyon hasonló, ha valami nem jutott eszembe olaszul, kigondoltam, hogy van románul, tettem egy re ragot a végére és meg is volt :-)
Spanyolul nem beszélek, nem tanultam ellenben teljes mértékben értem.
Szóval hajrá, mindkettővel jól jársz de szerintem ha a kettőt együtt az még jobb, ha van nyelvérzéked akkor menni fog.
Én most a francián gondolkodok erőteljesen, ha olvasom értem de nem beszélem, szintén a többi nyelv miatt, mégis csak latin mind, nem véletlen.
Egy ideig én is hezitáltam a kettő között, aztán szórakozásból választottam az olaszt. A spanyol azért jobb választás, mert a világon a legtöbb ember által beszélt nyelv.
A spanyolról fogalmam sincs, az olasz szerintem elég könnyű.
A spanyol tényleg az egyik legkönnyebb nyelv. Ugyanakkor nem szép hangzású (szerintem). A világ nagy részén beszélik, igy hasznos lehet. Az olasz szép nyelv, nem különösebben nehéz, és Olaszország közelebb van. Ha csak a hangzás vagy a nyaralás miatt tanulnád, akkor az olasz a nyerő.
Dönts a hangzás, a hozzájuk kapcsolódó kultúra alapján, amelyik jobban vonz.
A diplomához második nyelvként szeretnék vagy olaszt vagy spanyolt tanulni, de nem tudok dönteni hiába eléggé hasonlóak.
Tudja valaki melyik könnyebb, hasznosabb stb?
További ajánlott fórumok:
- Melyik a legkönnyebb angol középfokú nyelvvizsga?
- Szerintetek melyik a legkönnyebb angol nyelvizsga?
- Melyik angolból a legkönnyebb egynyelvű középfokú nyelvvizsga, amire tanár nélkül is fel lehet készülni?
- Az angol (amiből felsőfokúm van) mellé melyik nyelvet célszerűbb/könnyebb tanulni a spanyol és olasz közül?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Melyik a legkönnyebb német nyelvvizsga, amelyet beszámítanak felvételikor?