Melyik korszakban, történelmi korban élnél szívesen? (beszélgetős fórum)
Ez jól hangzik, bár a 80-as éveket még Magyarországon is újraélném, sőt talán a 90-eseket is.
Szívesen végiglátogatnám a történelem összes korszakát, de csak független látogatóként. Szeretem a XX. és XXI. századi tisztasági és eü. viszonyokat, vert asszony sem lennék szívesen.
Talán nem, mert nálunk a dédszülőkig - több mint 150 éve - mindkét ágon érvényesül a magyar átok, az egyke.
Igy maradtunk 2-en fiammal édesanyám halála után, de ő sem sieti el a családalapitást.
Ha most sikerült, talán régebben is összejött volna. Fel sem merült benne, hogy akár királyi sarj vagy cseléd lettem volna.
pl mérnök vagy orvos nem dolgozó felesége szivesen lettem volna, otthon a gyerekkel ... a XX szd első felében .
1867-től napjainkig bármikor, leszámitva a 1945-től 57-ig tartó időszakot. ( R Mátyást, vadkommunizmust el szerettem volna kerülni )
Mint nőnek, valóban most a legjobb, de azért el tudtam volna viselni, ha csak egy kis időre is, de eltartanak, kiszolgálnak - nemcsak a szüleim.
Elégedett vagyok, nem tudom összehasonlítani más korokkal, mert nem éltem más korral. Generációs különbségekből, sztorikból lehet max. 1-2 dologra következtetni, általánosítani.
Nem igazán más sztem, az emberi természet nem változik annyit, inkább csak az eszközök.
Hatalom-szeretet-szaporodás, kb. mindig mindenkinek, mindenkor ezek a mozgatórugói.
Nem tudom kimazsolázni hol és mikor élnék,,mert mindíg mindenhol volt valami balhé,,Szóval tartósan sehol,semmikor.
Egyetértek Kacsahercegnővel,nőként itt és most.
80-as évek USA.
Indoklásra most nincs időm. :)
További ajánlott fórumok:
- Szólánc nevekből (írók, költők, tudósok, gondolkodók, történelmi személyek; magyar vagy egyetemes, teljes v. vezeték név)
- Miért divat a kóros soványság? (Ez eddig egyetlen korszakban sem fordult elő.)
- Ha visszautazhatnál bármelyik történelmi korba, mennél?Hova?
- Több Ralf-atyát a történelmi egyházaknak!!!
- Ez a történelmi dátum érdekelne..
- Ki a kedvenc történelmi személyed / melyik a kedvenc történelmi korod?