Melyik kilófaló könyvet érdemes megvenni? Melyikben van a legtöbb liszt keveréke leírva? (tudásbázis kérdés)
Szia!
3féle liszt van (normál, kelt tésztákhoz és kenyérhez), mindhárom kapható a boltokban - főleg bioboltokban, most már a C**p-pal is tárgyal/t Judit, állítólag a CBA is forgalmazza a liszteket, még nem kerestem.
Szerintem sokkal egyszerűbb megvenni a kész lisztet, mert ha pl már "márkájú" alapanyagot használsz a bekeveréshez, mint Judit, akkor más lesz a liszted víz-felvevő képessége is!
Judit honlapján rendelhetőek a lisztek 790,- ill. 690,- Ft-os áron.
Ahogy előttem is írták, a 3. kötetben (Lakomák) benne van pontosan az alapliszt és a kelt tésztákhoz való liszt összetétele, a harmadikat nem találtam benne, de nem néztem át részletesen.
Szia!
Kétféle liszt van, és a lakomáktól kezdődően az összes kötetben benne van mindkét recept (tehát a süteményekben még egyik sem, a finomságokban pedig még csak az alapliszt, a kelt tésztákhoz való nem).
Én a lakomákat tartom a legszélesebb körűnek, mert főételtől péksüteményen át az édességekig minden van benne. a házi csodák is nagyon hasznos lehet, ezt venném meg rögtön másodiknak, vagy ha kifejezetten édességek érdekelnének, akkor a finomságokat (édesség/sütemény minden kötetben van bőven amúgy). A népi ételek már inkább az előbb említett kötetek receptjeinek variánsait tartalmazza, nagyon-nagyon jó természhetesen, de ha választanom kéne, azt hagynám bónuszként a végére.
a legelső kötet pedig még nem tartalmazza a lisztek receptjét, készen kapható keverékekre lett írva, de ezek könnyen átalakíthatók minimális folyadék-arány változtatással a kilófaló alaplisztre, ezért azt bármikor megveheted.
És persze érdemes Judit honlapját is alaposan, mindenre kiterjedően átböngészni, különös tekintettel a fórumokra.
Szia!
A 3. könyvben le van írva mindegyik lisztkeverék! Az elsőben még norbi lisztet használt, a másodikban csak a süti liszt volt (meg talán a kenyéré is).
További ajánlott fórumok:
- Flavorwave Turbo Főzőrendszer - van valakinek? Érdemes megvenni?
- Szoó Judit - Kilófaló sütemények és Kilófaló finomságok
- Hasznos és haszontalan babadolgok, avagy mit érdemes és mit felesleges megvenni a babának?
- Te melyikben élsz? Ezt szereted vagy ha tehetnéd a másikat választanád?
- Nyelvvizsga központok-ki melyikben volt, tapasztalatok?
- Hüvelygyűrű vagy tabletta? Ki tudja, melyikben van több hormon?