Melyik egészségpénztárt érdemes választani? (tudásbázis)
Az MKB-Pannóniánál egészségpénztár és önsegélyező van egyben.
A havi tagdíj 2000, az első befizetésből 4000 külön kezelődik, kb belépési díj.
Van náluk egy évi 900 ft-os biztosítás, ami néhány nagyösszegű diagnosztika díját legalább átvállalja, ha szükség lenne rá.
Nagyjából 7%-ot vonnak le működésre (az évi első 100 ezerig, utána csökken a levonás).
A belépési nyilatkozatot, számlákat at MKB fiókjaiban is le lehet adni.
Szóval nem náluk.
Ha választanék, akkor kevésbé nyomulósat...
Megnéztem tegnap a Prémiumot, de rájöttem, nekem így munkáltató nélkül nem mond semmit.
Erre ma kaptam egy SMS-t, kedves Zsuzsannaként, hogy minden jót kíván a születésnapomra. X.Y., a CIB Prémium bankárom.
Úgy meglepődtem, csak azt válaszoltam, hogy nem Zsuzsanna a nevem, azt el is felejtettem megírni, hogy a születésnapom sem ma van. Sőt, még elég távol.
Bankárom meg végképp nincs, és nem is a CIB.ék vagyok.
Én is a Prémiumnál vagyok. 5000 a minimum , úgy tudom.
Ha nagyobb kiadásom van, akkor megpörgetem az egészségpénztárban. Vagyis most tetetek implantot a fogam helyére. A dokinál nem lehet kártyával fizetni. Így a számlámra is befizetem. Majd számla alapján visszaigénylem így ez is alspja az Szja visszaigénylésének. = 20 %, de a visszaigénylésnek van max. Összege. Minden befizetés után vonnak kezelési, müködési költséget. Van okoskártyájuk, vagy mi. Társítva van a bankszámlához. Annyit vesz le a bankszláról, amennyi pont szükséges az eü. Kártyás fizetéshez.
Én másik pénztárnál voltam, de azt felvásárolta a Prémium. Nem mentem máshová. Ezzel sok helyen lehet fizetni.
Érdemes összehasonlító táblázatot nézni a neten, mint az előttem szóló említette.
Szia!
Én a Prémium Egészségpénztárnál vagyok, havi 8 ezer Ft befizetésből 320 Ft-ot vesznek le.
Szerintem kibírható, és a kártyájukat nagyon sok helyen elfogadják. Nekem csak jó tapasztalatom van velük.
És a befizetett összeg 20%-át a személyi jövedelemadódból a NAV visszatéríti.
Keresned kell a neten egy összehasonlító táblázatot/elemzést és abból kiválasztani a neked leginkább megfelelőt.
Mindenkinél más szempontok határozzák meg, hogy melyik pénztárnál dönt végül.
Egészségpénztár számlát szeretnék nyitni.
Melyik éri meg?
Nézegettem a neten, de elég magasak a kezelési költségek.
Havi fix ösdzeget kell fizetni vagy amennyit én szeretnék?
Havonta kb. 5000 forintot szeretnék rárakni, ha lehetőségem van rá akkor többet.
További ajánlott fórumok:
- Melyik egészségpénztárat érdemes választani?
- Kombinált hűtőből melyik márkát érdemes választani?
- A festéshez használt hengerekkel kapcsolatban mit érdemes tudni? Melyik fajtát érdemes választani? És milyen anyagból?
- Melyik egészségpénztárba érdemes belépni?
- Szeretnék venni egy fényképezőgépet, de a sok gépből nem tudok választani. Melyiket lenne érdemes megvenne?
- Pszichológus vagy coaching, milyen esetben, melyiket érdemes választani?