Mellműtétem lesz és nagyon félek. Van, akinek már volt? Mire számítsak? (tudásbázis kérdés)
Nekem nem fájt a torkom, de nem tudtam beszélni.
Persze, más volt az oka...
Igen minden altatásnal van intubalast. Mert olyan mélyen alszol h azzal lelegeztetnek.
Nekem a PM műtét után úgy fájt a torkom h napokig nem tudtam beszélni, a terdmutetemnel nem is tudom mi volt az intubalassal, pedig altattak.
Egyébként én is azt hittem, hogy nem mindig. Bár igazán ezen sosem gondolkodtam. Van akinek fáj a torka. Nekem semmi.
Mondjuk emlékszem a gyerekemet úgy hozták vissza a szobába, hogy benne volt a szájában az az izé, amibe a csövet tolják.
Pedig csak szemölcsöket szedtek le róla.
2009-ben az altatóorvosom azt mondta, hogy minden altatásos műtétnél intubálnak. Ez egy protokoll elvileg.
Eprsze, biztos vannak kivétel, amiket nem sorolt fel.
Egyébként ez olyan, mint az epidurális érzéstelenítés, amit szintén nem tudnak minden műtétnél alkalmazni, mint pl. nyaki műtét.
Na, nekem ez új. Az altatásban mindig intubálnak? Vagy ez mitől függ? Nekem 2 teljes altatásos kisműtétem volt (az egyik egy mandulaműtét gyerekkorban) és egy kábításos (félaltatásos) tükrözés. Utóbbi volt a sz... Iszonyú kábult állapotban voltam végig, le voltam lassulva, beszélni alig tudtam, közben az orvos kérdezgetett ezt-azt. Mégegyszer ilyet nem!
Az altatásnál egy ilyen maszk szerű dolgot tettek a számra, ami egy gégecsővel kapcsolódott egy gépre (de ciki, hogy nem tudom mi ez), mondták, hogy hamarosan elalszom, és így volt. Azt hittem, hogy ennyi az egész.
:)
Nem tudom mit adnak ,de kértem belőle otthonra is.
Nem adtak .
Érdekes ,nekem hiába vágták kétszer fel a nyakam ,nem vérzett.
Hát én viszont az első intubálás után, háromszor elárasztottam a véremmel a kortermet.
Hogy az intubálástól volt e vagy azért, mert elvágták a nyakamat, nem tudom;)
És ha már flört...
A harmadik műtétemnél utólag mesélték (a bátorító után már semmire nem emlékszem), hogy a műtős fiút kiakasztottam, mert rám akarta adni azt a zöld sapkát, és nem engedtem meg neki addig, amíg nem előttem bontotta ki a nejlon zacskót és vette ki a vadi új sapkát. Állítólag azt is elmondtam neki, hogy még véletlenül sem akarok egy használt sapka miatt tetves lenni:DDDD
Engem ugyan nem mellműtét miatt altattak ,( nem is egyszer ) ,de tubusra nem emlékszem.
Belőttek valami jó cuccal (flörtöltem a műtőssráccal)
,számoltattak majd filmszakadás.
Egyszer elkövettem egy hibát ,közvetlen ébredés után ittam paradicsom levet ,amit sugárba hánytam ki az aggódó hugomra.Szívbajt hoztam rá,azt hitte vér.
Valóban nem írta... De ha már altatták kétszer, akkor mi a kérdés, tényleg nem értem.
Többször altattak, de mindegyik után más volt.
Hát bocsi, h nem olvastam el a 80 hszt. Mert ezt az első posztban nem írtad, csak a melled formájáról és méretétől osztották meg infót, ami abszolút nem lényeges 🙈🙈🙈
Ennek a fényében már legjobban nem értem minek a forum.
Hát ez az! Ha kérdez, azt gondolom, hogy a tapasztalatainkra kíváncsi, tényleg nem értem, akkor minek a fórum, ha felülírja ezeket.
Amúgy engem is altattak nem egyszer, változók a tapasztalataim egyébként. 😂
További ajánlott fórumok:
- Használt cserépkályha elbontatása nagyon nagy kosszal jár? Falak, bútorok mindenhova száll a por, korom? Mire számítsak?
- Hamarosan árpát távolítanak el a szememről. Nagyon tartok a /rutin/műtéttől. Valójában mire számítsak?
- Van valakinek csivavája? Mire számítsak a kutya érkezésekor?
- Le kell tennem a pénzügyi és számviteli tanfolyamot! Mire számítsak? Nagyon nehéz?
- Volt olyan akinek III. fokú VUR-ja volt a babájának és kinőtte? Mire számítsak?
- Valakinek volt már altatásos szájsebészeti ciszta eltávolítása? Mesélne róla, mire számítsak?