Mellműtét - igen, vagy nem?! (beszélgetés)
Sziasztok !
Nálam örök vívódás a mellműtét (nagyobbítás)
Nálam már tizen eves koromban felmerult a kerdes. Nem azert mert masnak volt nekem pedig nem , hanem mert nem ereztem jol magam a boromben lattam hogy masok fejlodnek en pedig nem a csaladban mindenkinek kis mellei vannak igy varhattam a csodat...
Nyilvan par ev mulva sem vittek tulzasba a melleim a novekedest igy 22 evesen mar tenyleg zavar.
Egyszer azt erzem , hogy kicsik , nem noies nem vonzo . Itt a nyar a bikini vasarlas es ez egy ujjabb nyomaszto idoszak nincsenek melleim hogyan talalok olyan bikinit amiben kicsit is nagyobbnak latszanak stb
Minden ruha vasarlasnal eszembe jut a mutet mennyivel szebben allna rajtam mar csak egy polo is ....
DE van hogy eszembe jut , hogy ha megcsinaltatam az mar nem en leszek nem onmagam nem leszek termeszetes beallok en is azon nok soraba akik nem tudjak elfogadni magukat....
Tanacstalan vagyok de egyre inkabb a mutet fele hajlok....
ha nem egészségi probléma miatt, akkor semmiképpen
az emberi test úgy jó ahogy van, minden, ami külső beavatkozás, rizikófaktor
magától is leépül egy idő után, nem kell siettetni
Sziasztok!
Akinek volt mellkisebbítése,leírná,hogy mennyire fájt?
Sziasztok!
26 éves lány vagyok én azért döntöttem a mellnagyobbítás mellett mert a 165cm és 45-48 kg mellé oltári kicsi 70A de néha még ezt sem töltöttem ki mell párosult, évekig rágódtam azon hogy mennyire kicsik és hogy meg kéne csináltatni. Idén májusban döntöttem el hogy megcsináltatom mert a fusztrációm addigra terjedt el hogy nem mertem a strandra kimenni. 2009.10.03-án szombaton műtöttek egy hete két napja hogy megműtöttek s már munkába álltam s semmit nem bántam meg. Azok a kellemetlenségek amik járultak ehhez a műtéthez én azt mondom megért mindent. Azt bánom hogy nem előbb tettem ezt a lépést meg. Még pár hét míg ezt a mamis melltartót kell hordanom s utána teljes életet élhetek végre. Nekem oltári traumát okozott a kis mell s már most érezhető a párom szerint az mennyivel boldogabb s kiegyensúlyozottam vagyok mint a műtét előtt. Hozzáteszem nem erőltette a mellműtétet s nem miatta csináltattam meg, ő nem is akarta megcsináltatni mert azt akarta hogy gyerek után ha esetleg nem nőne meg még mindig megcsináltathatom, de én váltig állítottam hogy nekem ez most kell nem várok egy napot sem. Mint mondtam nem bánok semmit, imádom őket az esetleges kellemetlenségek ellenére amik még vannak de ezek sem lesznek már sokáig, megérte ezt az áldozatot meghozni.
Aki gondolkozik rajta vagy esetleg műtét előtt áll nyugodtan kérdezhet válaszolok rá!
Üdv mindenkinek
Kedves Babii:) Ezzel az utolsó üzeneteddel árultad el azt, hogy mégis csak te írtad azt a véleményt. Ha már annyi eszed nincs hogy jol hazudj, akkor inkább maradj csendben:)
Ami azt illeti, nem láttam a melledről képet, nem is vágyam... 21 éves vagy, örülj neki ha szép melled van, de tudod itt vannak olyan nők akik szültek már babát, és ezért van szükségük a műtétre, nem szórakozásbol.
Persze NEM azzal van a baj hogy véleményt alkottál, hanem a módja. Leírhattad volna műveltebben is azt amit akartál.
Nos Hölgyeim, én úgy érzem hogy nem kell semmit magukra venniük azoknak akiknek műtétjük volt. Mindenki úgy cselekszik ahogy jól érzi magát.. Tehát egy vélemény csak egy vélemény:) Én megnéztem majdnem mindenkinek a képeit, és úgy gondolom, hogy szépek, és nem eltúlzott nagyságóak:) Én csak gratulálni tudok hozzá:):):)
Puszi :)
Szia!
A kérdésre válaszolva, ha úgy érzed jónak és megcsináltatod, az csak a te dolgod és valamennyire a párodé - valamennyire csak, mivel a te tested és nem az övé.
Hogy sokba kerül, az normális, hiszen, akinek nem az élete függ a műtéttől, hanem pusztán csak esztétikai okok miatt plasztikáztatja magát, az fizesse csak meg az árát. Szerintem normális, hogy nem teszik bárki számára elérhetővé, hiszen sokan megcsináltatnák csak nagyzolásból is, nem pedig mert rászorulnak.
Tudtommal, mielőtt vágnak az orvosok, rendesen leellenőrzik a kérdéses helyet és döntést hoznak róla, hogy szükséges-e, javítható-e a kinézet, külső. Minél inkább szükségét érzik ők is, annál kevesebbe kerül, persze van egy alap összeg, de ha valaki annál sokkal többet fizetett, az azt jelenti, hogy nem volt rá szüksége alapból.
Én jelenleg nem csináltatnám meg, még akkor sem, ha ajándékba kapnám. :)) Egyszerűen, mert nem érzem szükségét. De lehet 10 év múlva nekem is szükségem lesz rá. Soha nem lehet tudni, ugye??
Nincs benne semmi elítélendő, mindaddig, amíg az illető hölgyemény, aki kívánja meg tudja indokolni értelmesen miért van szüksége egy mellműtétre.
Sok 17 éves ezt kéri 18. szülinapjára, mert a barátnőinek már megvan :(( akkor te, mint 2 gyermekes anyuka szükségét is érezheted. Viszont gondold meg nagyon jól és csakis a legjobb szakembert válaszd!! Mert nagyon csúnya dolgokat is lehet látni "plasztikai sebészet szemete" címen. Sarlatánokkal szóba se állj, csak mert olcsón dolgoznak!!!
Nem bíztatni akarlak vele kapcsolatban, teljes mértékben csak rád tartozik a döntés. Én csak figyelemre intenélek.
A másik, hogy a műtét utáni időszak nem éppen egy "leányálom"!! Kérdezz meg bárkit, aki már megcsinálta, megkínlódták a magukét mindahányan. De hogy is szokták mondani?? "A szépségért meg kell szenvedni!"
higyj amit akarsz okostojás:) aki nem inge ne vegye magára, és nem is fogom, nincs is értelme. Itt csak mindenki irigy az olyan fiatalokra akiknek nincs szükségük implantátumokra, mint ahogy nekem sem. És én erre büszke is vagyok. (ha tetszik, ha nem)
Undorító valakit azért letámadni mert véleményt mert nyilvánítani! (egy FÓRUMban...)Az a gyerek aki ilyet csinál, másik aranyom az hogy amíg valakit nem ismersz ne alkoss róla véleményt! (ez köztudott)
Harmadjára pedig, ha nem vállalnám fel a véleményemet, már rég nem lennék itt! De én vállalom, kiállok magamért, és nem fogom hagyni hogy olyan vélemény nyilvánítók, mint egyesek kisöpörjenek innen, csak mert nekem más a véleményem!! Annyira nem reális dolgokat tudnak irni egyes személyek...
vicces hová fajult ez a dolog.. hát igen ez a 21. század:) hajrá
Azt hiszem ha ilyent írt,akkor neki is baj van az önbecsülésével,talán kisebbrendűségikomplexussal küzködik,a szép ,tökéleletes alakú nőkkel szemben,és ez teljesen függettlen szerintem attól ,hogy mű melle van -e ,vagy sem.
A férfiak igenis szeretik az olyan nőket ,akik abszolút a dekoratívságukra helyezik a hangsúlyt,mondhatjuk mi ,hogy a "természetesség az IGEN!",de a tapasztalatok nem ezt mutatják...és ez megint csak függettlen a mellplasztikától,csak úgy eszembejutott.
Szánalmas ez a magyarázat, szerintem senki sem veszi be, hogy nem te írtad, hanem valaki más, mert rajtad kívül többen is használják ezt a nevet....
háp-háp-háp
Gyerek vagy még...a saját véleményedet sem vagy képes felvállalni..
Pedig a te fórum hozzászólásaid között találtam:))
De ha nem te voltál, hát elnézést:DDD
"Kedves" Babii!
A szabd vélemény nyilvánításhoz természetesen mindenkinek joga van.
Az alábbi hozzászólásodra emlékszem. Szerintem ez mindent elárul az irigységről:
"Mellplasztika tapasztalatok 136246. (Kinézet) 2008-05-28 19:15
sok műmellű k**** ...!!!!! a természetesség sokkal szebb!ezen kéne elgondolkozni!
Amúgy meg, majd 10 év múlva megnézhetitek magatokat:D:D:D"
Emlékszel?
Én sem vagyok szilikonos, és az értelmes érvek híve vagyok :)
Vitatkozni nem szeretek, habár azt én is furcsának tartom, hogy az egyes emberek, nem ismerve a másikat, csupán képről, bátorítják őt a műtétre, mindenféle óvaintés nélkül. Persze megnézve egyes képeket kapásból egyértelmű a műtét oka, de én ilyet Sóvágó esetében nem láttam.
Szép kis vita... Sóvágó megnézve a képeidet, szerintem te így vagy jó, ahogy vagy. Vagy egy szép kisfiad és a párod is elfogadott olyannak amilyaen vagy. A változtatásnak semmi értelmét nem látom. Gondolj bele, ha most nehezen tudsz összegyűjteni fél milliót, mi lesz akkor, ha esetleg szülsz még egy gyereket, akit szintén el kell tartanotok, és hát köztudott, hogy az implantátumot cserélni kell... Az árak meg nem csökkennek, és ki tudja, hogy megengedtheted majd magadnak akkor is? Hacsak nincs vmi hatalmas deformitási problémád szerintem ne csináltasd meg. (próbáltam teljesen objektíven hozzáállni a kérdéshez)
A vitához meg annyit, hogy manapság rengeteg ember küzd önértékelési problémákkal. Szerintem ebben a média hibáztatható legfőképp. A kinézet egy dolog, ami igazán számít az úgyis belül van, lehet bármekkora melled. Ott is probléma van, aki csak azért, mert kicsi a melle kisebbrendűnek érzi magát (ráfoghatja erre az egy dologra, de szinte minden esetben összetettebb a probléma).
Egyébként is a ffi-ak sem egyformák: nem mindegyik bukik a nagy mellekre.
Személyes véleményem az, hogy a mellnöveléses műtétek 75%-a teljesen felesleges. Itt tényleg csak a növelésre gondolok, és nem a korrekciós (felvarrás) műtétekre. A másik problémám vele, hogy a műtéteket kérő korosztály egyre fiatalabb. Én nem vagyok a híve annak, hogy egy tizenéves kés alá feküdjön. Ezt csak akkor tehesse meg, ha majd ő teremti meg rá a pénzt.
Van egyészségügyi oldala is. Ha vki nagy mellekkel rendelkezik, el is kell bírnia a súlyát! Nem egy nő panaszkodik hátfájásra emiatt. Persze ez rögtön a műtét után nem jön ki kapásból, de ahogy múlik az idő, lehet hogy előfordul.
És még egy dolog amit meg szeretnék osztani veletek: Egyes ffi-ak ez egyáltalán nem tartják vonzónak, inkább megtévesztésnek. Ez még nem is lenne baj, ha az esetek egy bizonyos százalékában nem kapcsolnának hozzá negatív sztereotípiákat, mint a könnyűvérűség, "műcica" képzetet. Ezzel arra akartam kilyukadni, hogy a műtét egyes esetekben egyáltalán nem javít a helyzeten, vagy nem a kívánt hatást érjük el vele.
Bocsi, kicsit hosszú lett.
igen nyugodtan tegyék énis ezt mondtam:)
ebben lehet valami, h vannak olyanok akiknek a magabiztosság a kinézeten múlik.
Nem!
Én sem vagyok szilikonos és eszemben sincs a melleimre fél milliót költeni és igazság szerint igazat is adtam neked a véleményedben.
Szerintem is sokkal szebb a természetes és a mellműtétek 60 % -a indokolattlan ,de nem én vagyok a helyükbe ,ha nekik ez örömet és magabiztosságot ad,akkor tegyék ,én nem tenném ,mert nekem a magabiztosságom nem a kinézetemen múlik.