Meleg vagy hideg párásítót érdemes használni a baba szobájában? (tudásbázis)
Szia!
A hideg párásító nemcsak azért jó, mert azt asztmások is használhatják, hanem mert nem kell félned a penészesedéstől. Babának ultrahangos párásítót vegyél. A felső légúti hurutok esetén jót tesz. Nem szárad ki a nyálkahártyája éjjel, ha a száján vesz levegőt, nem kap köhögési rohamot. A családban nekünk több helyen is jól bejött.
Sziasztok!
Már végigolvastam az összes hozzászólást, de nem tudom eldönteni mit csináljak. A mi lakásunkban is nagyon száraz a levegő, központi fűtésünk van. A gyerekeim szerencsére nem krupposak és nem is asztmásak, a gyerekorvos javasolta a párásítót. Nem tudom, hogy melyik fajta lenne jó. Ha van valakinek ötlete, javaslata szívesen venném. Köszönöm.
Nem jó orrszívót használsz, szerintem.
Most tulajdonképpen mi baja van a fiadnak? A hörghurut, az nem jár mindig orrválladékkal. A köptetöt az orvos írta fel, vagy csak te megad kezted el neki adni? Amikor a gyerek hány "Slájmot" hány? Mert ha igen, akkor az jó, mert utána megkönnyebbűl. Ha, nem akkor más baja van a fiadnak.
Pitye!
Na, imént megírtam, de nem mentette el, akkor újra..:((
Az orrvérzés teljesen normális, ne izgasd magad!!! Semmi baj! Gondolom, nem ömlik, csak láthatóan véres az orrváladék. Valószínű vagy belső nyálkahártya sérülés (amikor a száraz cucc hirtelen leválik), vagy megpattan egy kicsi ér. Nyugodtan szívd tovább az orrát, de persze csak addig, amíg ténylegesen jön belőle. Nálunk is sokszor van ilyen, de inkább szívom, mintsem a fülére húzódjon...
A hidegpárásító nem rossz dolog, egy próbát esetleg megér. A Salvus vizet nem ismerem, de nem hangzik rosszul. Illóolajat viszont nem javaslok semmiképp, pláne, hogy hörghurutja van, az meg azt izgatja leginkább!
Jó lenne most felpockolni párnákkal esténként a könnyebb légzés végett, de lehet, elég kicsi még hozzá, hogy megmaradjon a párnán. :( A hányás attól is lehet, hogy hátraszívja és lenyeli az orrváladékot, ami felkavarja a gyomrát.
Gyors gyógyulást!
Pitye!
Gondolom, nem ömlik a vér az orrából, csak szíváskor vörös a cucc, esetleg utána szivárog...
Semmi baj!!! Ez is normális. Valószínű megpattant egy kicsi ér, ami nem is biztos, hogy magától az orrszívástól. Lehet, a nagy dugasz, amivel televan az orra, amikor leválik, az okozza... Talán felszíni sérülés bent...
Nekünk is sokszor volt ilyen, attól még szívd az orrát nyugodtan, de persze csak addig, míg jön belőle.
A hányás attól is lehet, hogy az orrváladékot lenyeli, s felkavarodik a gyomra. Azért nagyon sajnálom szegénykét...:(((
A Salvus vizet nem ismerem (bár nem hangzik rosszul), a hidegpárásító nem rossz dolog, egy próbát biztos megér. Viszont illóolajakat nem javaslok, pláne, ha hörghurutgyulladása van, az irritálhatja azt!
nem tudom, mennyi idős (nem írtad), de, ha nagyobbacska, akkor lehet, érdemes esténként párnát tenni a feje alá, felpockolni a könnyebb légzés végett. Ezt kb. 3 éves gyerekkel lehet megtenni, korábban sajna nem sok esélye van, hogy a párna a helyén marad. :(
Gyors gyógyulást!
További ajánlott fórumok:
- Az iwiw nem enged belépni, nem tudom használni az oldalt. Mi lehet a baj?
- Mit tudtok a "gyógyító" kövekről? Mi a tapasztalatotok velük kapcsolatban? Hogy kell használni ezeket a köveket?
- Érdemes ovulációs tesztet használni?
- Ha csípőről szeretnék fogyni a legjobban (legtöbbet) akkor a hullahopp karika használni fog? Mennyit használjam naponta?
- Gázkonvektorral való fűtést hogyan érdemes használni, hogy meleg is legyen, meg költséghatékony is?
- Régi melegvizes Hajdu mosógépet hogyan kell használni?