Méhnyálkahártya vastagsága menstruáció előtt és korai terhesség esetén (beszélgetés)
Szia!
Szeretnék rákérdezni egy évekkel ezelőtti hozzászólásodra, beillesztem ide neked:
Tüncica83 2009-06-18 12:12
Sziasztok, ma voltam hüvelyi uh-n, mert hormongondjaim voltak és figyelik még a tüszőérést, repedést, minden héten megyek. Szóval a 27. napon vagyok, kb egy hete volt tüszőrepim, a méhnyálkahártya 14mm vastag, de még azt mondja bármi lehet, lehet h megjön, és lehet, h terhesség. Ez eddig jól is hangzana, csak látott apró pöttyöket a méhnyálkahártyámon, és azt mondta, h ebből jobb lenne, ha csak egy lenne, mert az valszeg terhességet jelentene, de az , h több van, inkább készülődő mensit jelez, de azt mondta várjuk ki , h megjön-e, múlt hónapban is 36 napra jött meg, szóval még van egy hetem, a tüszőrepitől 14 nappal számolva. Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, h milyen vastag mensi előtt a méhnyálkahártya, és milyen vastag korai terhességnél, meg a pöttyökről is írhatnátok. Jah és múlt hónapban a 32. napon csak 9mm volt a méhnyálkahártyám, most jóval vastagabb, ebben a ciklusban clostit is szedtem. Előre is köszi!
Babád volt, mi derült ki ez a vizsgálat után? Emlékszel még erre?
Nekem most nem igazán rendes a menzeszem, vagyis inkább csak fél napos és utána volt még egy kicsi és utána pecsételés. De menzesz után 12 mm-es volt.
nekem most (menstr. előtt 2 nappal elvileg, ha okés volt a peteérés-teszt) 6,8 mm vastag.
ez hogy lehet?
oké köszi. már 2,5 éve minden hónapban új hónap új esély. szóval valahogy nem igazán van meg, hol egy kicsit vér a tamponom hol meg semmi.
ha megjön rendesen akkor a 3. nap kell mennem nagy kivizsgálásra a klinikára. hormonprofil, inzulin vizsgálat, petefészek vizsgálat, apának spermatogramm, 21. nap megint hormonvizsgálat.
majd a következő ciklusban petevezeték átjárhatósági.
ennyi. majd inszem vagy lombik.
te hol tartasz?
Szia!
Megjött reggel hasfájás nélkül:-S
Úgyhogy nem teszteltem.
holnap reggel tesztelek.
a mai tesztem nem volt jó, mert az egész felület lila lett:-(
de néha jelentkezik minimális piros pecsételés.
szeretném tudni hogy baba van -e mert ha igen akkor irány a doki. ha pedig negatív akkor meg majd megjön és mehetek a kivizsgálásra.
A mensi előtti napon 4-6 mm vastag?
Nekem 25. napon ( 28 napos ciklus mellett ) volt 6 mm. a mensim peiódig 5. napja késik.
Volt két napja minimális pecsétem, de ennyi.
Most semmilyen folyásom sincs, igaz száraz sem vagyok.
szerinted??
nem nem mondta sajna.
nekem már van egy 2,5 éves kisfiam.A 4-5 hetes babucim most március végén ment el.
ugyhogy azota nincs ,és nem is lesz az éven.Talán jövöre,amit nagyon szeretnék.
Szívesen!
Azért furcsa ilyen nagy eltérés...Lehet, máshogy számítják/mérik (én egy egyetemi szövettantankönyvből írtam az adatokat, lehet, az UH máshogy méri).
Szia, Tünci!
A vastagságáról tudok írni (tankönyvi adat): ha a "menstruáció előtti"-n a legnagyobb vastagságot érted (ugyanis a menstruáció kezdetet előtt nem sokkal elkezd vékonyodni), akkor az 4-6 mm.
A terhesség alatt is kb. ilyen vastag marad, esetleg nő még egy picit, ezt nem tudom.
De jelentős átalakulásokat szenved azon a helyen, ahol a pete beágyazódik.
A mintázatról sajnos nem tudok mit írni.
További ajánlott fórumok:
- 10 napos menstruáció késése, terhesség?
- Terhesség alatti menstruáció.Van köztetel olyan akinél volt?
- A menstruáció kimaradása után mennyi idővel érdemes terhességi tesztet végezni?
- Egy hete voltam dokinál és a méhnyálkahártyám a ciklus utáni12. napon 9, 95 mm volt azt mondta a doki ez lehet korai terhesség, vajon igaz?
- Volt közületek valakinek esetleg terhességi tünete a beágyazódás után és a menstruáció esetleges megjövetele előtt?
- Létezik olyan, hogy menstruációkor egészben távozik a méhnyálkahártya?