Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méhnyakrák vagy valami más? fórum

Méhnyakrák vagy valami más? (beszélgetés)

20. Ooh (válaszként erre: 19. - Tulipán***)
2020. ápr. 23. 13:26
Fájdalmat okozhat de a vérzés az mástól volt. Eres a méhnyak, valami ilyesmit mondott. Hogy mitől azt nem tudom. Az a furcsa, hogy már a jobb oldali petefészkem is fáj nemcsak baloldalon. A hétvégén kellene megjönnie és ha elmúlt akkor vissza ultrahangra. Ha időben jön akkor jövő héten el tudok menni újra.
19. tulipán*** (válaszként erre: 18. - Ooh)
2020. ápr. 23. 01:25

Nekem volt, de semmilyen tünetet nem okozott, aztán elmúlt. De ez nem jelent semmit, lehet, hogy másnak fájdalmas. Mikor mész így kb. a kövi vizsgálatra?

Az orvos amúgy mit mondott? Okozhat ciszta fájdalmat és vérzést?

18. Ooh (válaszként erre: 17. - Tulipán***)
2020. ápr. 22. 12:50
Szia! Egy 4cmes, valószínűleg ciszta!! Remélem hogy csak az! Meg kell várjam hogy megjöjjön és majd utána eldől mi lesz, eltűnik vagy további vizsgálat. Egy ciszta tudna ilyen panaszokat okozni?? Nekem még sosem volt.
2020. ápr. 21. 23:10
mi lett?
16. Ooh
2020. ápr. 19. 13:38
A legrosszabb az, hogy semmilyen gyógyszerre nem enyhül. Nospa, Cataflam, Aflamin ezeket szedtem be idáig de semmilyen javulás nem mutatkozik ugyanúgy fáj. Eléggé meg vagyok ijedve és félek hogy mi lehet ez!
15. Ooh (válaszként erre: 13. - Be95e6ff22)
2020. ápr. 18. 09:43
Igen, minden évben járok rákszűrésre, egyetlen vizsgáatot sem hagytam ki az elmúlt 20 évben. A leletre is negatív, fiziológiás kenet van feltüntetve, tehát gondolom ha lett volna valami akkor kimutatta volna.
14. Ooh
2020. ápr. 18. 09:40
Jövő héten elmegyek hasi ultrahangra is, illetve újra próbálkozom a nőgyógyásznál is. Ez a véres folyás egy-két napig van utána 2-3 napig semmi. Majd ugyanígy kezdődik elölről. A derekam is fáj sokszor de leginkább a hasam alja az amit eléggé érzek.
13. be95e6ff22 (válaszként erre: 5. - Ooh)
2020. ápr. 18. 09:37
Mindenféle színek előfordulnak,ne ijedj meg a narancssárgástól sem.Attól függ,hogy oxidálódik a vér.Kicsit véres folyás,mire kiürül,ilyen színű lesz.Aggódtam én is sokszor és sokat,de azzal próbáltam megőrizni a józanságom,hogyha rendszeresen járok nőgyógyászhoz,ha van is gond,időben felfedezik.
2020. ápr. 18. 09:33

Veled azonos korú vagyok,sokszor volt ilyen problémám.Nálam a hormonok vacakoltak,esetleg valami gyulladás volt.(Extrém hátrahajló a méhem,eleve nehezen ürül a menstruációs vérzés is).

Ha rendszeresen jársz citológiára,inem lehet akkora gáz.A mégnyakrák lassan alakul ki,nonszensz,hogy pár hónapja még minden rendben volt,most meg már fájdalomig fajult.

Még valami:nekem is többször volt olyan gondom,hogy begörcsölt az alhasam,nem tudtam hogy méh vagy hólyag,vagy mi.Jobban előjött ez a gond akkor,ha nagyon kevés folyadékot ittam.Nőgyógyász nem találta az okát,azt mondta,talán vesehomok.Én gondoltam miómára is,de volt ultrahangom,ami nem talált semmit.

11. Ooh (válaszként erre: 9. - 9b10f3d7ff)
2020. ápr. 18. 09:31
November közepén voltam rákszűrésen
10. tulipán*** (válaszként erre: 8. - Ooh)
2020. ápr. 18. 09:01
igen sztem sem jellemző, esetleg akkor elképzelhető, ha a kő karcolja a húgyvezeték falát. De ez minimális lehet ...
9. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - Ooh)
2020. ápr. 18. 08:07
Citológiát mikor végeztek?
8. Ooh (válaszként erre: 7. - Tulipán***)
2020. ápr. 18. 07:56
Vesekőnél véres folyás nem tudom szokott e lenni. Mindenestre remélem hétfőig kibírom és fogadnak majd a nőgyógyászaton.
2020. ápr. 17. 23:37
még a vesekő jutott az eszembe. Elvileg sztem ott is lehet némi vérzés, és jó nagy fájdalommal jár. Bár ott inkább oldalt jelentkezik a fájdalom nem a hasi részen, de nem lehet tudni. Érdemes ennek a tüneteit is megnézned a neten ....
6. tulipán*** (válaszként erre: 5. - Ooh)
2020. ápr. 17. 23:34
én pont ma hívtam az orvosi rendelőt és mondták, hogy ugyan nincs rendelés a nőgyógyászaton de ügyeletet tartanak, hogy a sürgős eseteket ellássák. Fel kell hívni őket, és az orvos döntése alapján fognak megnézni vagy sem. A tied sztem simán az a kategória amit nem fognak elutasítani, szóval szerintem is menj/hívd őket minél előbb, biztos ami biztos alapon....
5. Ooh
2020. ápr. 17. 22:49
Nem tudom mi lehet ez. Ma is véres és narancssárgás volt, ilyen színűt még nem láttam. A hasam is fáj, borzalmas. Hétfőn reggel mindenképp elmegyek újból orvoshoz mert ez így nem maradhat.
4. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - Ooh)
2020. ápr. 17. 21:33
Járj utána. Jobb félni, mint megijedni alapon. Jó egészséget!
2020. ápr. 17. 20:38

Inkább tippelnék hormonális gondra, sex utáni vérzést általában felhámsérülés, gyulladás, méhszájseb, ciszta mióma okozhatja.

Én mondjuk most is erre tippelnék - gyulladás vagy ciszta.

2. vidéki3 (válaszként erre: 1. - Ooh)
2020. ápr. 17. 17:16
Ezt bizonyossággal csak nőgyógyász tudhatja. Hasonló tüneteim voltak. Szülés után megrepedt méhfalat nem varrták össze, a seb ráhúzódott az petefészkemre. Mikor a heges petefészekben volt peteérés, falat kapartam. Elhúzódó menses, fájdalommal, alvadtvérrel, egyebekkel. Sokszor nézték ultrahanggal, semmit nem láttak. Egyszer viszont igen, cysta volt a petevezetéken, 2 hét múlva kontroll. Akkor megint semmi. Azt mondta az orvos, hogy "önmagától" telítődik és ürül, néha menses alatt néha csak úgy. '97-ben miomák miatt méheltávolítás, petefészek maradtak. A klimaxot szinte meg sem éreztem.
1. Ooh
2020. ápr. 17. 16:58
Sziasztok! Gondoltam leírom a panaszaimat hátha volt vagy van valakinek hasonló és tudna tanácsot adni. 40 éves vagyok, 20 éve rendszeresen járok nőgyógyászhoz. Soha semmilyen panaszom nem volt. Az utóbbi hónapokban tapasztaltam hogy véres csík jelenik meg a wcpapíron. Mensi előtt és után is volt már rá példa. 2 hete a párommal együtt voltunk reggel és után véres folyásom volt, szinte még aznap. Ilyen sem történt még sohasem. Rá 2 napra elmentem nőgyógyászhoz aki hüvelyi ultrahangot csinált de nem látott semmi rendellenességet, semmi eltérést. Majd 2 nap alatt elmúlt ez a véres folyás viszont 4 napja olyan erős alhasi, méhfáhdalmam van, hogy talán ilyet még sosem éreztem. A derekam es a méhem is fáj, hol a bal hol pedig a jobb oldalon. Semmilyen gyógyszerre nem enyhül. Nagyon félek, hogy a sex utáni vérzés és ez a fájdalom méhnyakrák tünete is lehet. Jelenlegi hhelyzetben elég nehéz most orvoshoz menni, de azért hétfőn újra próbálkozom a nőgyógyásznál. Citológia novemberben volt, illetve februárban is voltam hüvelyi ultrahangon, állandó vizelési problémák miatt, akkor is nőgyógyászati gondokra gyanakodtak. Már nem tudom mitől lehet ez a fájdalom. Hiába volt az ultrahang attól még lehet elváltozás? Annyira félek.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook