Méhnyakrák (beszélgetős fórum)
Kedves fórumozók!
Az anyukámnak méhnyakrája volt megműtötték, de most sajnos áttétes lett. Kemoterápiával kezelik és nagyon maga alatt van... Annyira rossz nézni, és ráadásul nem tudok segíteni sem neki. 3 napja már csak szenved az első kemoterápiától. Kérem aki hasonló helyzetben volt vagy tud valami tanácsot adni az írja meg, rengeteget segítene! Köszönöm
Többször volt nekem is p3-as eredményem.P4-es eredménynél nálam is elvégezték a conisatiot.
Azóta teljesen negatívak az eredményeim,semmi problémám!Ennek már lassan 3 éve.
Ha időben elkapják,gyógyítható!
Nem vettem magamra!
Nálam amúgy is természetes dolog szűrő vizsgálatra járni, mert a családomban sok mindenki köszönheti az életét a szűrővizsgálatoknak!
De aranyos vagy !
köszi!:)
akkor ezek szerint,megelőzésre is jó?annak is akinek nem volt még gyulladása?gombás fertőzések ellen is véd?
A Gynevac.hu oldalon minden le van írva az ismertető laikusoknak cím alatt. Csak pár sor: A gyermekkortól az öregkorig a nők egyik leggyakoribb panasza, amely miatt nőgyógyászhoz fordulnak, a hüvelyi folyás. Helyi, vagy általános kezeléssel csökkenthető vagy megszüntethető ez a panasz, de gyakran kiújul. Tartós gyógyulást az eddigi kezelésekkel nem lehet elérni.
A hüvelygyulladás keletkezésében szerepe lehet a Trichomonas vaginalisnak, amely sexuális úton, vagy közös fürdők (strand, uszoda, kollégiumi zuhanyozó) bejut a hüvelybe, a felületére tapadt kórokozókkal együtt. A laktobacillusok által termelt tejsav elfogyasztásával lúgos irányba tolja el a hüvely pH-ját, ami kedvez a kórokozó baktériumok elszaporodásának. Magasabb pH-n a kórokozó laktobacillusok is erősen szaporodnak, és így erősen károsítják a hüvely nyálkahártyáját. Így alakul ki a trichomonasos, vagy bakteriális hüvelygyulladás, mely a Trichomonas elpusztításával se rendeződik. A Trichomonas mozgásszerveivel felhatol a méhbe, petevezetékbe, petefészekhez, sőt bejut a hasüregbe is, magával viszi a kórokozókat és létrehozza a többi szervek gyulladását is.
Az immunizálás során ez a kóros folyamat visszafordul, csökken a pH, csökken a folyás.
Az oltás alkalmas az női nemi szervek gyulladásai jelentős részének tartós gyógyítására. A vakcina a gyulladás megszűntetésével és megelőzésével kedvező feltételeket teremt a beágyazódó petének, a lepény nem károsodik. Kedvező eredményeinket ezekkel a tényezőkkel magyarázzuk.
Laktobacillus vakcináció alkalmazásával a női meddőség gyógykezelésének hatásfoka nagymértékben növelhető. 303 meddő házaspárt kezeltünk. 154 nő lett terhes, akik közül 87 csak laktobacillus vakcinát kapott. 67 esetben peteérést is kiváltottunk gyógyszeresen, vagy a férjet is kellett kezelni a rendellenes spermakép miatt. Ovuláció indukció a mi anyagunkban - előzetes vakcináció után - 70%-ban eredményezett terhességet.
Én beadattam magamnak, legfőképpen meddőség miatt, de mint írtam az előzőekben, volt nekem is gyulladásos problémám, nem is egyszer. Azóta megszületett kisfiam és nincs nőgyógyászati problémám sem.
Hozzáteszem az orvosok maguktól nem nagyon ajánlgatják, de ha tájékozott vagy a témában, és kéred, akkor elvileg kiírják.
Olvassátok el ezt a honlapot, sok érdekes információt megtudhattok belőle. Nem mellékesen pedig SEGÍT A probléma megoldásában is.
Köszike!
Pont az ilyen tipusú válaszok miatt dobtam fel a témát mert aki már átélte ezeket az más szemmel látja a dolgokat!
Megnyugtató volt olvasni!
Szerencsére sikerült nekem is annyira mérlegelni a dolgokat, hogy nem a legroszabbra gondoltam azonnal ,de azért benne van az emberben az a bizonyos mi van ha...!Nagyon pozitívan álok hozzá!
Egy kis jó nekem is jár (ebben a hónapban dolgozom már csak a munkahelyemen,létszámleépítés)!Minden összejött ebben a hónapban!
nem 100%-os.
Bocs, elírtam
A P5? Az már tumort jelent. Szerencsére az én esetemben ez vaklárma volt.
Azért írtam le az én esetemet, mert ezek a szűrések 100%-os eredményt mutatnak. Várd meg amig lesz biztos eredményed. Nem szabad mindjárt a legrosszabra gondolni.
Kedves bubu!
Pontosan 28 évesen volt hasonló jellegű problémám, a méhnyakon talált az orvos egy kinövést, akkor nekem is P3 lett a rákszűrés eredményem. Én is azért mentem akkoriban dokihoz, mert többször fájdogált a hasam. Valameddig negyedévente néztük, aztán az orvos a végén jobbnak látta, ha leveszik ezt a kinövést. Vettek belőle mintát is akkoriban, mármint szövettant. Nekem ez a műtét kb. 5 perces volt, egyáltalán nem volt utána sem fájdalmam, semmi. A szövettan eredménye is jó lett.
Na most előtte én is állandóan gyulladásban voltam, volt, hogy gyógyszeresen is kezeltek. Én szentül hiszem, hogy ezek miatt lett ez a kinövésem.
Az orvos akkor azt mondta, hogy ez is rákmegelőző állapot, ezért kellett a műtét.
Akkor még, a műtét után lett egy vírusfertőzésem, amit szintén kezelni kellett, de azóta tünetmentes vagyok. Félévente járok orvoshoz, rákszűrésre, akkor is, ha azt mondják, hogy elég egy év múlva jönni. A helye ugyanúgy megvan egyébként, de hála istennek semmi problémám nincs vele.
Ezt azért írtam le, hogy ne gondolj rögtön a legrosszabbra. Örülj, hogy ilyen "állapotban" vagy, és nem a rosszabbikban.
Hidd el, átmentem ugyanezen, tudom, mit érzel. A lényeg, hogy mindent az orvos utasításai szerint kell csinálni és nem lesz baj, majd meglátod. Emelett pedig, ha utánanézel a Gynevac.hu-n, lehet, nem ártana beadatnod magadnak ezt a szurit (Gynevac). A sok gyulladás ellen is jó, meg másra is. Ártani biztos nem ártana.
Sok sikert és ne félj, nem lesz baj!
Teljesen igazad van énis ki lennék borulva.
Remélem nincs komolyabb bajod.