Méhészet a szomszédban (beszélgetés)
Pl. a 4m betartása a kerítéstől kötelező!
Minden kerítéstől!
Sajnos ez van.
Tényleg csak az segíthet, ha a környező lakosok összefogva léptek fel az önkormányzatnál.
Igaz, rendeletileg nem tilthatják, mint méhészetet, de mint vállalkozást? Máshol kell rajta fogást találni.
Írásban legyen nyoma!
Nem tehet azt, amit akar. A törvények rá is vonatkoznak.
Email-ben is küldjetek levelet! Mi így intéztük a renitens lakók dolgait...
Minden kerítéstől 4m a törvény. Rá is vonatkozik, kötelező betartania!
Ha nincs annyi hely, nem tarthatja ott a kaptárakat!
Ha én kérem az én oldalamon megteszi, de akkor meg átpakolja a szomszédhoz, őt pedig nem akarom mégrosszabb helyzetbe.
Én soha egy szóval nem bántottam.
Ők ölik egymást, aminek a levét én is iszom.
Ha megkéred, hogy tartsa be a 4m-t, a törvényben előírt távolságot?
Mondjuk fotó, bejelent, ha nem ért a szóból.
Békésen lenne jobb persze...
Nem vagy paraszt. Érthető.
Engem sem zavart eddig.
Mióta ölik egymást, azóta vannak itt kaptárak, eddig nem voltak. A mézet pergette itt, meg kaptárakat szögelt.
Elég lenne, ha betartaná pl. a kerítéstől a kötelező távolságot.
Ha az én szomszédom ilyen bunkó lenne, elfogynának a méhei. Mert én is bunkó lennék.
Most lehet paraszt vagyok, de ha méhészkedésből élnék, engem sem érdekelne, hogy a szomszéd allergiás.
Mondjuk az is igaz, hogy megtennék mindent, hogy óvjam őket. Mármint a szomszédot a méheimtől.
Nem tudom, nem voltam ott. Most először szólt, hogy fogjunk össze.
Pedig kb 5 éve van itt, de kezd durva lenni.
Tavaly olyan harcba csaptak át, hogy órákig itt voltak a rendőrök is. :(
Mert nem vettek fel gondolom jegyzőkönyvet a panaszról Ne hagyjátok magatokat!
Toljátok az orruk alá a szabályokat, aminek nekik kellene utánanézniük. Ez a munkájuk, állítólag...
Engem is szúrt már meg..., darázs is.
De Ghost, és a szomszédja is allergiásak is. Tudja a szomszéd, csak letojja.
Ezt mondta a szomszéd asszony is, hogy írásba tegyünk panaszt, hátha elérünk azzal valamit, ha nyoma van.Ő már többször volt bent személyesen, de semmi haszna nem volt.
Meglátjuk.
Én sem!
Amikor édesapám elkezdett méhészkedni, és azt mondta: Ha rád száll a méhecske, ne kapkodj, ne akard elhajtani, mert bevadul és megcsíp. Maradj nyugodt, rád száll, megpihen és tovább megy...
Söpörtem az udvaron a járdát, jött a méhecske, én megálltam, ő rászállt a kézfejemre, aztán mielőtt elment, búcsúzóul belém mart. Kb. 2 óra múlva már könyékig be volt a karom dagadva, már azt néztük, hogy megyünk az orvoshoz... de az ecetes vizes-ruha borogatás egy idő után segített!!
További ajánlott fórumok:
- Az unokatesómon rontás van, nem tud nyelni kb 20 éve csak minimális kaja megy belé és boszi lakik a szomszédban, mit lehet tenni?
- Kellemetlen szag az alsó szomszédból!
- Titok ismerők, mit tegyek, ha nemkívánatos személyek akarnak a szomszédba költözni, hogy befolyásoljam a döntésüket?S.O.S.
- Szabályos, ha egy méhész telephely van működtetve a szomszédban?
- Egy éves komondor a szomszédban folyamatosan ugat. Mit lehet tenni ellene?
- Hívhatok rendőrt, ha a szomszédban éjjel is (11-éjfél körül) veszekednek?