Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
52367. Kajszi72 (válaszként erre: 52364. - Nancy Ann)
tegnap 05:24
Szia. Menj el egy másik nőgyogyóhoz. Ezek a gyógyszerek a vérzéses tünetet kezelik ideig óráig, de az okhoz nincs közük.
52366. Nancy Ann (válaszként erre: 52365. - Anemone9)
tegnapelőtt 06:00
Köszönöm a tippet😊Túléltem az éjszakát lepedő áztatás nélkül.Szedek vasat,igen,már régebb óta.
52365. Anemone9 (válaszként erre: 52364. - Nancy Ann)
tegnapelőtt 00:22
Szia, sürgősségire menjetek, ne ügyeletre. Én is volt, hogy már nem tudtam menni a vérveszteségtől, 80-as hemoglobinnal engem is oda küldött a háziorvos. Remélem szedsz vasat, mert különben gáz lesz...
52364. Nancy Ann
febr. 28. 23:01
Sziasztok,új vagyok,de egy ideje olvaslak titeket.45 éves vagyok,sosem szültem,sosem estem teherbe.IR és Hashimoto a “csomagom”,és egy júliusi UH két miómát mutatott.Falkaparó görcsök és 7-8 napos,erős,alvadékos vérzés voltak a panaszain.Az orvosom Exacylt és Ergam cseppet írt fel,ezekkel viszonylag jól elvoltam,viszont az Ergam csepp hiánycikk…Erre a ciklusra Exacylból is két db-on maradt csak.Sokszor átvérzem a ruhám betét-tampon kimbó ellenére.Ma is így értem haza munkából,és mikor a tampont is szinte percek alatt átvérezrem,a férjem bevitt az ügyeletre.Ott annyit csináltak,hogy felírtak Exacylt.Iszonyat vacak,hogy az Ergam csepp hiánycikk,mert az tényleg segített.Amiért írok most,az az,hogy így,hogy az ügyelet nem tudott érdemben segíteni,mi marad?Hívjak mentőr,ha már ájuldoznék a vérveazteségtől?
52363. Krisz87@ (válaszként erre: 52362. - Kajszi72)
febr. 21. 05:35
Szia Kajszi!Köszönöm szépen a sok jó tanácsot!igyekszem pozitívan állni a dolgokhoz,arra koncentrálni,hogy mennyivel jobb lesz a műtét után
52362. Kajszi72 (válaszként erre: 52359. - Krisz87@)
febr. 20. 18:06

Húúú,talán ha elkerülöd a fitoösztrogéneket az segíthet vérzés ügyben. Egy próbát megér szerintem. Leírom, hogy mit kellene kiiktatnod az étrendedből a műtétig. Szójabab és minden, amiben szója van, csicseriborsó, lenmag - ők a legdurvábbak. Aztán a hüvelyesek, bab, borsó stb., brokkoli, karfiol, kelbimbó, káposzta. Szárított gyümi, leginkább a datolya, a szilva és a sárgabarack. Diófélék, kesu, mogyoró, pisztácia, mandula, gesztenye, tökmag, szezámmag ( és ezek olajai, lisztjei, tejei)

Fokhagyma, lucernacsíra, eper, áfonya, málna. A korpa, tehát minden ami teljeskiőrlésű gabonából van. Nekem annak idején ez segített egy kicsit.

A para, a düh és a megvadult gondolatok természetesek, majd átfordulnak bizalommá, tervekké, gyógyulássá.

52361. Krisz87@ (válaszként erre: 52360. - Morcika22)
febr. 20. 05:09
Köszönöm szépen!
52360. Morcika22 (válaszként erre: 52359. - Krisz87@)
febr. 19. 21:19
Kitartást neked, drukkolok 🙏🏻
52359. Krisz87@ (válaszként erre: 52358. - Kajszi72)
febr. 19. 20:38

Szia Kajszi!köszönöm a választ!Nem nézték a vasam,hétfőn kell csak vérvételre mennem.Hormont nem kaphatok,nyaki véna szűkületem van,túl vagyok egy strokeon,a hormonok pedig ilyen esetben nem javallottak😔

Genetikai öröklés: sajnos anyukám és mamám is rákban haltak meg,mondjuk nekik a mellükből lett áttétes.

Igen,várom,hogy túl legyek a műtéten és megszűnjenek a fájdalmaim.Valahogy most,hogy közeledik a műtét időpontja,egyre többször gondolok arra,hogy valami nagyobb baj lehet,pl ma is.Megjött,alig bírok menni,annyira nyilal a fájdalom a derekamba és a jobb combomba.Tudom,nem szabadna rosszra gondolni,csak nehéz mindig pozitívan gondolkodni

52358. Kajszi72 (válaszként erre: 52357. - Krisz87@)
febr. 19. 18:06

Szia, nézték a vasadat? Ha még nem, akkor nézesd meg, ne gyengülj le műtét előtt.

A méhed küzd a tisztulásért, ezek a görcsök sokszor kisugárzanak, görcsbe ránthatják a környező izmokat is.

Írtak fel a műtét előtti időszakra hormonrásegítést, hogy biztosan ne vérezz majd? Ha nem, erre is kérdezz rá. Műtét előtt sokunkkal szedettek Norcolutot, hogy megakadályozza a vérzést.

A kérdésedre válaszolva, a cisztikus képletet mutató méhnyálkahártyánál nagy az esély az elrákosodásra, de ezt nagyban befolyásolja a genetikai örökség és hajlam. Van aki 5- 6 évig mészárszékezik, küret küret után és megússza, van akinek villám gyorsan fordul a képlete nagyon szarba. Lehet, hogy nem fog olyan jelentkezni, akivel ez megtörtént, nem emlékszem ilyenre az elmúlt évekből.

Olyan esetek viszont voltak, amikor a műtét előtt nem volt fraktált küret, majd a vizsgálatokból kiderült, hogy rossz a képlet és újabb műtétre került sor, hogy kivegyenek még ezt- azt.

Nagyon hamar rájössz majd, hogy visszakaptad a normál életed, hogy többé nem a vérzés határozza meg a mindennapjaidat. Csodás érzés, amikor ez a felismerés tudatosul. 😀🌻

52357. Krisz87@
febr. 15. 20:47
Sziasztok!új vagyok itt.Marcius 4-én lesz részleges méheltávolító műtétem.Hyperplasiat állapítottak meg,nem atipusos,de mivel más betegségből kifolyólag hormonokat nem szedhetek,illetve anyukám és mamám is rákban halt meg,illetve van 2 gyermekem ez a legbiztonságosabb megoldás.Tavaly nyár végén lett meg a küret eredménye.A kérdésem az lenne,volt itt esetleg olyan,akinek a sima hyperplasia rosszindulatúra változott?Voltam ultrahangon múlthéten,orvosom azt mondta lát egy nagyobb cisztát is,de ezen most már ne aggódjak,úgyis kikerül hamarosan.Viszont úgy érzem napról napra gyengébb vagyok,enni alig tudok,pár falat után úgy érzem jól lakom,összevissza vérzem és az alhasi fájdalom néha a combomba sugárzik.Bocsi,hogy hosszú lett,izgulok.Köszönöm,ha megosztjátok a tapasztalataitokat
52356. Kajszi72 (válaszként erre: 52355. - Shanalyl)
jan. 29. 16:18
Szia. Amikor már nem parázol tőle és kényelmes.
52355. Shanalyl
jan. 27. 08:57
Sziasztok! Laparos műtét után mikor lehet hason aludni? Oldalt tudok, azzal nincs gondom, de a hasamra nem mertem még.
52354. Morcika22 (válaszként erre: 52353. - Katácska75)
jan. 24. 08:53
Hmmm.. de érdekes, jó, h használt.
52353. Katácska75 (válaszként erre: 52352. - Morcika22)
jan. 24. 08:32
Persze😉nos brutál hőhullámaim lettek műtét után,pedig a fészkek maradtak. Évek óta kínlódtam hol megjelent,hol eltűnk egy időre.Aztán műtét után már nem aludtam,napközben folyton vetkőztem😮na elég a rizsa...piercinget rakattam be Pesten,soha nem segített semmi,ezzel is úgy voltam,legfeljebb lesz egy ékszer a fülemben. 2 hét után,ahogy lement a duzzanat,úgy eltünt minden nyavaja,mintha elfújták volna. Ez tavaly októberben volt,azóta semmi nincs,megint fázós lettem😆
52352. Morcika22 (válaszként erre: 52351. - Katácska75)
jan. 24. 08:22
Elmeséled mit?
52351. Katácska75 (válaszként erre: 52350. - Kisvivien)
jan. 24. 07:34
Akkor szerintem simán lehet,hogy a hormonjaid szórakoznak.49 vagyok én is,nekem a hőhullám is hamar befigyelt...arra amúgy tuti megoldást találtam.
52350. kisvivien (válaszként erre: 52349. - Katácska75)
jan. 23. 08:07
49 múltam,igen, ha tudod ,hogy nem rák akkor az már megnyugtató érzés!Méh normál méretű,mióma nincs,endometrium 2 mm, mk.oldali ovárium norm.nagyságú és szerkezetű ,szabad hasűri folyadék nem látszik!Hormonvizsgálatot egyenlőre nem kért!
52349. Katácska75 (válaszként erre: 52345. - Kisvivien)
jan. 22. 18:15
Szia! Nekem a rákszűrés és a méhnyakbiopszia is jó eredménnyel zárult,tudtam,hogy nem rák miatt lesz a műtét.Ne gondolj mindjárt a legrosszabra,a dokid se látott elváltozást.Hány éves vagy?
52348. Kajszi72 (válaszként erre: 52340. - Kisvivien)
jan. 22. 17:30

Szia. Kérd meg a dokidat, hogy csináltasson hormonvizsgálatokat.Az több infót ad, mint az UH- n látható befonnyadt petefészek.

A többségnek a megbolondúlt hormonjai vezettek a műtéthez. Ennek a hormonkatyvasznak az eredménye az idülten megvastagodott méhnyálkahártya, a durva, hosszan tartó darabos vérzés, és maguk a miómák is. A fraktált küret egy nagyon fontos vizsgálat, ki ne hagyd!

Sokaknak a vérzés problémát is megoldja - akár véglegesen is- ha csak kicsit hülyültek meg a hormonjai, újraindítja a ciklust a nulláról.

Kalap kakit mindenhez! 🌻

52347. Morcika22 (válaszként erre: 52346. - Kisvivien)
jan. 22. 15:13

Kitartás, nekem kicsit hamarabb meg lett a rákszűrés eredménye mint 2hét.

Nekem az mindig rendben volt amúgy, régi számozás szerint mindig p2 volt...

52346. kisvivien (válaszként erre: 52343. - Morcika22)
jan. 22. 14:41
Hőhullám nincs,idegbeteg vagyok az tény!Mást nem tapasztaltam még,kivéve most ezt a vérezgetést ami az őrületbe kerget és folyamatosan a legrosszabbra gondolok!
52345. kisvivien (válaszként erre: 52342. - Katácska75)
jan. 22. 14:38
A rákszűrés ennek ellenére lehet jó,hogy valami féle ,rendellenes vérzés van? Nektek milyen volt a méhnyakrákszűrés eredménye és lehet más a kürettel vett minta eredménye?
52344. Katácska75 (válaszként erre: 52340. - Kisvivien)
jan. 22. 12:15
Voltak miómáim is,a méhem nagyobb volt az átlagnál,és ugye 2 hormonspirál mellett is folyton véreztem. Ez is ok volt a műtétre.Alig vártam,hogy kikapják.
52343. Morcika22 (válaszként erre: 52340. - Kisvivien)
jan. 22. 12:15

Szia, ez már simán lehet klimaxos tünet is, nem?

Nekem mióma miatt volt a méheltávolítás.. hirtelen duplájára nőtt, egyéb tünet, elváltozás nem volt... annyi h mensikor erős vérzésem volt a 2.napon...

Én is 49 vagyok... nekem érezhető klimaxos tünetek amúgy nem voltak, a mensim mindig tűpontos volt és hőhullám, stb sincsenek..

Hisztis vagyok néha, de ez már jó ideje 🤣

52342. Katácska75 (válaszként erre: 52340. - Kisvivien)
jan. 22. 12:10
Szia! Nekem évekik tartó nem normális vérzéseum voltak,2 küret( a hormon spirált így tudták csak levenni)sem segített.Aztán már abba sem maradt a vérzés,hormongyógyszerrel szüntették meg a műtétig.Kitartás!
52341. Katácska75 (válaszként erre: 52339. - Anemone9)
jan. 22. 12:06
Köszönöm a válaszodat! Megkönnyebülés,hogy akkor nem vagyok ezzel egyedül,nem lehet baj miatta.🙏
52340. kisvivien
jan. 22. 08:00
Azt szeretném kérdezni,hogy akinek méheltávolitása volt az milyen vizsgálattal derült ki és milyen tünetek voltak előtte! Voltam nőgyógysznál mert 10 napja pecsételős vérzésem van,menstruációs fájdalmakkal,de ez nem mensi.Megvizsgált azt mondta nem lát kóros elváltozást,sem miómát,méhnyálkahártya 2 mm,petepészkek összezsugorodtak,ami nem baj!Rákszűrés eredmény kb.2 hét de azt mondta,hogy ha nem múlik addig el a gyenge vérzés eü.küretet javasol ,hogy mintát tudjon venni a méhből is! Nagyon félek,hogy nehogy daganat legyen bent,pedig a méhnyak rendben azt mondta!49 éves vagyok!Előre köszönöm a válaszokat!
52339. Anemone9 (válaszként erre: 52338. - Katácska75)
jan. 22. 00:38
A hasad még sokáig kemény is marad. Nekem kb 10 hónapig olyan volt, mintha ott lenne egy fémlemez, ami normális hiszen tele van heggel. Most leszek másfél éves, mostanra már viszonylag puha a vágások környéke is, de időnként még mindig fájdogál.
52338. Katácska75 (válaszként erre: 52336. - Kajszi72)
jan. 21. 21:49
Köszi,hogy válaszoltál😊azért remélem,valamivel jobb lesz a helyzet. Hajolni még mindig nehézkesebb,és fura,hogy tapintásra a hasam alja kemény.😭
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook