Megvennél/beköltöznél olyan lakása, ami földszinti és vizesedik? (beszélgetés)
A lemezes bevágás biztos működik, ismerősömnél bevált.
A penészedésen kívül a salétromosodás sem tesz jót az egészségnek.
Valamint a padlószintet is profin kell szigetelni mindenütt szerintem, mivel földszinti.
A várban vannak vizesedő házak, akár ott is szétnézhetsz vagy kérdezősködhetsz.
vizesedés = penészedés ----> NEM
nem kéne h ez kérdés legyen....
Számomra az is kérdés volt, hogy milyen megoldások vannak. De értem, mire gondolsz, ez lett volna a következő lépés :)
Meg lehet próbálni, bár sajnos túl sok reményt nem fűzök hozzá az előzmények fényében, amiket már hallottam a tulajtól :( De azért persze próbálkozom, hátha... :)
a lakást biztosan kell szigetelni
nem ez a kérdés
ahozz kell a szigetelőszakember hogy megmondja hogy mennyit kérne érte
igy le tudod alkudni az árból:)
én eleve csak télen vennék lakást. ott csak odatartom a kezem az ablakhoz, és érzem, mennyire húz, látom a penészt, látom, hanyasra vannak feltekerve a radiátorok a mostani hőmérsékletezhez, milyen gyorsan lesz melegvíz, mennyire van sötét délután négykor.
nyáron ez mind zsákbamacska szerintem.
szerintem elfogulatlan véleményt akkor kaptál volna, ha minimum lefotózod digitális géppel azokat a "nyomokat"
és mi még a szagot és a páratartalmat se érezzük ugye, azt csak az tudja, aki odamegy
innentől neten eldönteni, hogy mi legyen.. szerintem butaság látatlanban, ne haragudj. nézesd meg ismerőssel
Igen, abszolút igazad van. Bár ha valahol nincs penész, az akkor nem káros az egészségre. Vagy rosszul gondolom?
Az eladás kérdésén én is problémázok... :(
de tényleg szétmállottak a fabútorok, szóval szerintem jól gondold meg
olcsó húsnak híg a leve.
nem, csak 90 éves ház volt. de a probléma forrása a mellette levő mosókonyha hiányos szigetelése volt, mert a többi lakás a házban nem vizesedett.
leszedték az egész vakolatot,a tégláig mindent visszabontottak, speciális szigetelést raktak végig, baromi sokba került, aztán visszavakolták, és most jó. szerintem csak ez az egy megoldás van.
az más ha kényszerből együtt éltek vele, meg más az hogy te direkt ilyet veszel
nem gondolsz a családod egészségére?
kinek fogod eladni ha mégse tudsz vele élni?
Nem csak a sajátom után, hisz Titeket is kérdezlek :)
Egyébként egy építész már látta, és pont az a problémám, hogy nem mondott semmit sem ellene, sem mellette, nem segített dönteni (gondolom nem akarta ennek a felelősségét a vállára venni). Ő egyébként azt mondta, hogy a legbiztosabb módszert megcsináltatni (lemezes bevágás) egy ilyen kis lakásban nem biztos, hogy megéri, mert óriási költséggel jár. Illetve azt mondta még, hogy a penészhez 3 dolog kell: víz, hideg, nem szellőző rész a falon, és ha ebből akár egyet is megszüntetek, akkor állítólag nem jön ki a penész... Egyetlen embertől hallottam azt, hogy együtt lehet élni ezzel a vizes dologgal, ha az ember óvatos és odafigyel jobban, nem biztos, hogy gondot okoz.
a környezetembe is volt több régi vizes családi ház, mindenki igyekezett mielőbb megcsináltatni
keress egy SZAKEMBERt nézesd meg vele, mondjon egy árat mennyiért lehetne megcsináltatni és annyit alkudj le az árból, ja és a szomszédokkal irass alá egy beleegyezést hogy te ezt megcsináltathatod a te részeden
További ajánlott fórumok:
- A műanyag nyílászáróknál miért vizesedik az ablak belülről?
- Miért vizesedik a konyhában a beépített szekrény belseje?
- Műanyag ablakomon vizesedik alulról.Mit lehet tenni a párásodása ellen?
- Nem vagyok terhes, a lábam nagyon vízesedik. Tudtok valamit ajánlani? Régebben nem volt ilyen gondom.
- 23 hetes kismama vagyok, a bokám eléggé dagad, vizesedik.Mit lehet tenni a pihenésen és felpocoláson kívül?
- Egyedülálló, kisgyerekes anyaként megvennél egy 8-10 millás lakást. Mennyi tartalékkal vennél fel mennyi kölcsönt?