Megtanultam, az életben csak az boldogul, aki másokon... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
"Olyan b*lfasz lett ez a világ."
A világ nagyon is kikaparja magának a gesztenyét!
Biztos hogy ő a b*lfasz?
Én nem mondtam, hogy szeretek szenvedni. Olvasd el ezt a cikket, emiatt említettem:
Én racionálisként is pozitív vagyok. Sorozatban többen is megbánthattak, de a világ biztosan nem csak két fiók. Vagy egyik, vagy másik…? Ugyan! és nincs olyan, hogy egyszer hibázik valaki, akkor lőttek mindennek. Már a következő perctől lehet minden másként.
Pont a napokban fogalmazódott meg bennem, hogy általánosságban az ember negatívan látja a dolgokat, de mégis, ha a közvetlen velem történt dolgokat nézem, iszonyat sok jó ember, jó cselekedet, kreatív alkotás, és mindenféle színes dolog van, amitől az ember elkezd hinni másokban.
Az állítás, miszerint az életben csak az boldogul, aki másokon átgázol, egy bizonyos nézőpontot képvisel, de nem feltétlenül egyetemes igazság. Az élet sokszínű és bonyolult, és az emberek különböző értékrendeket, személyes filozófiákat és életstratégiákat követnek.
Igen, vannak, akik így boldogulnak, így lesznek sikeresek az életben, de nem hiszem, hogy csak ők.
Az empátia, tisztelet és együttműködés is fontosak lehetnek az életben való sikeres boldogulás szempontjából. Az egészséges kapcsolatok, a segítőkészség és a kölcsönös támogatás is hozzájárulhatnak az egyéni boldogsághoz és sikerek eléréséhez.
Sose gondold, hogy csak te látod!
Csak mások nem lesznek ettől kesergőek, nem festik a világ végét a falra és nem érzik úgy, hogy itt már csak a könnyező, fájdalmas szűzanya segíthet.
Ez most nem rólam szól. Én kispont vagyok ebben a nagy zűrzavarban. Én sajna a kiutat nem látom. Azt látom hogy vannak emberek akik visszaélnek a hatalmukkal. Megtehetik, mert ők irányítanak. Te meg hagyod magad, mert egy darabig talán tetszik is a dolog. Aztán megszokod. Elkezdesz függeni tőle. Pedig minden idegsejteddel tiltakozol ellene. Érzed hogy ez nem jó. Aztán jön valami, magad se tudod mi, a kis világodnak amit felépítettél magadban hirtelen vége szakad. És akkor jön az, hogy elkezded magadat vádolni. Hogy hogy nem láttam korábban a jeleket?
Tudom most ezt elég zavarosnak tűnik így leírva, meg keverem is a szezont a fazonnal, de ezen az úton tényleg mindenkinek végig kell menni, hogy értse. Hülye helyzet. De kb. magamnak köszönhetem.
Mindenki negatívan gondolkodik, aki nem halad 😊👌
Butaság ez az egész pozitív gondolkozás.
Ezzel kb. csak saját magad szívatod, más értelme nincs.
De ha téged ez tesz boldoggá, akkor csináld.
Ez egyáltalán nem igaz, és az emberek nagy részére nem ez a jellemző.
Van, aki törtetve boldogul, míg mások nem-ezek vannak kevesebben.
A mondatoddal csak áltatásba, önfelmentésbe lehet menekülni, másra nem jó.
További ajánlott fórumok:
- Kisgyerekesek, akik kertes házban laktok - hogy boldogultok?
- Milyen ésszerű, elfogadható magyarázat lehet arra, ha valaki úgy bukik meg államvizsgán, hogy minden tételt megtanult?
- Aki megtanulta az angol nyelvet használati szinten, tudna velem gyakorolni?
- Szerintetek görbe marad a baba lába ha nagyon korán megtanult állni?Vélemények, tapasztalatok?
- Vannak itt olyan emberek, akik érettségi nélkül boldogulnak az életben?
- Az elmúlt évben megtanultam, van egy felsőbb energia...