Szerintetek görbe marad a baba lába ha nagyon korán megtanult állni?Vélemények, tapasztalatok? (tudásbázis)
Ez egy tévhit, hogy görbe lesz a lába a baának. A nagyobbik lányom 10 és fél hónapos korában már önmagától ment, és nem volt görbe a alába, és most sem az.
Akkor lesz görbe a lába a babának, ha erőlteti a szülő hogy áljon, vagy menjen a gyerek. Na én ezt soha nem csináltam és most sem fogom a fél éves lányommal csinálni. Ha ő önmagától feláll, akkor már elég erős a csontja ahhoz hogy elbírja a súllyát.
Sziasztok!
A szomszédunkban van egy kislány, aki már elég korán felállt és elindult (pontosan nem tudom, hogy mikor, de az biztos, hogy 10 hónaposan már ment, most egy éves), neki is nagyon görbék a lábai. A védőnő azt mondta az anyukájának, hogy még nem volt elég erős a csontozata, ezért lett görbe a lába. Úgy tudom, hogy náluk viszont nem egyedül kezdett állni, járni a gyerek, igyekeztek minél hamarabb "rászoktatni" (?!), mivel az anyuka várja a második babát és nem emelhet.
Sz.óval, ha magától áll, jár egy gyerkőc, abból szerintem sem lehet baj, de ha rendszeresen séáltatják az nem jó..
Nem hinném.
Az én lányom 6 hónaposan már járkált a kiságyban.
Úgy gondolom,ha magától csinál dolgokat/nem erőltetjük/,akkor nem lehet baj.
Nem írtad,mi az a "nagyon korán",hány hónapos?
Nekem a fiam 6 hónaposan állt fel egyedül, és 9 hónaposan indult el és teljesen egyenes lába van.
Alkat kérdése szerintem, és nem időfüggvény. Amennyiben magától történik, nem erőltetik semmi gond nem lehet. ( Annak ellenére a védőnő a frászt hozta rám, hogy miért áll a gyerek, próbálja valaki megmagyarázni üljön le egy 6 hónapos baba :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen ésszerű, elfogadható magyarázat lehet arra, ha valaki úgy bukik meg államvizsgán, hogy minden tételt megtanult?
- Aki megtanulta az angol nyelvet használati szinten, tudna velem gyakorolni?
- A mennyasszonyom nagyon szeretne egy kis fehér kutyát ami pici marad, de sajnos nincs erre (keretünk)!
- Egy életre megtanultam, hogy jobb bölcsen hallgatni, vagy...
- Penészt szívtunk a porszívóval és a cső nagyon büdös maradt, hogy tudom eltüntetni?
- Mikor bújnak ki az első maradandó metszőfogacskák? Sajnos 3 éves kisfiamnak nagyon fekete az első 4 fogacskája.