Megöl a depresszió (beszélgetés)
Nem alapozza semmire, érdemi hozzászólás helyett kötekedik, gúnyolódik. Pl. nekem is van halványlila segédgőzöm a depresszióról, mert
1: asszisztálom egy gyermekkori „barátnőm” depressziós életét
2: papírom van a középsúlyos depressziómról; bárki láthatja a mai naplóbejegyzésemben.
Mire alapozod ezt a feltevésedet? Képzeld, van gőzöm róla. Valaki miatt nagyon is beleástam magam a témába, és sikerrel ki is hoztuk belőle. De ezt te úgysem értheted. :)
Nem is beszélek erről többet. Egy színvonal alatti fórumtémában ez szélmalomharc lenne.
A depresszió egy külön iparággá nőtte ki magát a gyógyszeriparban. Akit depresszióval bélyegeznek meg, szedetik vele a "gyógyszer", amivel méginkább maga alá kerül. Akkor jöhet az erősebb "gyógyszer" és a mégtöbb.
Én a kertből most estem be, dög meleg van. Folytatom idebent a dolgom, amíg pár percre ide ülök, ez a pihenés. Az agyamat örömteli gondolattokkal töltöm meg, nem azért mert nekem nincsen problémám, de szerencsére arra gondolunk amire akarunk, és egyszerre csak 1-re. A választás a mienk.
és akkor miért nem azt írja,hogy időnként rámtör,rámjön és akkor teljes magam alatt vagyok stb stb....mert ha csak kettő és 3 között vannak rossz érzései az magaban még nem depresszió,lehet neki pont az a legrosszabb napszak,sztem a legtöbb embernek van ilyen,mikor rosszabb a közérzete ,mint máskor
én pl este vagyok a legélénkebb,kora reggel a leglevertebb,olyankor néhány órán keresztül élni sincs kedvem,fáradt vagyok és levert.Próbálom ilyenkor enyhiteni a rossz közérzetemet,teszek veszek,elfoglalom magam,készülödök ezerrel,de mindezek előtt iszok egy jó erős kvt mert vhogy el kell indulnia a napnak.
van aki mindezt pont fordítva éli meg,reggel pörög,estére hulla fáradt,stb stb,ennyi erővel mindannyian betegek lennénk és tömhetnénk magunkat gyógyszerekkel
depresszió gyanújánál komolyan kivizsgálják az embert,ha normális az orvos,egy egész tortúra,de megéri,mert ha bebizonyosodik a depresszió ténye akkor az már az,és jöhet a gyógyszer a pszichoterápia,vagy akár komolyabb kezelések,állapotttol függően
de vkire rásütni h depresszios mert egy bizonyos időintevallumban rosszabb a közérzete,mint máskor,komolytalan dolog,vagy legalábbis komolytalan volt és nem is érti a dolgát az aki rögtön depressziósnak titulálta a fórumindítót.
És mi történik előtte meg utána lévő időpontban? 🤔
Napi 1 órát depizel? Minden nap pont akkor? 🤔
Hol marad a spontaneitás?
Kérdéseim:
1: Mit csinál az orvosod azon kívül, hogy felírja az antidepresszánsokat?
2: Minek szeded a felírt 💩okat, ha ezek szerint nem használnak?
3: Azon az egy emberen kívül senkid nincs?
4: Társfüggő vagy? (Szerintem inkább akaratgyenge.)
5: Lehet, hogy jó dolgodban nem tudod, mit kezdj magaddal? (Láttam ilyenre példát.)
Úgy léphetsz túl, hogy
1: örülsz, értékeled, hogy egyedül élhetsz, senkihez nem kell alkalmazkodnod, azt csinálhatsz amit akarsz
2: kommunikálsz másokkal is, nem csak az alkalmilag kedves barátoddal
3: kitűzül magadnak BÁRMILYEN célt; legyen az kézműves hobbi, lakás rendbetétele (nem hiszem, hogy van háztartás, amelyikre ne férne rá szekrények, fiókok purgálása), kisállattartás, nyelvtanulás, saját magad által előírt - és betartott - napirend szerint élni, (ez se kis munka) stb.
😊😊😊😊😊
Bizony fura.
Ah te szegény! 😃😃😃
Boldog depis napokat! 🍹😘
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút!
- Egy kedves szó a depresszió ellen
- Szülés utáni depresszió 2014
- Mindent elvesztettem a depresszió miatt
- Teljesen egyedül elszigetelve egy másik országban. Depresszió. Nem tudom, hogy mi segítene