Meghalt a nagypapám, és most én vagyok a rossz a nővérem szemében. (beszélgetés)
Pont ez a mondat jelentette azt , hogy te nem kamuztál, hanem megmontad az igazat!
Tényleg félreérted.
Nem biztos, hogy tudsz mindent, ami miatt így döntött. Lehettek esetleg olyan dolgok, amiket nem tudsz. Az egy dolog, hogy kisgyermekként az unoka hogyan viszonyul a nagyszülőhöz, de felnőtt korban már előfordulhatnak komoly nézeteltérések bármi okból.
Te szóltál neki, ő válaszolt. Ennyi.
Tudod, mindenki másként éli meg a búcsút. Lehet, hogy a testvéred azért nem akart részt venni a temetésen, mert ő még nem akarta eltemetni a nagyapátokat.
Te viszont kierőszakoltad, hogy részt vegyen és eltemesse, holott ő még nem volt felkészülve erre.
Nem kell mindenkinek ott és akkor elbúcsúzni. Lehet, hogy később kiment volna a sírhoz és elbúcsúzik.
"Apunak és anyunak is épp elég volt akkor is, most is a bajuk."
Ezért kellene leállítani magad!
Nem vagy te igazsàgosztó!
Na de én ezt a témát itt le is zárom. A normálisan gondolkodó emberek normális válaszokat tudtak adni, amit köszönök is.
Legyen szép napotok!
De végül eljött ahogy már le is írtam csak sokaknak nem sikerül elolvasni.
Nekem fontos a végső búcsú, szomorú,hogy a testvéremnek nem.
Szerintem nem a valós indokot mondta, miért nem akar elmenni.
Amúgy én sem helyeslem, hogy nem ment el, de ha életében látogatta hetente, tőrörött vele, az milliószór többet ért a nagypapádnak, mint a részvétel a temetésén, ami lássuk be, már mindegy volt neki.b
Másnap nem ment ki, mert ugye ha értelmesen elolvasnàd végül el bírt jönni a temetésre .
Azért azt az ember látja, tudja ha heti szinten megyek valakihez, mert érdekel a hogyléte,hogy akkor nem rühellem az illetőt.
Azért írom le, hogy nem vérszerinti, mert a papa simán le is tojhatta volna , mondván, nem az ő unokája és akkor sem vethetett volna rá senki követ,de nem így volt. És igen, ha az életében jó volt a támogatása, akkor az a minimum, hogy a halálàban is ennyi tiszteletet adok neki!
"És te is azt kamuztad,hogy nem engednek el a minkahelyedről,vagy megmondtad az igazat?"
Azért éreztem, hogy hazugnak nevezett, mert nem azt írta, te legalább megmondtad az igazat, hanem a kérdését vágta a fejemhez.
Mindegy, túl vagyok rajta. Azóta már megsétáltattam a kutyámat is, és séta közben az jutott az eszembe, hogy biztos volt oka a nővérnek is, miért nem akart elmenni, csak nem kötötte senkinek az orrára.
Volt az utcánkban egy nagyon "szerető" nagypapa, amiről évek múlva, már 40 évesen tudott csak beszélni .
FI. nagypapád elment,szeretted, ahogy neked jól esett meg is gyászoltad. Ő már csak a lelkedben lesz elérhető.
De a nővéred még él,ha egyébként a kapcsolatotok jó volt, ne rontsd el. Nem tudhatod meddig szerethetitek egymást! Az élet rövid ahhoz, hogy hibázzunk. A lelked még zaklatott. Gondold át nagyon mit teszel! Majd tisztázd vele, amikor a kedélyek csillapodnak.
De végül minden a te döntésed.
Én értettem, ezek szerinte te nem értetted,amit én írtam, én egy percig sem gondoltam,hogy te kamuztál és a munkára hivatkozva nem mentél el, de hagyjuk.
Biztos meleg van nálad (is).
További ajánlott fórumok:
- A fizikai munkát végzők miért maradnak örök prolik egyes emberek szemében?
- Nagypapám meghalt január 19-én és azóta folyton vele álmodok...vajon üzenni akar?Mikor tudom "elengedni"? Nagyon szerettem:(:(
- Sziasztok!Nem tudja valaki, hogy mit jelent, ha nagypapámmal álmodtam, aki 4hónapja halott?
- Hogy tegyem túl magamat nagypapám elvesztésén?
- Ha a nagypapámnak nagyon fáj a lába, mert combcsontelhalása van, akkor milyen gyógyszert szedjen rá? Kérlek segítsetek!
- Mit jelenthet, hogy ha a nagypapámmal álmodok aki december 23.-án halt meg és mindig ugyanúgy néz rám, szomorú a tekintete?