Meggylikőr házilag. recept


1,5 kg
meggy
5 dl
tiszta szesz
5 dl
tej
1 kg
kristálycukor,
A Meggylikőr házilag. elkészítési módja:
A meggyet megmossuk, szártalanítjuk, kimagozzuk. A magokat összetörjük. A gyümölcshúsos részt kissé áttörjük. A magokkal együtt egy nagyobb üvegbe rakjuk a gyümölcsöt, ráöntjük a tiszta szeszt és naponta átkevergetve egy hétig hűvös helyen érleljük. A hét végén hozzáadjuk a nyers tejet, elkeverjük és további egy hétig áztatjuk. A végén a cukorból szirupot főzünk - kb. 5-6 dl. - amit hozzáadunk a léhez és újabb egy hétig áztatjuk, majd leszűrjük és tároljuk. Különlegesen finom likőrt kapunk, ami karácsony táján igazi élmény lehet.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. máj. 31. 03:00
A meggylikőr házilag. elkészítési módja és hozzávalói.