Meggyes-diós rácsos recept
A Meggyes-diós rácsos hozzávalói:40 dkg liszt
20 dkg Rama
5 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
1 db tojás
1 cs sütőpor
1 csipet só
1 dl tejföl
Töltelék
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
4 db tojás
1/2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom leve
2 üveg (720 ml-s ) magozott meggybefőtt
1 marék zsemlemorzsa
A Meggyes-diós rácsos elkészítési módja:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a Ramát. Beletesszük a többi hozzávalót is, és gyorsan összegyúrjuk. Hűvös helyen pihentetjük amíg a tölteléket összeállítjuk. 20 dkg cukrot kikeverünk 4 tojássárgával, majd hozzáadjuk a diót és a citromlevet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a vaníliacukorral, majd óvatos mozdulattal hozzákeverjük az előző masszához. A tészta 2/3 részét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 30x35 tepsibe terítjük. Egyenletesen elszórjuk rajta a zsemlemorzsát, majd a meggyet. A diós masszát kanalanként rátesszük, azért csak kanalanként, mert nem tudjuk elsimítani, olyan sűrű. Az 1/3 tésztából rudakat sodrunk, és berácsozzuk a diós hab tetejét. A rácsot tojással lekenjük. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. nov. 17. 06:58
A meggyes-diós rácsos elkészítési módja és hozzávalói.