Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes-diós rácsos recept

Meggyes-diós rácsos recept

A Meggyes-diós rácsos hozzávalói:
40 dkg liszt
20 dkg Rama
5 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
1 db tojás
1 cs sütőpor
1 csipet só
1 dl tejföl

Töltelék
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
4 db tojás
1/2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom leve
2 üveg (720 ml-s ) magozott meggybefőtt
1 marék zsemlemorzsa


A Meggyes-diós rácsos elkészítési módja:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a Ramát. Beletesszük a többi hozzávalót is, és gyorsan összegyúrjuk. Hűvös helyen pihentetjük amíg a tölteléket összeállítjuk. 20 dkg cukrot kikeverünk 4 tojássárgával, majd hozzáadjuk a diót és a citromlevet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a vaníliacukorral, majd óvatos mozdulattal hozzákeverjük az előző masszához. A tészta 2/3 részét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 30x35 tepsibe terítjük. Egyenletesen elszórjuk rajta a zsemlemorzsát, majd a meggyet. A diós masszát kanalanként rátesszük, azért csak kanalanként, mert nem tudjuk elsimítani, olyan sűrű. Az 1/3 tésztából rudakat sodrunk, és berácsozzuk a diós hab tetejét. A rácsot tojással lekenjük. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes-diós rácsos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook